Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

hazel

wysłała Ci maila ;)

zwróć uwagę na wysokość siedziska w tych z podłoketnikami bo widze na allegro, że bywają i na 42 i na 47cm a 5 cm robi różnicę ;) Chodzi bowiem o wysokość samych podłokietników - mogą być na tyle wysokie, ze krzesła nie dadza się wsunąć "pod stół". Jesli planujesz stół z grubym blatem (ok 10cm) to od wysokości baltu (76cm) trzeba odjąć 10cm i sprawdzić czy aby podłokietniki nie sa wyższe :sick: Bo stół z niewsunietymi 8 dość duzymi krzesłami może zająć nieco miejsca ;)

pozdr

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hazel

wysłała Ci maila ;)

zwróć uwagę na wysokość siedziska w tych z podłoketnikami bo widze na allegro, że bywają i na 42 i na 47cm a 5 cm robi różnicę ;) Chodzi bowiem o wysokość samych podłokietników - mogą być na tyle wysokie, ze krzesła nie dadza się wsunąć "pod stół". Jesli planujesz stół z grubym blatem (ok 10cm) to od wysokości baltu (76cm) trzeba odjąć 10cm i sprawdzić czy aby podłokietniki nie sa wyższe :sick: Bo stół z niewsunietymi 8 dość duzymi krzesłami może zająć nieco miejsca ;)

pozdr

Kingus, zaraz odczytam maila. Dzieki-zwrócilas uwagę na bardzo ważną rzecz. Chyba poczekam z tym stołem, na krzesła jednak:rolleyes:

Ooo, jak to?

Zadzwoń zadzwoń, przecież ja od nich brałam :yes:

Ale to może być ta sama sytuacja co za naszych czasów. Ja kupiłam i Anula już nie mogła, bo zabrakło siedzisk. Cała Polska czekała wtedy na dostawę ;)

Oooo, o tych siedziskach wlasnie usłyszałam, ze transport z Chin bedzie w kwietniu dopiero. Wiec to nawet nie jest żart:D

Kinguś, :hug::hug::hug::hug::hug::hug:

Matko Kochana, nie dosc, ze poswiecilas mi swój cenny czas tak sama z siebie, to jeszcze naswietlilas mi wszystko-no wiec (po konsultacji tel z M.):

1. nie, nie mam miejsca na 3 m stołu:no:

2. zrobimy tak: bedzie 6 eamse'ów przy stole w jadalni a dwa przy półwyspie i w razie wiekszej ilosci gosci dołacze je do stolu -ale na stale beda przy półwyspie-dla nas.

M. jest w nich tak zakochany, ze nie chce tych bez podłokietników przy półwyspie (bu-chciałam troche urozmaicic;)) :rotfl:

Ooo, jak to?

Zadzwoń zadzwoń, przecież ja od nich brałam :yes:

Ale to może być ta sama sytuacja co za naszych czasów. Ja kupiłam i Anula już nie mogła, bo zabrakło siedzisk. Cała Polska czekała wtedy na dostawę ;)

czyli dla Oli nic nie zostało;)

Kinguś, :hug::hug::hug::hug::hug::hug:

Matko Kochana, nie dosc, ze poswiecilas mi swój cenny czas tak sama z siebie, to jeszcze naswietlilas mi wszystko-no wiec (po konsultacji tel z M.):

1. nie, nie mam miejsca na 3 m stołu:no:

2. zrobimy tak: bedzie 6 eamse'ów przy stole w jadalni a dwa przy półwyspie i w razie wiekszej ilosci gosci dołacze je do stolu -ale na stale beda przy półwyspie-dla nas.

M. jest w nich tak zakochany, ze nie chce tych bez podłokietników przy półwyspie (bu-chciałam troche urozmaicic;)) :rotfl:

Ola ile tych krzeseł zamawiaćie ???8???:confused:

Cały czas łazienki sie robią i gładzie. Pod koniec lutego kładziemy podłogi. Zaczelismy podbitkę robic ale ze względu na mrozy, wykonawca sie ewakuował (i słusznie).

Monia, pytanie z innej beczki: czy drzwi w Twojej saunie tez, tak jak u nas, nie dochodza idealnie do tej szklanej sciany? U nas jest taki ok 0,5 cm uskok pomiedzy drzwiami i szyba. P. Darek mówi, ze tak ma byc...rzeczywiscie?

Monia, bbsystem-baaaardzo fajna cene dostalismy-napisze Ci zaraz na pw ile wyszło.

Edytowane przez hazeleyes1982

a próbowałaś w dkwadrat.pl?

zamawiałam tam ja, zamawiała tam chyba annNS2. obie jesteśmy zadowolone i pasują te poddupniki, które produkuje meblefmf (allegrowicz) - u niego swojego eamesa zamawiała kroowka :) (wprawdzie ja poddupnika wciąż nie mam, ale ostatnio postanowiłam nie przynosić roboty do domu :D)

Jupi!!!Czyli kolejny glos na tak!:wiggle: dzieki, pasiulku;) wszystkie z podłokietnikami-takie nam sie marzyły...:rolleyes: pasiulku, a Ty poczynilas w koncu jakies zakupy w Custom F? Pamietam, ze bylas tam kilka razy.

nie poczyniłam, żadnych bo jeszcze tam nie dotarłam:D to drugi koniec Warszawy a muszę małża wyciągnąć - więc tylko sobota a on w soboty do południa odsypia więc ciągle niezdążamy:bash: ale widzę, że na eamsy mam czas do kwietnia:D

czyli wracasz dusiu, do swiata zywych? super!:)

yes :D

choć w lutym, marcu i kwietniu mam zaplanowanych kilka szkoleń (%%%%% :D) i konferencji (%%%% :D) i może nawet kwerendę w dojczach (%%%%% :D), więc lekko nie będzie :D

czekam na wypłatę i znów zaczynam snuć wnętrzarskie plany ;) myślę, że w końcu pocisnę temat łazienkowy (żeby coś wykończyć na cacy) - w so było sprzątanie a w braku uchwytów na ręczniki i szlafroki wszystko znów leży kątem na pralce. moja irytacja sięga zenitu, ale jak zaczęłam starego opieprzać to mi przytachał mój ręcznik, który sama pierdzielnęłam w kąt po powrocie z siłowni, więc z awanturki nici hehe no i znalazłam idealny kosz na bieliznę w brw tylko nie robią białych (muszę to sprawdzić online). no i parawan na wannę trzeba zamówić, szklarze u rodziców mają coś tam mierzyć jutro czy w śr, ojciec ma wybadać temat...

poza tym miały być zasłony do salonu, ale jedna pani aranżerka totalnie mnie do siebie zniechęciła (rozumiem, że nie jestem najatrakcyjniejszym (=najbardziej forsiastym) klientem, ale minimum kultury osobistej i dotrzymywania umówionych terminów spotkań jednak oczekuję), a druga podpowiedziała, że w marcu są targi i wtedy powinny się pojawić nowe kolekcje tkanin. poczekam więc na "wow" i poszukam kinkietów.

no i w końcu kupię sobie ten blender (tak, jeszcze do nie kupiłam - proces decyzyjny na poziomie 3latka, cóż...)

picoladka, jestes super:):wiggle:

pasiulku, toż cała polska czeka na siedziska z Chin, wiec Custom pewnie tez:lol: Jesli bys sie jednak wybrała...zaklepiesz mi 8 sztuk?:lol2:

dusiu,ulala a miało byc mniej pracy-a Ty same konferencyje planujesz:lol: po przeczytaniu historii z recznikiem, padłam:lol2:

Co do blendera...ja myslalam,ze Ty go juz 15 razy kupiłas:lol2:

dusiu, dasz jakis namiar do kroowki, zebym sobie to jej krzesło oblookała?

Taki okap podszafkowy (do zabudowy ) sobie dzis zamówiłam :wiggle:

moc: 800m3/h

http://images50.fotosik.pl/1351/daddcbc18c60ab6f.jpg

z takim bajerem :lol:

http://images40.fotosik.pl/1332/25c0c632857c019bmed.jpg

Info dla kakuska:

na I biegu głosnosc-35 dB na II -45 (a wydajnosc odpowiednia dla mojej kuchni), wiec pozostałych dwóch biegów-byc moze nie bede w ogóle używać:)

Edytowane przez hazeleyes1982

niezły bajer!!!!! :wiggle:

Prawda?:lol:

najlepsze, ze mieli na stanie i bedzie jutro!:) wyrównało sie-za krzesła. Wysłałam dzis do niech maila, ze nie wycofuję sie, pomimo tego długiego czasu oczekiwania-duzo dziewczyn ma z tego sklepu i są zadowolone, wiec po co ryzykowac z innym...