Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Monia, ja jestem nudna i prawie zawsze mam brązowy albo czerwony:) dzis nie inaczej-wsciekla czerwien, ale za to mega krótkie-po opuszkach:)

picoladka, no i zepsułaś wszystko-Ty praktyczna Kobieto:lol2: a miało być tak pieknie - " kwiaty, autografy, wywiady w zakładach pracy" ... nowy okap, a tu d...pa:rotfl:

a na powaznie, wiesz co...nie myslalam o tym....ale on ma takiego powera, ze M. sie smieje, ze mi zupę wciągnie:lol: wiec mysle, ze da sobie chłopak rade;)

Edytowane przez hazeleyes1982

picoladka, no i zepsułaś wszystko

PRZEPRASZAM

Szczerze to liczyłam na to, że zaraz nam tu zapodasz newsa w stylu : przyciskam na pilociku znaczek # i okap wysuwa się jak peryskop i wyłapuje z którego garczka najbardziej paruje.....:sick:

A ponadto to Twój m się wkopał i to strasznie bo jak zupy nie zdążysz ugotować to powieszs, że okap wessał :sick:

PRZEPRASZAM

Szczerze to liczyłam na to, że zaraz nam tu zapodasz newsa w stylu : przyciskam na pilociku znaczek # i okap wysuwa się jak peryskop i wyłapuje z którego garczka najbardziej paruje.....:sick:

A ponadto to Twój m się wkopał i to strasznie bo jak zupy nie zdążysz ugotować to powieszs, że okap wessał :sick:

to u Oli zup nie będzie:lol2::lol2:

Ola ten okap jest na stale w szafce? nie wysuwa się? ja kiedyś miałam szafkowy, ale się wysuwał. ale ostatnio w mieszkaniu miałam ( przypomniało mi się ) niewysuwany.i oczywiście spełniał swoją funkcję

a paznokietki- krótkie lubie , od razu ręka wygląda subtelniej;) a czerwone tak krwiste zazwyczaj latem

Ola poszalej kup najmodniejszy z drobinkami brokatowymi. ja chyba dziś taki poszukam w drogerii. bo mam aktualnie szary- metalik;)

PRZEPRASZAM

Picoladko, no tak pieknie, to nie jest...nie za tą cene, znaczy sie;) mam nadzieje, ze wiesz Kinguś, ze ja żartowałam i sie niezle sama usmiałam z tego, co wczoraj napisałam:hug:

Monia, co do lodówki...bedzie czarna-tak sie chłopak zapatrzył na Twoją:yes: jestes z niej zadowolona? czy moze byc bez kostkarki?

dzieki, Karolciu-już usunęłam;)

kakusku,od wczoraj ma byc czarny:rolleyes: Nie chcemy kostkarki, bo M. nocowal kiedys u jednego znajomego i kostkarka go obudziła....no i sie zraził chłopak:rolleyes:

Dziekuje Ci za link:hug:Widziałam ta Samsunga.Jest super-ale ...ma kostkarke. Gdyby cos Ci wpadło w oko przypadkiem, dasz znac? Ja w kazdym razie od dzis zaczynam poszukiwania.

To co on w kuchni nocował ?;) Nie wiedzialam ze wydaje ona jakies odglosy przy wyrabianiu lodu-dzieki za informacje.Ja wlasciwie to sbs-sa rozwzam wlasnie ze wzgledu na kostkarke bo inaczej wolalabym szersza chlodziarke.

Oczywiscie jak natkne sie na cos czarnego to dam cynk :yes: ale to dopiero wieczorem bo zaraz zmykam do pracy buuuuuuuuuu

ps A takie 4 drzwiowe tez bierzesz pod uwage czy tylko 2 drzwiowe Cie interesuja?

np taka :http://www.okazje.info.pl/okazja/sprzet-agd/sharp-sj-f800sp-bk.html

i czy barek jest akceptowalny?

http://www.electromarket.pl/Lodowka_DAEWOO_FRS_T24HDB_Czarny-FRS-T24HDB_1,390.html

Edytowane przez kakusek

Ola czy ty przypadkiem pokazałas pazurki???? a ja nie widziałam???:confused:

a z lodówką na pewno są czarne!!! bez kostkarki!!! ale z kostkarką jest super. ja sobie lata nie wyobrażam bez kostkarki:)

a imprez tym bardziej;)

a ten odgłos . ja nawet nie zwracam uwagi~!!! u mnie jest ok , do zniesienia

:rotfl:

Jestem, czytam, uczę się na przyszłość o okapach ;) :popcorn::popcorn::popcorn:

admete, m.in: narendil i Monia (monsanbia) podawały mi kiedys, jak obliczyc najlepsza wydajnosc dla swojej kuchni-odszukam i Ci wkleje. Glosnosc tez jest moim zdaniem wazna. I to chyba najwazniejsze, co trzeba wiedziec-reszta jest kwestią gustu.

kakusku i Moniu (krk), nie wiem, czy w kuchni nocował-ale wiem, ze Wy macie na niego wiekszy wpływ niz ja-przytoczyłam Mu Twoje i Moni argumenty i stwierdził, ze moze tamta była jakas "nieteges" i rzeczywiscie w lato do drinków-byłoby super...:rolleyes: ja nie moge, po prostu...chyba przestane Mu przekazywac Wasze rady i opinie na jakis temat, bo nam sie wszystko zmienia z minuty na minute...:lol: także, kakusku kochany...szukam z kostkarka:lol:

Monia, czyli jestes zadowolona ze swojej, tak?;) Kurcze...może zgapie...bo M normalnie mi truje z ta lodówka Twoja od wczoraj...:)

Pazurki pokazałam, bo myslalam ze jeszcze jestes-a Ty juz uciekłas;)

fajny okap :) Swój też mam na pilot :wiggle: fajny bajer ale nie niezbędny :D

Olu a kanapa w sralonie jaka ma być? :D chester może? :rolleyes:

Venusku, kanapa jasnoszara i kanciasta-tyle wiem so far:D ten chesterfield, to mi sie juz zawsze bedzie z Tobą kojarzył:yes::D

Najwyzsza pora wziac sie za temat kuchni. Bardzo licze na Wasza pomoc, bo jak zawsze wyszło kilka baboli i kompletnie nie wiem, jak sobie z nimi poradzic.

Pierwotna wersja (bez tych udziwnien paskiem na dole i "takim" półwyspem , oczywiscie-nadwizja architekta):

http://images49.fotosik.pl/1298/adf4b9a6984d7befmed.jpg

Inspiracja naszej obecnej kuchni -najwazniejsza zmiana, to taka, ze dół bedzie tez biały. Jedynie półwysep bedzie w dębinie fornirowanej i oczywiscie tez na prosto:

http://images35.fotosik.pl/1157/2c12340588143327med.jpg

Najwieksze dylematy mam z :

narożnikiem nad oknem (2) bo chciałabym zrobic zabudowę do sufitu z k-g -nad szafkami z kawiarka i piekarnikiem (1)i nad tymi po prawej stronie tez (3) i nie wiem, czy ruszać ten narożnik...bo on taki dziwnie cofniety bedzie...chyba...:confused:szafki polewej stronie (zabudowa) ma głebokosc 60 cm, górne szafki po prawej-40 cm...jak to rozwiazac, zeby i lewa i prawa strona była do sufitu a narożnik z oknem nie wygladał...dziwnie?

Kurcze...wiedziałam. :cry:Ale jestes kochana, ze próbowałas:lol::hug: wiesz co, Madziu, chyba skupie sie na razie na tej zabudowie.Juz poprawiam.

EDIT: Dajcie znac, czy to juz jest w naszym ojczystym języku, ok?wybaczcie, ale nienajlepiej mi idzie z tym tłumaczeniem dzis.:roll:

Mimo, że zrezygnowałas z tego tematu ja go "pociągnę" bo mnie zainteresował... Tylko nie wiem czy dobrze kumam. Lodówka, cm odstepu i w głębi drzwi do spiżarki, cm odstepu i zabudowa wysoka.... :confused:

Jesli tak to :

- drzwi do spiżarki będą cofnięte względem lodówki

- ten pomysł ze ściną w fornirze traci sens bo ten fornir byłby tylko na drzwiach i ewentualnie nad nimi (do sufitu) i ewentualnie nad lodówką , bo po prawej od drzwi juz jest wysoka zabudowa.... - nie wiem czy ten fornir nie byłby trochę "na siłę"

Użyj ciut wyobraźni .... ;)

http://img818.imageshack.us/img818/7042/hazel.png

Uploaded with ImageShack.us

tak, picoladko!!!tak wyglada to po kolei...a jak kwestia narożnika...?mam jeszcze próbowac?moze ta fotka cos zobrazuje-wstawie moje bazgroły na chwilke-pytanie,jesli lewa i prawa strona beda do sufitu (a maja rozna głebokosc), co robic z naroznikiem? Edytowane przez hazeleyes1982