Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

Dzień dobry Hazelku :hug:

Ależ pędzicie!

Na smutne tematy się nie wypowiadam.

Nie lubię.

A jeszcze niepotrzebnie bym wsadziła kij w mrowisko...

Z podłogą nie pomogę. U nas będą panele.

lakierowana nie tylko zmienia kolor , ale wchłania też plamy

Lakier wchłania plamy? Jak?

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Olu ja mam lakier, oleju bym się bała....

Mój lakier jest matowy, czy też półmatowy w każdym bądź razie podłogi nie błyszczą się.

Polecam takie rozwiązanie ja jestem zadowolona:)

Marta własnie wyjęłaś mi to ust:rolleyes: oleju sie bałam, a mam polmat lakier. jestem bardzo zadowolona. nic na tej podłodze nie widać - mam dąb- ani plam , ani rysek, ani kurzu:)

to jesteśmy szczęsciary:wiggle: podłogi bezproblemowe mamy:rolleyes: drewniane oczywiście.

bo ja mam grafitowe płytki w kuchni i w holu- one już nie sa takie bezproblemowe:o

Nio;) Z drewnem rzeczywiście nam się udało u mnie jeszcze schody dębowe, też sobie bardzo chwalę :)

Ja mam jasny polerowany gres i faktycznie więcej z nim roboty niż z parkietem :rolleyes:

Dzieki,Kochane-widziałam próbkę naszej podłogi po uzyciu tego półmatu i bardzo mi sie podobała ale byłam pewna, ze mało kto ma lakier-że raczej wszyscy maja olejowana...czyli kolejny problem rozwiązany. Co innego z teak'iem w wc. Tam wiem, ze musi byc olej. Tak samo drewniana zabudowa w łazience.

Martusia, nasze chłopaki, sa w podobnym wieku, wiec resoraki i klocki w uzyciu-jak wyglada potem podłoga? Tam tez masz lakier, prawda?

Tak wszędzie tak samo. Mój chłopak dostanie do bawialni dywanik z trasami - ulicami samochodowymi, już mu obiecuje, on przypomina a ja ciągle zapominam wybrać i kupić.

Po za tym na moim parkiecie został wylany kilkakrotnie kubuś:evil: tudzież inne soczki, rozgnieciona pizza i chipsy :rolleyes::bash: i 4litry płynu do prania( do czarnego) :jawdrop:

Był czas że myłam ją kilka razy dziennie, ale na razie podłoga daje rade ;)

Nio;) Z drewnem rzeczywiście nam się udało u mnie jeszcze schody dębowe, też sobie bardzo chwalę :)

Ja mam jasny polerowany gres i faktycznie więcej z nim roboty niż z parkietem :rolleyes:

ale na pewno mniej niż z moimi prawie czarnymi.

na dole w holu każdy ślad mokrym butem zostaje, piasek, kurz( podłogówka), nie mówiąc już o łapkach kota jak przychodzi z dworu:):o

Mam złoty dab :rolleyes: Monia bardzo kusi mnie ten bez (chociaz wczesniej nic tylko szary) dlatego z niecierpliwoscia czekam na podlogi hazelki (Hazelku pamietasz prawda;))

Szukam czegos w rozsadniej cenie i mialam na oku Masto Bianco ale kilku uzytkownikow narzekalo na niego.Gdybym nie byla ograniczona fonansowo na 100 % bylby

Emil Faschion kolor light ale cena dla mnie zaporowa:bash:

http://img585.imageshack.us/img585/7814/dhrvcoaemb9qaqmmjb.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez kakusek

kakusku, pamietam Kochana:yes: Panowie robią teraz gładzie i lazienki - a hol i wiatrołap beda na koncu. Najpózniej za dwa tygodnie panowie maja skonczyc cały dom i wtedy beda fotki:)

narendilku-z małym poslizgiem, bo dopiero teraz doczytałam:hug:

Edytowane przez hazeleyes1982

Dzień doberek - ale ja Was kocham dziewczyny za te wszystkie poruszane tematy :lol: nawet u siebie nie muszę już pytać :lol2: - problem z olejem/lakierem też juz chyba mam z głowy w związku z powyższymi dyskusjami :yes:. Także Olu jak będziesz mieć już podłogę (czytaj pierwszą deskę położoną) to na bank sie do Ciebie wpraszam na oględziny http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif

Kaukasku ja będę miała te płytki które wymieniłaś -Emil Faschion kolor light - są faktycznie świetne(teraz i Ty mnie utwierdziłaś :yes:). Co do ceny my będziemy zamawiac w tym sklepie dosłownie wszystko do łazienek i liczymy na duuuuuuuuuuuży rabat - więc cena nie będzie taka obłędna. Pan je zachwalał mówił że jego znajoma je ma i naprawdę nie z nimi problemu jeśli chodzi o utrzymanie czystości :yes: a do tego są piekne :lol:

Admete ale bedziesz miałą super-zazdraszczam :-) A jakie chcesz wziasc zwykłe czy lappato? Ja bym chciala lappato bo podobno to najlepsza powierzchnia do utrzymania w czystosci.Nie widzialam tych płytek w realu a zainteresowalam sie nimi przez forum na gazeta.pl bo strasznie byly tam zachwalane przez pewna projektantke wnetrz (Womysie) ktora pomaga dziewczynom w urzadzaniu wnetrz i dobieraniu kolorow.Ona pokazywala tam kilka fotek z ich realizacji.Doradzala tez ze spokojnie mozna dac do nich szara fuge (zreszta widac ja na zamieszczonym wyzej zdjeciu )

W wariancie szaarym myslalam o szarej Berninie z powierzchnia lappato.

W jakim sklepie bedziesz zamawiala płytki i armature? Ja tez nie mam jeszcze nic do łazienek wiec moze tez zrobiłabym taki myk i cena płytek zeszłaby do 150 zł ;) chociaz wątpie czy sklepy daja az takie rabaty (rozmiar 60x60 )

Dasz znac po ile je wkoncu kupilas? -prosze:)