Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

Dzieki Monia ;) cały czas trzymamy sie wersji, ze pierwszy mecz obejrzymy w gronie przyjaciół już w nowym domku:yes: wczoraj wybrałam łózko i szafki nocne do sypialni, za trzy tygodnie zaczyna pan parkieciarz swoją rozpierduchę...wiec już naprawde blisko:) pamietasz u siebie ta ostatnią prostą, co? Niby tak blisko a jednak...jeszcze rozpierducha:D

picoladka...:lol:

Takie było nasze pierwsze założenie jak budowaliśmy dom, że na Euro musi być gotowy! Udało się trochę szybciej:)

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Magda

jak masz ciemno w łazience u Hani to wymień te halogeny na ledy - sprawdź jaką masz żarówkę - pewnie GU 10 to najpopularniejsza końcówka dla halogenów - i kup np. na all ledy z odpowiednią końcówką (im więcej wiązek led w żarówce tym mocniej świecą) - będziesz miała baaardzo jasno:)

Ola pedziesz jak błyskawica :) A ja chyba bede musiala pozegnac sie z oprawami wpuszczanymi w korytka bo dopiero teraz zaskoczyłam ze przeciez nie moge obnizyc sufitow o 20 cm skoro juz teraz mam w pomieszczeniach 2,65 cm Zrobie chyba min obnizenie o 5 cm (aby pochowac lecace kable ) i zamontuje zwykle oprawy natynkowe lub swietlowki we wnekach bo one sa dosc cienkie .Jestem strasznie zla na te wysokosc bo mialo wyjsc na gotowo 2,75 cm a tu taki babol :bash:

kakusku,rzeczywiscie szkoda, ale te natynkowe też są super i dają fajny efekt. Ostatnio w jakims magazynie oglądałam wnętrza Zienia i pomimo kolosalnych wysokosci pomieszczen (stara kamienica) widziałam same natynkowe i wyglądały swietnie:yes: gdzie tam pędze...czekamy na wiosnę, zeby robic elewację i ocieplic dom, bo przedwczoraj np: zamarzła nam woda,pomimo iż w srodku jest ciepło(grzejemy od poczatku sezonu):oNie wiem, czy to skopana hydraulika, czy po prostu brak ocieplenia...

acha... no dobra -już coś świta;)

Te o których ja mówiłam, to jakieś takie kwadratowe halogeny... no nieważne - w każdym razie słabe, ledwo tlące się...ale jeśli Olinda mówi, że te sągit - to biorę je:lol: (znaczy ten pochłaniacz;))

Madziu, nie spodziewaj sie, ze to jest oswietlenie, przy którym można książkę czytać...;)zwłąszcza, ze jest to oswietlenie punktowe...kurcze-chyba zrobię Ci fotke, jak swieca te lampki w ciemnosci...:D M. dzisiaj wraca, wiec Mu daruję, ale jutro....:lol:

Dzięki Ola:) a mogłabym prosić o podanie modelu tej oprawy? tyle tego, że masakra:eek:

Oldzia, Tetrix 2 NT http://swiatlo.net/oferta/oprawy-downlight/

Takie było nasze pierwsze założenie jak budowaliśmy dom, że na Euro musi być gotowy! Udało się trochę szybciej:)

A nasze pierwsze zalozenie było, ze na Wielkanoc...ale stanęło,ze na Euro:D

Oldzia, pytała o sprzęt AGD.Obiecuję, ze w koncu wkleje-trochę z tym roboty, dlatego sie tak ociągam:)

Edytowane przez hazeleyes1982

o proszę ...

Powiedzenie powinno teraz brzmieć: Ola zmienną*jest :lol:

Świetnie lampy wyglądają, po pomalowaniu będzie extra! :yes:

Kiedy planujecie przeprowadzkę? Bo to przeciej już tuż tuż

Monia wyjęłaś mi z ust Ola zmienną jest;)

:yes: :yes: :yes: :*
:) chyba też się załapię:) mam nadzieję

Ola ksiązka wciąga, pomimo,że oglądałam film skonczyłam wczoraj dałam młodemu. właśnie wyjechał na narty do świeradowa- Zdroj.mnie czeka II tom, ale na razie siedze na Fm.

wczoraj miałam zwariowany dzień , zakupy , obiad i nawet na cwiczenia nie poszłam, potem dermatolog, herbata u teścioweij i dopiero wieczorem dorwałam się do ksiązki;)

te korytka fajnie wyszły. tam gdzie czarne oprawy , będziesz miała czaRNE WNĘKI??? a tam gdzie białe oprawy, białe///???

a co z drzwiami do prysznica??? będą???

Monia wyjęłaś mi z ust Ola zmienną jest;)

:) chyba też się załapię:) mam nadzieję

Ola ksiązka wciąga, pomimo,że oglądałam film skonczyłam wczoraj dałam młodemu. właśnie wyjechał na narty do świeradowa- Zdroj.mnie czeka II tom, ale na razie siedze na Fm.

wczoraj miałam zwariowany dzień , zakupy , obiad i nawet na cwiczenia nie poszłam, potem dermatolog, herbata u teścioweij i dopiero wieczorem dorwałam się do ksiązki;)

te korytka fajnie wyszły. tam gdzie czarne oprawy , będziesz miała czaRNE WNĘKI??? a tam gdzie białe oprawy, białe///???

a co z drzwiami do prysznica??? będą???

Monia, po kolei-Wariacie Ty mój;)

Na fotki sie wszystkie załapiecie-ale muszę dotrzec do sklepu i cyknąc:)

Tam, gdzie czarne oprawy-są też korytka i one beda czarne, a w salonie i kuchni sa tylko białe oprawy bezramkowe (nie w korytkach), wiec...sufit bedzie po prostu biały:D

Drzwi od prysznica, cyt: "muszą być":roll: wiec zamówione już:rolleyes:

Monia, nie czytaj tak namietnie, bo tylko kusisz i kusisz z ta ksiazka:cool: Syn na wyjezdzie, czyli hulaj-dusza, piekła nie ma:lol:

oldzia, zapytaj pasie o te oprawy, bo teraz juz nie jestem pewna...a Ona swego czasu sie nimi interesowała-wydaje mi sie, ze firma to: matrix ...a model: tetrix.:cool:

:yes:

Monia, jak Ci minął dzień?Przyznaj sie-byłaś na kawce;)

oczywiście w Starym;)

jeszcze jestem na fm, bo już ksiażka woła.

whitney nie żyje, a to moja młodość:offtopic: zobacz co nałogi robią z ludzi:offtopic:

aha weselej wczoraj byłam na zumbie- nieporozumienie/ albo laska żle prowadziła, albo to nie dla mnie. 20 minut wytrzymałam( nie chodzi o kondycję ,ale o to ,że te zajęcia były beznadziejne, trochę podskoków, jakieś szasse, kółka, kręcenie tyłkiem:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

wyobreażasz sobie mnie, podskakująca:) i chichrająca się sama do siebie

Do Whitney i Jej przebojów tez miałam zawsze sentyment...smutne-naprawdę...miała wszystko a była samotna i nieszczesliwa:(

Monia,oj chciałabym Cie zobaczyć i sama bym poszła ale w K. nie ma-z tego, co wiem. Moja Przyjaciółka z Gdańska chodzi i jest zachwycona-a ona z tańcem na bakier. :D Smieje sie, ze żadna dziewczyna nie chce obok niej tanczyc i ma duuuzo miejsca wokół siebie-bo nie raz przyłożyła komuś niechcący w twarz:lol2:

To co? Zawieszasz zumbe? Moze to nie to...wiesz, nie każdy musi lubić...ja planuje troche ruchu, jak Mały pójdzie do przedszkola:yes:

Ja po urodzeniu Oskara do kolejnej ciąży - czyli okres 3 i pół roku zdążyłam pójść 2 razy na zajęcia :lol2: - a zakupiłam nowe buty i cały strój :lol: teraz znowu muszę czekać aż najmłodszy pójdzie do przedszkola - czyli 3 lata bo się szybciej chyba nie zbiorę :rotfl:

Ola a gdzie zamierzasz chodzić? Bo ja jak już się wybieram na zajęcia :rolleyes: to tylko do mojej psiapsióły która jest instruktorką ;) A kiedyś dawno dawno temu chodziłam 2-3 razy w tygodniu :cry:

Ja po urodzeniu Oskara do kolejnej ciąży - czyli okres 3 i pół roku zdążyłam pójść 2 razy na zajęcia :lol2: - a zakupiłam nowe buty i cały strój :lol:

czyli nie tylko ja sie tak motywuję...?:lol2: i u mnie tez zazwyczaj tak to działa:D tzn, nie ze zachodze w ciążę ciagle i ona mi przeszkadza....ale no wiesz, ze w koncu rezygnuję:D

teraz znowu muszę czekać aż najmłodszy pójdzie do przedszkola - czyli 3 lata bo się szybciej chyba nie zbiorę :rotfl:

Ola a gdzie zamierzasz chodzić? Bo ja jak już się wybieram na zajęcia :rolleyes: to tylko do mojej psiapsióły która jest instruktorką ;) A kiedyś dawno dawno temu chodziłam 2-3 razy w tygodniu :cry:

Z jedną koleżanką byłam raz w Dynamice, a z drugą ...3x na Szczecinskiej...a wczesniej kilka razy w Sport F. na Paderewskiego-taki miałam zapał:lol: Ale jak Mały pójdzie do przedszkola, to naprawdę, naprawdę, naprawdę...bede chodzic;):yes:

A Ty gdzie, Adme ..."uczęszczałaś"?:D

hej laseczki

tez płaczę po Whitney :( :( :(

Co do "ćwiczeń" to zrobiłam postęp przez ostatni tydzień - zdobyłam telefon do instruktorki jogi ;) :rotfl: Teraz tylko zadzwonic, umówić się, kupic strój ( bo w "starym" przeciez nie wypada :p ) no i zebrac się w sobie..... Znając siebie to zejdzie mi jeszcze ze 2-3 tygodnie ;)

czesc picoladko:hug: wierzę w Ciebie :yes: ale pamietaj...ze zakup stroju, niestety nie gwarantuje, ze pójdziesz:lol:

Venusek! Nie masz pojęcia, jak mi sie marzy pole dance:lol: idz, koniecznie,pliiis i opowiesz, co i jak:yes: picoladko-to jest podobno lepsze, niż joga;)