Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:wave: teraz to Ty zostałas matką chrzestną:p

:lol2:

ale masz pamięć kobieto!

Co do kuchni - świetna. Trochę nie rozumiem co to jest to czarne, które jest kontynuacją półwyspu na wszystkich szafkach i jak to wyglądać ma w rzeczywistości. To będzie taka odstająca półka w 1/4 od dołu szafek? Dobór kolorów piękny. Jest jasno, przejrzyście ale nie monotonnie. No a najpiękniesze - okno :yes:

Nie mogę się pogodzić z tymi moimi kurduplami :( Nie wiem gdzie miałam głowę kiedy projekt był obrabiany. A i zła jestem na arch, że nie podpowiedział ... W przyszłym domu :yes:

A pamiętasz o tych łupkach i nowych zdjęciach, które miałaś mi podesłać?

U mnie robi się teraz tynk cem-wap na elewacji i chyba nadal nie jest za późno na ten kamień. Tylko nie wiem gdzie i jak :( Nie mam pomysłu, a chciałabym

Napisze Wam, co zamierzam na pewno zmienic i proszę o opinie:

1. Zabudowa cała biała

2. Dół szafek bez tego paska z granitu-niestety architekt wykazał sie zbyt duzym jak dla mnie polotem

3. jasno-szary gres

4. Wnęka po lewej stronie od zabudowy ma 15 cm. Zamiast niej-albo cargo albo półka na wino

5. Półwysep tez do odstrzału...tzn bedzie ale w bardziej minimalistycznej formie

Monia, skrzykniesz tu dziewczyny?nie umiem jeszcze edytowac stopki:(

wklej na razie linka do tematu w sygnaturze (bo nie pamiętam jak się robi taki opis, dawno to było)

Już teraz wszystko rozumiem :yes:

A ja bym się*zastanowiła nad tym orzechem. Naprawdę fajnie to wygląda :yes:

Też mam jasno szary gres i w tym samym dokładnie miejscu płytę gazową (będzie gazowa?) i zlewozmywak :yes:

U mnie będzie wszystko białe :yes: ale chętnie to co widzę*przeniosłabym do siebie

Podoba mi się

Witam się i ja. Na dniach zaczynam również etap wykończeniówki w swoim domku.

Co do kuchni fajna, nowoczesna. Archi miał niezły polot z tym gresem - konglomeratem. W sumie zastanawiam się czy te materiały nie są same w sobie za ciężkie na klejenie pod takim kątem? Jak dla mnie połączenie białego i orzecha jest gustowne natomiast wygibasy blatu już niekoniecznie mi się podobają ze względu na brak praktycznego zastosowania. Ogół jednak mi się podoba. Idąc za dziewczynami okno tez jest fajne, dobrze widzę, że narożne? A po lewej stronie drzwi do spiżarki? Układ kuchni w sumie bardzo podobny do mojego.

Franka

Wreszcie!:lol:

hezel, patrząc na kominek, mogę się pokusić o stwierdzenie:Pokarz mi swój kominek, a będę wiedzieć jakie masz (będziesz miała) wnętrza :lol2:

Będzie cudnie tak jak lubię:yes:

Jakieś malusie te fotki i nie widzę projektu kuchni, nie da się większej fotki?

hazel, jeśli chcesz w sygnaturze mieć linka z krótkim opisem Pogaduchy u hazel, wstaw w sygnaturę to co jest poniżej, tylko skasuj wykrzyknik z przodu. Musiałam go dać, bo tak to robi się od razu odnośnik

[!url=http://forum.muratordom.pl/showthread.php?187479-Od-wizualizacji-do-realizacji...czyli-pogaduchy-u-hazel]Pogaduchy u hazel[/url]

hazel

Poodoba mi się. Przód domu rozumiem będzie biały i tylko ten kamień. A z tyłu w dwóch miejscach szary tynk?

Też tak planuję (tylko że ja mam z tyłu skośne ściany). Chcę tarasowe ściany zrobić ciemniejsze szare a dwa tarasy oddzielać będzie jasna część

Pietrę miałam z próbkami kominkowymi. Na kominek mi się*nie spodobała, ale na elewację ... hmmm, może być fajna

Wiesz jakie one będą miały kształt i wymiary, te płyty?

Caly czas nie wiem czy u mnie taki kamień na ściance (i to skośnej - wejściowej) nie będzie od czapy