kleikadam 30.09.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Witam, Jestem przed zakupem pralki. W domu jest 4 miesięczne dziecko więc szukam z programem do ubranek diziecieęcych. I tu pojawił się problem.Wybrałem wstępnie Boscha WAS28743 ale okazało się że nie ma tego programu. Czy można go zastąpić jakimś innym (nie wiem tak na prawdę na czym polega ten program).Głębokość pralki 60cm ponieważ na niej będzie stała suszarka. Z tego również powodu nie wymagam wirowania 1400, bo myślę że 1200 w zupełności mi wystarczy. Prosze o jakieś propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 30.09.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Sprawdź sobie F1443KDSMa program ubranka niemowlęce, poza tym pranie parowe i ochrona przed alergią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stilla 01.10.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Bosche są podobno głośne, a ta wyżej wspomniana LG jest warta uwagi nawet ze względu na cicha pracę i silnik direct drive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kleikadam 01.10.2011 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ten LG faktycznie wygląda interesująco ale niestety ma 64 cm głębokości. Jak pisałem muszę mieć 60cm (max 62) aby pralka zamknęła mi się w wyznaczone dla niej wnęce.A tak na marginesie to nigdzie w opisie tej pralki nie widziałem programu ubranka dziecięce (chyba że końcówka symbolu KDS na to wskazuje) Może jakieś inne sugestie (poza miele bo to już inna półka cenowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 29.11.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Na stronce producenta jest taka informacja, ale jeśli ta będzie za duża, to jest jeszcze model F1480TDS, ma 59 cm głębokości. To pralka parowa, ma program antyalergiczny, można prać ubranka dla dzieci w wysokiej temperaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kleikadam 29.11.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Kupiłem wreszcie również LG tylko mdel WD-12391TDK. Nie ma co prawda prania parowego ale jest z silnikiem direct drive, ma program dziecięcy i dodatkowe płukanie antyalergiczne. Tak na prawdę nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba. Jak na razie spisuje się na medal. Programy parowe mam za to w suszarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 29.11.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 A jak suszarka? nie gniecie ubrań? Wszystko w niej suszysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stilla 02.12.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Jeśli chodzi o suszarki to one raczej zapobiegają zagnieceniom i pranie wyjmuje się puszyste i często nie wymagające prasownia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 02.12.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 A jest może model z praniem ubrań dla młodzieży szkolnej? Albo dla staruszków po 80-tce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 29.12.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Może kiedyś.....Programy do prania ubranek w pralkach LG są bardzo dobre, usuwają wszelkie alergeny, mogące zaszkodzić dziecku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radam5 15.01.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Może kiedyś..... Programy do prania ubranek w pralkach LG są bardzo dobre, usuwają wszelkie alergeny, mogące zaszkodzić dziecku. No popatrz a ja myślałem że to środki piorące usuwają zabrudzenia. Sorry nie mogłem sie powstrzymać. Ludzie nie dajcie się zwariować, naprawdę wierzycie w jakiś nadzwyczajne działanie takiego programu dla dzieci? Nie chcę się tu z nikim kłócić ale to jest tylko chwyt marketingowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 15.01.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 uwazam ze taki program jest iepotrzebny, moj Bosch ladnie dopera ubranka dzieciec- wazniejsze jest jakiego uzywamy proszku- niestety te tansze nie dawały rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konfident 17.01.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 A o co chodzi z tymi programami do prania ubranek dla dzieci? W niskich temp, usuwają to co inne prali w tylko podczas gotowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stilla 21.01.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Mnie się wydaje, że te programy mają funkcje higienicznego prania tzn całkowitego wypłukanie środka piorącego, a przynajmniej niektóre LG tak mają. Proszki najczęściej uczulają skórę niemowlęcia , więc dlatego taki program jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 28.02.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 No popatrz a ja myślałem że to środki piorące usuwają zabrudzenia. Program antyalergiczny dla dzieci ma ograniczyć szkodliwe, alergiczne działanie detergentów. Poza tym są nawet systemy gdzie można prać zupełnie ekologicznie, bez detergentów. Tak więc czystość ubrań zależy od wielu czynników, nie tylko środków piorących. Co nie oznacza, że uważam takie programy za nadzwyczajne, po prostu się przydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts