Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka pralka z programem dla ubrań dziecięcych (czy to w ogóle potrzebne)?

kleikadam

Recommended Posts

Witam,

Jestem przed zakupem pralki. W domu jest 4 miesięczne dziecko więc szukam z programem do ubranek diziecieęcych. I tu pojawił się problem.

Wybrałem wstępnie Boscha WAS28743 ale okazało się że nie ma tego programu. Czy można go zastąpić jakimś innym (nie wiem tak na prawdę na czym polega ten program).

Głębokość pralki 60cm ponieważ na niej będzie stała suszarka. Z tego również powodu nie wymagam wirowania 1400, bo myślę że 1200 w zupełności mi wystarczy.

Prosze o jakieś propozycję.

Ten LG faktycznie wygląda interesująco ale niestety ma 64 cm głębokości. Jak pisałem muszę mieć 60cm (max 62) aby pralka zamknęła mi się w wyznaczone dla niej wnęce.

A tak na marginesie to nigdzie w opisie tej pralki nie widziałem programu ubranka dziecięce (chyba że końcówka symbolu KDS na to wskazuje)

Może jakieś inne sugestie (poza miele bo to już inna półka cenowa)

• 1 month później...

Kupiłem wreszcie również LG tylko mdel WD-12391TDK. Nie ma co prawda prania parowego ale jest z silnikiem direct drive, ma program dziecięcy i dodatkowe płukanie antyalergiczne. Tak na prawdę nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba. Jak na razie spisuje się na medal.

Programy parowe mam za to w suszarce :)

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
Może kiedyś.....

Programy do prania ubranek w pralkach LG są bardzo dobre, usuwają wszelkie alergeny, mogące zaszkodzić dziecku.

No popatrz a ja myślałem że to środki piorące usuwają zabrudzenia.

Sorry nie mogłem sie powstrzymać.

Ludzie nie dajcie się zwariować, naprawdę wierzycie w jakiś nadzwyczajne działanie takiego programu dla dzieci?

Nie chcę się tu z nikim kłócić ale to jest tylko chwyt marketingowy.

• 1 month później...
No popatrz a ja myślałem że to środki piorące usuwają zabrudzenia.

Program antyalergiczny dla dzieci ma ograniczyć szkodliwe, alergiczne działanie detergentów.

Poza tym są nawet systemy gdzie można prać zupełnie ekologicznie, bez detergentów. Tak więc czystość ubrań zależy od wielu czynników, nie tylko środków piorących. Co nie oznacza, że uważam takie programy za nadzwyczajne, po prostu się przydają.