Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MERKURY II pracownia DOMUS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Eskimos, może w takim bądź razie zaproponujesz jakis fajny projekt z poddaszem użytkowym. dzialka budowlana, ale brak warunkow budowy, więc duże pole manewru.

Pati - wstrzymaj sie z decyzja co do projektu do czasu aż będziesz miała dzialkę.

Domek naprawde warto dobierać do działki, (jak sukienke do dziewczyny). :D

Oczywiscie, jestem do Twojej dyspozycji, ale głebsze rozważania zostawmy do tego czasu. :roll:

Czy brać ta działkę - za mało wiem - sama musisz zdecydowac co podpowiada Ci rozum i intuicja.

Tak, tak - intuicja. To czy tam sie dobrze czujesz - podpowiada czasem intuicja.

Przez rok szukalismy z koleżanka działki dla niej pod Warszawą.

I nic.

A ceny rosły!

Nagle znaleźlismy sie na tej jednej, spojrzelismy na siebie i oboje bez słowa wiedzieliśmy - to tu. :D ]

A jak juz wyjdziesz od notariusza z aktem własnosci w reku - najlepszy moment aby zastanowic sie nad swoim wymarzonym domkiem.

Będzie dobrze. :D

Witajcie. Ja z grupy budującej na wiosnę 2007r. Projekt zakupiony.

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=23&IdKolekcji=

Chcemy z nim następujące zmiany:

- poszerzenie garażu o 0,5 m w każdą stronę

- poszerzenie pom. gosp. kosztem tarasu bocznego (ma być w nim taż pralnia)

- poszerzenie małego tarasu na szerokość salonu

- zmiana wiązarów na krokwie i strop drewniany

Co sądzicie o tym projekcie i planowanych zmianach?

• 2 weeks później...

hej...

dawno mnie tu nie było. mój wątek, ale co tu pisa skoro działki nadal nie ma.

Niestey nasza wypatrzona odpadła. za duża tylko dla nas a gmina nie zgadza się na podział. Chcemy kupic jedną większą i z Tomka bratem podzieli i budowac się obok. Myśleliśmy już by zmienic plany i dwie odrębne działki, ale cóż.. Małe działki nie istnieją. wszystko od 1500m2, a taka i za duża i za droga. Poszukiwania trwają. Niestety z mizernym skutkiem. Ale ja się uparłam i działkę znajdę, i kupię i to jeszcze w tym roku :D :D :D

A taka uparta baba ze mnie. Już stwierdziłam, że zawsze myślałam że działka to najmniejszy problem a okazuje się że właśnie przy jej kupnie nabiorę cierliwości na całą reszte. Pierwsze przejścia z gminą i energetyką za mną.

Pozdrawiam :D

wróciłam...!!!!

mam działkę. w sumie to jeszcze nie do końca ale zaklepana, bedzie nasza.

1000m2. NO to powrócił temat projektu. Nie ma wymogów co do domu więc mogę szalec.

I że dorosłam do wyboru domu z poddaszem.Kika rzeczy też doszły co do szukania projektu, typu duży salon i łazienka, jeden pokój na dole, spore pomieszczenie gospodarcze. Znazłam kilka, jeden wpadł mi w oko. Jest to C75 Spójny. Byłam wielką przeciwniczką dwuspadowego dachu, tylko ze względów wizualnych. Uparłam się na kopertowy i tyle :D

Natomiast Spójny mnie bardzo urzekł. Proszę, napiszcie co sądzicie.

Eskimos, ratuj. Swoim obiektywizmem pomogłeś mi zrozumiec czego powinnam oprócz wizualnych aspektów szukac. Więc czekam....

Wszystkie uwagi są mile widziane.

• 9 months później...