suomi 02.01.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 (edytowane) Heja, na tapetę wziąłem kolejny projekt: http://www.z500.pl/projekt/z173,wygodny,projekt,domu,o,przyjemnym,charakterze,i,funkcjonalnym,wnetrzu.html Parter w oryginale wygląda tak: http://www.z500.pl/projekty/173/rzuty/z173_rzut1_0.jpg po moich zmianach, tak: http://img543.imageshack.us/img543/4190/z173parterzmiany.jpg Zależało mi przede wszystkim na 1) ciut większej łazience na dole (aby zmieścić saunę) oraz 2) zmianie lokalizacji oraz powiększeniu pomieszczenia gospodarczo-kotłownianego 3) garderobie przy sypialni. 4) likwidacja drugiego tarasu od północy (wg. moich stron świata). Miejsce poprzedniej kotłowni można przeznaczyć jako w-c (dodatkowo poszerzając nową kotłownię na miejscu istniejącego), albo zrobić tam schowek - tak jak na rys. Druga rzecz wynikająca z tych zmian to zmiana bryły na delikatną eL-kę i w efekcie okno w sypialni na dole jest od południa + likwidacja tarasu od północy. I co wy na to ? Edytowane 4 Stycznia 2011 przez suomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 03.01.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Ciekawy jestem waszych opinii - nie dajcie się prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 05.01.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Zmiany ok. Trochę kiszkowaty wyszedł jedynie korytarzyk do głównej sypialni Obawiam się o koszt przeprojektowania fundamentów, ściany i przede wszystkim dachu. No i kotłownia w innym miejscu, więc projekt instalacji też do dużej korekty. Nie wiem, czy koszt projektu + poprawki nie wyjdzie taki, że byłby w tej cenie projekt indywidualny. Może na czymś takim zmiany wyszłyby taniej, bo bez naruszania obrysu i dachu?http://img.extradom.pl/grafiki/15729/parter_big.gif?ext=gif,jpg&q=85&resize=512x512Tu też można wydzielić garderobę w dużej sypialni i zmniejszyć kotłownię na korzyść łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 05.01.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Kurczę - tak myślę sobie, że rozmawiamy o domach za ponad pół miliona. Może warto wydać powiedzmy 10 tys. i jednak mieć dokładnie to, co się chce. Wrzuciłam wyżej rzut domu z zupełnie innego przedziału cenowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 13.04.2011 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Czy ktoś może zakupił już ten projekt ? Bardzo mnie ciekawi wasza opinia na temat szacunkowych kosztów - wydają mi się ciut zawyżone w porównaniu do domków z innych pracowni o podobnym metrażu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekkolo 10.07.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Suomi, zastanawiam się czy zdecydowałeś się może na projekt Z173 i wprowadzenie w nim swoich zmian? Bardzo podoba mi się twoje podejście do zmian i pasują idealnie pod moją działkę. Interesuje mnie tylko jaki byłby koszt adaptacji i jaki wpływ na koszty budowy.Czy ktoś wybudował już Z173 i może się podzielić informacjami na temat funkcjonalności i kosztów budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 28.07.2011 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Suomi, zastanawiam się czy zdecydowałeś się może na projekt Z173 i wprowadzenie w nim swoich zmian? Bardzo podoba mi się twoje podejście do zmian i pasują idealnie pod moją działkę. Interesuje mnie tylko jaki byłby koszt adaptacji i jaki wpływ na koszty budowy. Czy ktoś wybudował już Z173 i może się podzielić informacjami na temat funkcjonalności i kosztów budowy? Dzięki, wychodzi na to, że powinienem iść na architekta Wybrałem iny projekt bo mi się koncepcje pozmieniały. Co do tych zmian, to skopiuj moje rysunki i roześlij do architektów z twojej okolicy. Z mojego doświadczenia połowa ci odpowie na maila z orientacyjną wyceną. Sam nie doszedłem do tego punktu, więc nie wiem ile to wyjdzie. Powiedziałbym, że sporo - bo zmieniamy wszystkie rysunki z rzutami - od fundamentów przez parter, poddasze aż po dach... Może lepiej wziąć te szkice i znaleźć kogoś, kto narysuje od nowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekkolo 29.07.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Powoli dorastam właśnie do decyzji aby narysować wszystko od nowa. Jest jeszcze kilka rzeczy których nie ma w tym projekcie i jak sobie podliczyłem orientacyjnie koszty, to wychodzi że chyba lepiej niewiele więcej dołożyć a mieć to co się chce PS. Na jaki projekt się zdecydowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pemps 01.10.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Witam wszystkich... Co prawda ja buduje dom oparty na tym projekcie, ale chetnie poczytam rozne spostrzezenia, oceny, kosztorysy itp... Pozdrawiam wszystkich Jak ogarne to forum to wkleje swoje rzuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabi1983 03.10.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Witam, zamierzam zakupic projekt i budować się na wiosne 2012 roku. Na jakim etapie budowy Pan już jest? Jakie są koszty i czy zmieniał Pan coś w projekcie?Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts