Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterowanie kotłem za pomoca internetu lub wi-fi

minertu

Recommended Posts

Bez przesady - nie zgadzam się aby administrator likwidował moje wypowiedzi na w/w wątku bez podania przyczyny - normalnie bajzel.

Jak ktoś likwiduje sobie konto to niech to się robi selektywnie i usunie jedynie jego posty a nie innych uzytkowników.

I tak powinno być.

Jak już napisałem w innym temacie, jeśli swoje konta zlikwidowałoby kilka aktywnych osób

to forum nie istnieje !!!

A kilka firm za dwa miesiące ma bardzo poważne problemy. Hehe.

Panowie, użytkownicy Bruli/eCoal widzę,że jest co raz więcej wpisów opisujących kłopoty z aktualizacja softu przez tego RS.

Może jednak warto, aby większa ilość użytkowników zaczęła naciskać na producenta, aby został ten element wymieniony na proste w obsłudze i występujące obecnie w każdym lapku wyjście USB....

Nikt z użytkowników Cobry czy Pumy nie ma problemów z aktualizacja softu przez USB. To naprawdę działa i jest dziecinnie proste.

Bez Waszego zdania i Waszego naciskania na producenta szans na zmiany nie ma. Zawsze w ilości siła :)

Edytowane przez Jarecki79

Karoka i to jest właśnie dobre info!!

Już wiadomo,że Panowie z E-S coś myślą, pewnie poczekamy do wiosny na zejście stanów magazynowych, ale już widać "światełko w tunelu"

No na pewno trzeba sprzedać to co jest. Pewnie technologicznie też nie wielkie zmiany. I myślę że to realny termin chociaż to tylko nasze gdybania.

Witam, widzę że jest rozmowa na temat sterownia kotłami ze sterownikmi sterowanymi przez net, kiedyś byłem tylko czytającym ale dziś postanowiłem się zarejstrowac i wtrącic swoje 3 grosze na temat ww. sterowników, posiadam sterownik bruli od (praktycznie od wtedy co wyszedł) i mam już jako taką praktykę palenia w kotle z takim sterownikiem to tyle jeżeli chodzi o przywitanie :)

Redakcja obiecała przywrócenie wątku, ale jak widać były to chyba obiecanki-cacanki

Cytat z wiadomości z 03.10...

Redakcja

senior member

administrator forum

napisał:

"Witam, to wymknęło się spod kontroli. Spróbujemy przywrócić całe tematy. Pozdrawiamy "

Edytowane przez Jarecki79

• 2 weeks później...

Ustawiam bruliego i tak mam pewną wątpliwość ale może dobrze kombinuje:

Mam też podpięty regulator pokojowy Auraton 2005 i jak chcę aby to on włączał i wyłączał kocioł wg. zadanej temperatury to w panelu bruliego jako regulator wewnętrzny muszę ustawić opcję "termostat" .

Natomiast jak chcę aby bruli sterował temperaturą w oparciu o swój czujnik wewnętrzny to w panelu bruliego wybieram opcję regulator wewnętrzny" pokojowy" i wtedy mogę użyć programatora tygodniowego "programator pokojowy"

Czy dobrze kombinuję ??????.

W tym miejscu piszę do użytkownika krzy

Moim zdaniem ew. sens zaworu mieszającego zależy od instalacji

Tutaj przykład, gdzie może on coś wnosić do temp. dystrybuowanej na grzejniki.

Jak dokładnie jest u Ciebie, to nie wiem, bo całości nie widzę.

Ważne, abyś był zadowolony. Jak wiesz,że u Ciebie spełnia to swoje założenia, to chyba nic więcej nie potrzeba.

O sterowniku, jego funkcjach to chyba lepiej tutaj pisać, bo na tamtym wątku zaraz jakieś negatywne emocje wchodzą.

Podłączenie Skam-P zawór 4d.JPG

O sterowniku, jego funkcjach to chyba lepiej tutaj pisać, bo na tamtym wątku zaraz jakieś negatywne emocje wchodzą.

A za zaczepki będziesz obrywał na każdym wątku, gdzie będziesz się zaczepiał.

Nie zaczepiaj - to nie będzie "negatywnych emocji". Może nawet wyzwolisz wtedy emocje pozytywne.

oj zawijan, zawijan....

Przyznałeś, że sporo funkcjonalności nie znasz i chciałeś podyskutować.

Z dyskusji znowu jakieś dziwne wnioski...

Skąd wiesz,że sterownik zawsze działa dobrze, skoro ponad 50% jego możliwości nie sprawdziłeś?

Z całą resztą Twojej opinii się zgadzam.

Ze spokojem, bez nerwów zacząć od podstawowej obslugi, jak po obserwacji użytkownik będzie już bardziej świadomy, to może próbować swoich sił przy dopasowaniu pracy do potrzeb swojego domu i instalacji.

Tylko tyle i aż tyle.