minertu 01.10.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Zwracam sie z prośbą do administracji tego forum o przywrócenie tego wątku.Zniknął bez podania przyczyny Sterowanie kotłem za pomocą internetu lub wifi - Ogrzewanie - Forum.Muratordom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veryAnka 01.10.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Też bym na ten temat doczytała.. Zwłaszcza o sterowaniu przez net. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 01.10.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Heh, decyzja jednego człowieka narobiła tyle zamieszania że administracja nie może nad tym zapanować.Co by było gdyby z 10-ciu aktywnych userów zlikwidowało konta.Nie byłoby co czytać i gdzie pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 01.10.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Też bym na ten temat doczytała.. Zwłaszcza o sterowaniu przez net. Pisz kobieto, zaczynamy od początku. Ech, ale ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 01.10.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Bez przesady - nie zgadzam się aby administrator likwidował moje wypowiedzi na w/w wątku bez podania przyczyny - normalnie bajzel. Jak ktoś likwiduje sobie konto to niech to się robi selektywnie i usunie jedynie jego posty a nie innych uzytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 01.10.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Słuchajcie, nie wszystko jest stracone... Piszcie swoje uwagi tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?187558-Za%C5%82o%C5%BCone-przez-Elfir-Moderacja-w%C4%85tku-o-grzejnikach-do-oceny-przez-administrator%C3%B3w&p=4924929&viewfull=1#post4924929 może uda się ważniejsze wątki przywrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 01.10.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Bez przesady - nie zgadzam się aby administrator likwidował moje wypowiedzi na w/w wątku bez podania przyczyny - normalnie bajzel. Jak ktoś likwiduje sobie konto to niech to się robi selektywnie i usunie jedynie jego posty a nie innych uzytkowników. I tak powinno być. Jak już napisałem w innym temacie, jeśli swoje konta zlikwidowałoby kilka aktywnych osób to forum nie istnieje !!! A kilka firm za dwa miesiące ma bardzo poważne problemy. Hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 04.10.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 (edytowane) Panowie, użytkownicy Bruli/eCoal widzę,że jest co raz więcej wpisów opisujących kłopoty z aktualizacja softu przez tego RS. Może jednak warto, aby większa ilość użytkowników zaczęła naciskać na producenta, aby został ten element wymieniony na proste w obsłudze i występujące obecnie w każdym lapku wyjście USB.... Nikt z użytkowników Cobry czy Pumy nie ma problemów z aktualizacja softu przez USB. To naprawdę działa i jest dziecinnie proste. Bez Waszego zdania i Waszego naciskania na producenta szans na zmiany nie ma. Zawsze w ilości siła Edytowane 4 Października 2011 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 04.10.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Rozmawiałem z władnymi i wiedzą już dobrze o tych uwagach. Będzie to zrobione ale oczywiście nie z dnia na dzień. Jest to duża firma i produkuje się trochę tego. Nie można o tak od jutra zacząć robić coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 05.10.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Karoka i to jest właśnie dobre info!! Już wiadomo,że Panowie z E-S coś myślą, pewnie poczekamy do wiosny na zejście stanów magazynowych, ale już widać "światełko w tunelu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 05.10.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Karoka i to jest właśnie dobre info!! Już wiadomo,że Panowie z E-S coś myślą, pewnie poczekamy do wiosny na zejście stanów magazynowych, ale już widać "światełko w tunelu" No na pewno trzeba sprzedać to co jest. Pewnie technologicznie też nie wielkie zmiany. I myślę że to realny termin chociaż to tylko nasze gdybania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdunek0909 06.10.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) Ja do zdalnego sterowanie piecem kupiłem analizator spalin z wbudowanym PLC, z obsługą przez internet i z komórki, o symbolu LMBD4 PLC https://plcstore.pl/ Edytowane 4 Grudnia 2016 przez zdunek0909 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 06.10.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Witam, widzę że jest rozmowa na temat sterownia kotłami ze sterownikmi sterowanymi przez net, kiedyś byłem tylko czytającym ale dziś postanowiłem się zarejstrowac i wtrącic swoje 3 grosze na temat ww. sterowników, posiadam sterownik bruli od (praktycznie od wtedy co wyszedł) i mam już jako taką praktykę palenia w kotle z takim sterownikiem to tyle jeżeli chodzi o przywitanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 06.10.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Miło powitać nowego kolegę. Potrzeba nam tu takich którzy już coś liznęli i mogą coś nowego wnieść do tematu. Za sprawą administracji temat bardzo nam zubożał i trzeba go szybko odbudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.10.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 (edytowane) Redakcja obiecała przywrócenie wątku, ale jak widać były to chyba obiecanki-cacanki Cytat z wiadomości z 03.10...Redakcjasenior memberadministrator forum napisał:"Witam, to wymknęło się spod kontroli. Spróbujemy przywrócić całe tematy. Pozdrawiamy " Edytowane 8 Października 2011 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 16.10.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ustawiam bruliego i tak mam pewną wątpliwość ale może dobrze kombinuje: Mam też podpięty regulator pokojowy Auraton 2005 i jak chcę aby to on włączał i wyłączał kocioł wg. zadanej temperatury to w panelu bruliego jako regulator wewnętrzny muszę ustawić opcję "termostat" . Natomiast jak chcę aby bruli sterował temperaturą w oparciu o swój czujnik wewnętrzny to w panelu bruliego wybieram opcję regulator wewnętrzny" pokojowy" i wtedy mogę użyć programatora tygodniowego "programator pokojowy" Czy dobrze kombinuję ??????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 16.10.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Dobrze kombinujesz ps. redakcja przywróciła stare wątki (DZIĘKI), mogliby je jeszcze połączyć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 23.10.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 W tym miejscu piszę do użytkownika krzy Moim zdaniem ew. sens zaworu mieszającego zależy od instalacji Tutaj przykład, gdzie może on coś wnosić do temp. dystrybuowanej na grzejniki. Jak dokładnie jest u Ciebie, to nie wiem, bo całości nie widzę. Ważne, abyś był zadowolony. Jak wiesz,że u Ciebie spełnia to swoje założenia, to chyba nic więcej nie potrzeba. O sterowniku, jego funkcjach to chyba lepiej tutaj pisać, bo na tamtym wątku zaraz jakieś negatywne emocje wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 23.10.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 O sterowniku, jego funkcjach to chyba lepiej tutaj pisać, bo na tamtym wątku zaraz jakieś negatywne emocje wchodzą. A za zaczepki będziesz obrywał na każdym wątku, gdzie będziesz się zaczepiał. Nie zaczepiaj - to nie będzie "negatywnych emocji". Może nawet wyzwolisz wtedy emocje pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 23.10.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 oj zawijan, zawijan.... Przyznałeś, że sporo funkcjonalności nie znasz i chciałeś podyskutować.Z dyskusji znowu jakieś dziwne wnioski... Skąd wiesz,że sterownik zawsze działa dobrze, skoro ponad 50% jego możliwości nie sprawdziłeś? Z całą resztą Twojej opinii się zgadzam.Ze spokojem, bez nerwów zacząć od podstawowej obslugi, jak po obserwacji użytkownik będzie już bardziej świadomy, to może próbować swoich sił przy dopasowaniu pracy do potrzeb swojego domu i instalacji. Tylko tyle i aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts