newyork 01.10.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Muszę przykleić dwa rzędy płytek nad piecem.Niemam możliwości zamontowania listwy poziomującej i w sumie też mającej za zadanie podtrzymać ich ciężar.Jak to zrobić ?Mam klej Atlas Plus na którym jest informacja,że można kleić płytki "od góry" tylko,ze na ścianie obok jak kleiłem to te płytki zjeżdżały w dół :/ Na szczęscie tam mogłem podeprzeć je długą listewką,a tutaj niestety nie .. -płytki 20x25cm-dwa rzędy-klej Atlas Plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 02.10.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 1 - nawiercić w poziomej linii cienkie otwory i powtykać drut który podeprze płytki, lub2 - przyklejone płytki "złapać" tymczasowo taśmą klejącą (papierowa) do czegoś powyżej linii klejenia, lub3 - zrobić jakieś podparcie tymczasowe, z jakichś listewek Wrzuć może fotkę, będzie łatwiej rozeznać się w sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 03.10.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Muszę przykleić dwa rzędy płytek nad piecem. Niemam możliwości zamontowania listwy poziomującej i w sumie też mającej za zadanie podtrzymać ich ciężar. Jak to zrobić ? Mam klej Atlas Plus na którym jest informacja,że można kleić płytki "od góry" tylko,ze na ścianie obok jak kleiłem to te płytki zjeżdżały w dół :/ Na szczęscie tam mogłem podeprzeć je długą listewką,a tutaj niestety nie .. -płytki 20x25cm -dwa rzędy -klej Atlas Plus za rzadki lub za grubo klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 06.10.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 daj sobie spokój z Atlasem....Kup klej elastyczny Webbera lub mapei elastyczny P9 ...rozrób go do gestszej konsystencjii i jesli połozysz na grzebien(poziomo zęby!!!),to nic nie zjedzie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 07.10.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 daj sobie spokój z Atlasem....Kup klej elastyczny Webbera lub mapei elastyczny P9 ...rozrób go do gestszej konsystencjii i jesli połozysz na grzebien(poziomo zęby!!!),to nic nie zjedzie.pozdrawiam Dokładnie tak . Grzebień 4mm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts