aksuda 30.09.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 kolejny etap zamknięty wylewki skończone, chwila wytchnienia to czas na złożenie kolejnych zamówień; w środę idziemy oglądać wizualizację naszej kuchni pozdrawiam wszystkich budujących ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 14.11.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 cisza spokój , wszyscy mocno zapracowani , my również ale trzeba trochę uzupełnić informację o przebiegu budowy Dom przygotowany do wykończeniówki . Skończone mamy poddasze , garaż i pomieszczenie gospodarcze przed nami cała reszta:rolleyes:. Kuchnia zamówiona , sprzęty do kuchni również, drzwi wewnętrzne i zewnętrzne , teraz pora na płytki i wybieranie mebli zwłaszcza ,że w tej chwili czas oczekiwania u nas wynosi około 8 tygodni masakra:bash:. Z pozostałych zrobionych rzeczy to ogrodzenie ale jeszcze bez frontowej części i kończymy ocieplać budynek . Mam nadzieję ,że pogoda będzie jeszcze przez chwilę łaskawa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolka18 27.11.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Witam wszystkich serdecznie, my kończymy właśnie SSO naszej Jabłonki. Wprowadziliśmy niewiele zmian: spiżarnię połączyliśmy z kotłownią w jedno pomieszczenie gospodarcze, a zamiast blachy na rąbek zdecydowaliśmy się na dachówkę ceramiczną. Na ogrzewanie gazowe ostatecznie nie możemy liczyć, dlatego nasz wybór padł na pompę ciepła, musimy tylko podjąć decyzję, na którą ofertę się decydujemy. Pozdrawiam serdecznie wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 27.11.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Witam w gronie budujących jabłonkę My również mamy powiększoną kotłownię przez likwidację spiżarni, na dachu ceramika a oprócz tego troszkę zmieniliśmy wielkość pomieszczeń , zlikwidowaliśmy balkony i pozmienialiśmy układ okien dachowych:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolka18 27.11.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Kuchnia jest dzięki temu bardziej ustawna, a ewentualne zapasy można schować w komórce pod schodami A nie chcieliście mieć częściowo zadaszonego tarasu? Nasze balkony będą optycznie lżejsze, bo bez tych betonowych części, za to z matowym szkłem. A jaką elewację macie? Z tym drewnem? My chcemy bez drewna, jednolitą w kolorze kawy z mlekiem, dachówka jest antracytowa. Za to marzą nam się drewniane okna No ale to już w przyszłym roku. Pozdrawiam serdecznie. Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 28.11.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Dachówkę mamy też ciemną teraz nie pamiętam w dzienniku są fotki , elewację robimy bez wstawek drewnianych w kolorze biało szarym ,okna mamy plastikowe w kolorze drewna aby ocieplić cały dom, rolety zewnętrzne , brama garażowa i drzwi w kolorze antracytowym. Z balkonów zrezygnowaliśmy co do spiżarki to nie robimy jej wcale myślę ,że to błąd ale zobaczymy z czasem , mam nadzieję ,że ilość szafek w kuchni mi wystarczy pozdrawiam ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 30.12.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWY 2014 ROKU TRAFNYCH WYBORÓW I RADOŚCI Z BUDOWANIA:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeusz6 02.01.2014 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Z okazji Nowego Roku życzę wszystkim jak najszybszego zamieszkania w swoich Jabłonkach!A może ktoś już zamieszkał i się pochwali?Jesteśmy na etapie sufitów podwieszanych i szpachlowania. W grudniu uruchomiliśmy ogrzewanie gazowe i oświetelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 06.01.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 My niestety jeszcze się wykańczamy to wybraliśmy na wykończenie: drzwi Porta natura line wenge model E2 drzwi zewnętrzne z firmy CAL kolekcja rycerska model Sasin z naświetlem z modelu Jurandna podłogi salon kuchnia hol wybraliśmy płytki z Paradyża Taranto Grys i Grafit do łazienki dolnej Tubądzin Braid a do górnej zastanawiamy się nad kolekcją Zienia Berlin to jest jedyne pomieszczenie nad którym się zastanawiamy w pokojach będą panele Classena Verden Brąz więc wszystko czeka tylko montowaćkuchnia zamówiona sprzęt zakupionypozdrawiam Ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 10.01.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Aksuda - strasznie mi sie podoba Wasz domek, sledze z zapalem postepy! U nas projekt zakupiony (lustrzane odbicie, wejscie dokladnie na polnocy). Jestesmy na etapie wnioskow o przylacza (wszystko robie sama ) i przed nami badania gruntu (choc wiemy czego sie spodziewac: 2 m gliny na piasku - tak jest u sasiada). Zmiany konstrukcyjne: - na 99% plyta fundamentowa - dachowka ceramiczna - zadaszenie tarasu jak w jabloni 2 (nawet troche dluzsze) - obciecie balkonow - niebudowanie kominow wentylacyjnych (zakladamy WM, rekuperator w kotlowni) Zmiany wewnatrz: - polaczenie spizarki z kotlownia - drzwi w kuchni zamiast okna (wyjscie na poludniowy zadaszony taras od strony kuchni!!!) - okno kolo drugich originalnie w projekcie drzwi tarasowych (to jest u nas sciana zachodnia) - przesuniecie kanalizy do gornej lazienki (bo rura biegnie tam gdzie na dole w projekcie lodowka, a ze my te scianke usuwamy otwierajac kuchnie zupelnie, to nam z tym nie po drodze) - kombinuje z kominkiem (chce miec akumulacyjny) - powiekszenie lazienki i garderoby na gorze (umywalki naprzeciw wanny, prysznic po drugiej stronie), bo nie mamy tam komina wentylacyjnego - chce przebic sie z wiatrolapu pod schody i zrobic szuflady na buty Generalnie jest to najbardzie funckcjonalny projekt jaki spotkalam wiec zmian stosunkowo niewiele (a Aksudy dziennik budowy pokazuje ze moze byc rowniez ladny, bo ta oryginalna wizualizacja z dachowka na rabek...po prostu mi sie nie podoba). Pzdr budujacych Edytowane 10 Stycznia 2014 przez questa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 10.01.2014 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 questa bardzo dziękuję cieszę się ,że komuś się podoba to podoba zwłaszcza że każdy ma inne gusta i podobanie się jest pojęciem względnym postaram się uzupełnić dziennik bo na razie jakoś mi nie po drodze nie mam czasu pozrzucać zdjęcia obrobić je do odpowiednich rozmiarów ale może nie długo uda mi się trochę czasu wygospodarować więc wszystko uzupełnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 12.01.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 questa odnośnie rur kanalizacyjnych z górnej łazienki to zdjęcie 15 i 16 w mojej galerii pokazuje sposób w jaki my je ułożyliśmy lu wpis w dzienniku Strop:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 24.01.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 ale tu cisza u nas cały czas się coś dzieje układamy sufity, wybieramy meble a ostatni zakup to lampy nigdy wcześniej nie zdawałam sobie z tego sprawy ,że to taki koszt:( Tadeusz pytałeś wcześniej czy ktoś już mieszka na stronie pracowni MTM- Domy w stylu fasmad napisał ,że już mieszkają niestety nie mają ukończonego dziennika budowy więc zdjęć nie obejrzymy ale chętnie odpowiedzą na pytania meilowo. Fasmad gratulacje pozdrawiam Ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 05.02.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 dzisiaj dotarły do nas lampy oczywiście nie wszystkie jeszcze oto nasz wybór http://swiatlamp.com.pl/advanced_search_result.php?XTCsid=4583512fc4f368106838e77254d69b91&keywords=BP%2F3160&x=0&y=0http://swiatlamp.com.pl/product_info.php/info/p27414_4229_Lampa-BPM--kolor-oprawy--bia-y.html/XTCsid/4583512fc4f368106838e77254d69b91http://swiatlamp.com.pl/product_info.php/info/p27410_3162_Lampa-BPM--kolor-oprawy--bia-y.html/XTCsid/4583512fc4f368106838e77254d69b91co do głównego oświetlenia w pokojach to jeszcze musimy coś poszukać na tą chwilę skłaniam się ku lampom firmy AZZARDO:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 15.02.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 nasz salon http://i57.tinypic.com/igaveg.jpg http://i60.tinypic.com/ev41kx.jpg powoli kończymy sufity:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 01.03.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Mam nadzieję ,że zima już nie wróci, za oknami mieliśmy dzisiaj w słonku 15 stopni, więc na budowie porządki wokół domu i pierwsze grillowanie w tym roku:yes:. Zaczynamy układać podłogi na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeusz6 08.03.2014 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 questa, my też przerabialiśmy schody na spocznik - zdjęcie nr 6 mojej galerii. Schody kończą się teraz przy drzwiach sypialni rodziców. Drzwi musieliśmy trochę przesunąć. Dzisiaj odpaliliśmy kominek: W przyszłym tygodniu układamy panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 10.03.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 (edytowane) Dzieki Tadeusz za wiadomosci na priv. Oto bezposredni link do zdjecia Twoich schodow ze spocznikiem Bardzo sie nam podobaja: http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=4451&attachmentid=143241 PS Mam nadzieje sama niedlugo wrzucic rzuty naszych zmian - jak tylko nasz architekt skonczy nad nimi pracowac - na razie co rusz mu cos dorzucamy Zlikwidowalismy drzwi tarasowe z oryginalnego projektu (wyjscie na poludniowy taras bedzie z kuchni) i nam architekt okno panoramiczne (270 X 150) zaproponowal na tej scianie Edytowane 10 Marca 2014 przez questa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz T 11.03.2014 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz T 11.03.2014 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Jestem w trakcie budowy domu JABŁOŃ etap tynków wew. mam pytanie dotyczące ogrzewania podłogowe czy grzejniki proszę o małą podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts