Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt JABŁOŃ pracownia MTM STYL (Domy w stylu)

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 179
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cisza spokój , wszyscy mocno zapracowani , my również ale trzeba trochę uzupełnić informację o przebiegu budowy

Dom przygotowany do wykończeniówki . Skończone mamy poddasze , garaż i pomieszczenie gospodarcze przed nami cała reszta:rolleyes:. Kuchnia zamówiona , sprzęty do kuchni również, drzwi wewnętrzne i zewnętrzne , teraz pora na płytki i wybieranie mebli zwłaszcza ,że w tej chwili czas oczekiwania u nas wynosi około 8 tygodni masakra:bash:. Z pozostałych zrobionych rzeczy to ogrodzenie ale jeszcze bez frontowej części i kończymy ocieplać budynek . Mam nadzieję ,że pogoda będzie jeszcze przez chwilę łaskawa:)

• 2 weeks później...
Witam wszystkich serdecznie, my kończymy właśnie SSO naszej Jabłonki. Wprowadziliśmy niewiele zmian: spiżarnię połączyliśmy z kotłownią w jedno pomieszczenie gospodarcze, a zamiast blachy na rąbek zdecydowaliśmy się na dachówkę ceramiczną. Na ogrzewanie gazowe ostatecznie nie możemy liczyć, dlatego nasz wybór padł na pompę ciepła, musimy tylko podjąć decyzję, na którą ofertę się decydujemy. Pozdrawiam serdecznie wszystkich budujących :-)

Kuchnia jest dzięki temu bardziej ustawna, a ewentualne zapasy można schować w komórce pod schodami ;-) A nie chcieliście mieć częściowo zadaszonego tarasu? Nasze balkony będą optycznie lżejsze, bo bez tych betonowych części, za to z matowym szkłem. A jaką elewację macie? Z tym drewnem? My chcemy bez drewna, jednolitą w kolorze kawy z mlekiem, dachówka jest antracytowa. Za to marzą nam się drewniane okna :-) No ale to już w przyszłym roku. Pozdrawiam serdecznie. Marta

Dachówkę mamy też ciemną teraz nie pamiętam w dzienniku są fotki , elewację robimy bez wstawek drewnianych w kolorze biało szarym ,okna mamy plastikowe w kolorze drewna aby ocieplić cały dom, rolety zewnętrzne , brama garażowa i drzwi w kolorze antracytowym. Z balkonów zrezygnowaliśmy co do spiżarki to nie robimy jej wcale myślę ,że to błąd ale zobaczymy z czasem , mam nadzieję ,że ilość szafek w kuchni mi wystarczy pozdrawiam ada

• 1 month później...

My niestety jeszcze się wykańczamy to wybraliśmy na wykończenie: drzwi Porta natura line wenge model E2 drzwi zewnętrzne z firmy CAL kolekcja rycerska model Sasin z naświetlem z modelu Jurand

na podłogi salon kuchnia hol wybraliśmy płytki z Paradyża Taranto Grys i Grafit do łazienki dolnej Tubądzin Braid a do górnej zastanawiamy się nad kolekcją Zienia Berlin to jest jedyne pomieszczenie nad którym się zastanawiamy w pokojach będą panele Classena Verden Brąz więc wszystko czeka tylko montować

kuchnia zamówiona sprzęt zakupiony

pozdrawiam Ada

Aksuda - strasznie mi sie podoba Wasz domek, sledze z zapalem postepy!

U nas projekt zakupiony (lustrzane odbicie, wejscie dokladnie na polnocy). Jestesmy na etapie wnioskow o przylacza (wszystko robie sama :-)) i przed nami badania gruntu (choc wiemy czego sie spodziewac: 2 m gliny na piasku - tak jest u sasiada).

Zmiany konstrukcyjne:

- na 99% plyta fundamentowa

- dachowka ceramiczna

- zadaszenie tarasu jak w jabloni 2 (nawet troche dluzsze)

- obciecie balkonow

- niebudowanie kominow wentylacyjnych (zakladamy WM, rekuperator w kotlowni)

Zmiany wewnatrz:

- polaczenie spizarki z kotlownia :-)

- drzwi w kuchni zamiast okna (wyjscie na poludniowy zadaszony taras od strony kuchni!!!)

- okno kolo drugich originalnie w projekcie drzwi tarasowych (to jest u nas sciana zachodnia)

- przesuniecie kanalizy do gornej lazienki (bo rura biegnie tam gdzie na dole w projekcie lodowka, a ze my te scianke usuwamy otwierajac kuchnie zupelnie, to nam z tym nie po drodze)

- kombinuje z kominkiem (chce miec akumulacyjny)

- powiekszenie lazienki i garderoby na gorze (umywalki naprzeciw wanny, prysznic po drugiej stronie), bo nie mamy tam komina wentylacyjnego

- chce przebic sie z wiatrolapu pod schody i zrobic szuflady na buty

Generalnie jest to najbardzie funckcjonalny projekt jaki spotkalam wiec zmian stosunkowo niewiele (a Aksudy dziennik budowy pokazuje ze moze byc rowniez ladny, bo ta oryginalna wizualizacja z dachowka na rabek...po prostu mi sie nie podoba).

Pzdr budujacych

Edytowane przez questa

questa bardzo dziękuję cieszę się ,że komuś się podoba to podoba zwłaszcza że każdy ma inne gusta i podobanie się jest pojęciem względnym

postaram się uzupełnić dziennik bo na razie jakoś mi nie po drodze :( nie mam czasu pozrzucać zdjęcia obrobić je do odpowiednich rozmiarów ale może nie długo uda mi się trochę czasu wygospodarować więc wszystko uzupełnię :yes:

• 2 weeks później...

ale tu cisza u nas cały czas się coś dzieje :yes:

układamy sufity, wybieramy meble a ostatni zakup to lampy nigdy wcześniej nie zdawałam sobie z tego sprawy ,że to taki koszt:(

Tadeusz pytałeś wcześniej czy ktoś już mieszka na stronie pracowni MTM- Domy w stylu fasmad napisał ,że już mieszkają niestety nie mają ukończonego dziennika budowy więc zdjęć nie obejrzymy ale chętnie odpowiedzą na pytania meilowo.

Fasmad gratulacje :D

pozdrawiam Ada

• 2 weeks później...

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Dzieki Tadeusz za wiadomosci na priv. Oto bezposredni link do zdjecia Twoich schodow ze spocznikiem ;-) Bardzo sie nam podobaja:

http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=4451&attachmentid=143241

PS Mam nadzieje sama niedlugo wrzucic rzuty naszych zmian - jak tylko nasz architekt skonczy nad nimi pracowac - na razie co rusz mu cos dorzucamy ;-)

Zlikwidowalismy drzwi tarasowe z oryginalnego projektu (wyjscie na poludniowy taras bedzie z kuchni) i nam architekt okno panoramiczne (270 X 150) zaproponowal na tej scianie ;-)

Edytowane przez questa