Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

super

gratulacje:lol: mam nadzieję ,że będzie się Wam mieszkać w Jabłoneczce tak samo dobrze jak nam:rolleyes:

niby ten sam projekt a jednak inny , ładna ta Wasza kuchnia

muszę uzupełnić dziennik i galerię i będę czekała na Twoją z niecierpliwością:)

Dorotko cały czas mocno trzymam za Was kciuki aby szybko zakończyło miasto tą kanalizę.

Edytowane przez aksuda
  • Odpowiedzi 179
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

Opcja1.jpgOpcja3.jpgOpcja4.jpg

U mnie zagwozdka..Projekt juz byl po zmianach architektonicznych u konstruktora (trzeci obrazek) ale teraz sie zastanawiam czy jednak nie przeniesc drzwi tarasowych blizej okna, Mezowi podoba sie uklad 2.

Uklad 3 i 1 ma niewatpliwa zalete ze dzieli zadaszony taras (z jabloni 2) na 2 czesci - wypoczynkowa i ze stolem...ale komunikacyjnie chyba lepiej nr 2...Co sadzicie?

parter.jpg

Ada uklad przejscia taki jak u Ciebie i komina prawie jak u Ciebie ;-)

A tu widok salonu w opcji 2:

Opcja3 calosc.jpg

Edytowane przez questa

mi chyba też bardziej podoba się układ drugi przede wszystkim ze względów praktycznych ,że by wyjść na taras nie trzeba przechodzić przez kuchnię

przestawienie komina i zmniejszenie wejścia do salonu uważam za trafne posunięcie u nas się sprawdza rewelacyjnie a większa przeszczeń w łazience daje większy komfort użytkowania

my dalej mamy problem z wyborem płytek do górnej łazienki w głowach mamy cały czas kolekcje Zienia :yes: mam nadzieję ,że może do Bożego Narodzenia uda nam się ją dokończyć, kolejny problem to lampy nie możemy zdecydować się na lampę do salonu i nad stół jadalniany chyba jeszcze takiej dla nas nie wyprodukowali :lol2: cóż poszukiwania trwają dalej

• 2 months później...

Dziękuję i również życzę szczęśliwego Nowego Roku.

Ponieważ sezon grzewczy już parę miesięcy trwa, mam do mieszkających pytanie o zużycie gazu.

U mnie wygląda to tak (CO+CWU):

listopad - 101m3

grudzień - 147m3

do 6 stycznia - 25m3

Pozdrawiam

Dorotko niestety łazienka nie skończona :(ale cóż co się odwlecze to ......

Tadeusz my mamy zużycie w przybliżeniu:

listopad 190 m3

grudzień 160 m3

styczeń 32 m3 ( również do 6 )

rodzina 2+2 temperatura w domu 23 stopnie

Generalnie za cały rok 2014 wyszło nam 1050 m3 (od stycznia do kwietnia temperatura wahała się około 20 stopni )

pozdrawiam Ada

• 1 month później...
Gratulacje wszystkim budującym. Nam nareszcie udało się zamieszkać. Mamy wykończony parter, a górę będziemy po woli wykańczać. Mam pytanie, czy zmieniliście prąd budowlany na docelowy w momencie nie ukończenia budowy? Pozdrawiam.
Super. A jakie dokumenty dostarczyłeś, bo ja muszę dostarczyć min. oświadczenie o zakończeniu budowy, pozwolenie na użytkowanie obiektu - a tego nie mam, bo budowa nie jest jeszcze skończona. Gosia.

U mnie w końcu wystarczyło oświadczenie o zamieszkiwaniu.

Z mojego doświadczenia wynika że każdy pracownik PGE może wymagać innych dokumentów.

Po co im oświadczenie o zakończeniu budowy jeżeli chcą pozwolenia na użytkowanie. Chyba jakbyś nie zakończyła budowy to byś nie dostała pozwolenia?

• 2 weeks później...

Witam

my musieliśmy przedłożyć pismo o zakończeniu budowy, wcześniej nie chcieli nam zamienić prądu budowlanego na normalny.

Gosiu gratulacje, teraz będziemy wymieniać się informacjami jak się mieszka:D

pozdrawiam wszystkich ada

• 3 months później...
  • 2 weeks później...
Jak znajdę to Ci podeślę na meila.Nasza więźba trochę się różniła od tej w projekcie,podnosiliśmy ściankę kolankową i żeby zachować symetrię i ładny , proporcionalny wygląd budynku zmieniliśmy wymiary więźby.:yes: