questa 28.06.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Super, to czekam. U nas cieśla zmienil wymiary krowki na 8*20 i jetek na 7*20. I mamy zadaszony taras, Teraz to mam dylemat. Miały byc wiązary z West Mallu. Cena z montażem (ze słupami, zadaszeniem)- 20000pln. W marcu. W sierpniu - 25000 . Więc zamawiam tradycyjną. Wszyscy podobno zamawiaja mokre drewno i impregnują. Ja chcę je wysuszyc komorowo, obstrugac najpierw. Patrza na mnie jak na wariatkę...eh Suszone komorowo m3 - 860 PLN. W sumie 11 500 z latami i kontrlatami, bez nadbitki. Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez questa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabar 13.08.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Dwa tygodnie temu przeszła nawałnica- huragan przez moją miejscowość. Nie ominęła także nas. Dachu nie zerwało, ale trzeba było wymienić 4 dachówki popękane, oraz 4 pobite. Sąsiad 4 domy dalej miał do wymiany pół dachu. Tak wyglądał przód domu. Pozdrawiam i miłych wakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 13.08.2015 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Dwa tygodnie temu przeszła nawałnica- huragan przez moją miejscowość. Nie ominęła także nas. Dachu nie zerwało, ale trzeba było wymienić 4 dachówki popękane, oraz 4 pobite. Sąsiad 4 domy dalej miał do wymiany pół dachu. Tak wyglądał przód domu. [ATTACH=CONFIG]327508[/ATTACH] Wspolczuje! U nas bylo to samo 3 tygodnie temu (Wrocław). Ze scisnietym sercem bieglam na budowe po huraganie... Sciany szczytowe przetrwaly (bez wienca jeszcze) A tak narzekalam na wysoki budynek sasiada na zachodzie - o on nas w duzej mierze oslonil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 01.09.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Cześć współczuję, dobrze że szkody były małe, nas ominęły huragany choć również nieźle wiało. Powoli dalej wykańczamy teraz bardziej na zewnątrz. Temat do zrobienia na wczoraj to ogrodzenie , od kilku tygodni mamy nowego domownika więc konieczne jest wykonanie już tego właściwego aby psiunia nie uciekała, ze zdjęciami mam duże opóźnienie mam jednak nadzieję ,że w końcu uda mi się coś wrzucić pozdrawiam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 08.09.2015 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Do wszystkich budujacych: w projekcie zbrojenie slupkow pod murlate na gorze jest bledne. Zagiecie pretow powinno byc pod katem 90 (a nie 45) lub powinny byc o 15-20 cm krotsze! Zrobienie zgodnie z projektem jest idiotyczne -musielismy obcinac zagiecia! Pzdr Edytowane 8 Września 2015 przez questa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabar 09.09.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Pozdrawiam. Jesteśmy na etapie założenia podbitki. Zastanawiamy się pcv czy dreniana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 09.09.2015 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 (edytowane) U nas nadbitka sie montuje - drewniania, jak skoncza to wloze fotki Chyba gdybym robila podbitke to PCV... Acha montaz (z malowaniem, impregnacja) nadbitki mamy w cenie krycia dachu. Mysmy zadaszali taras jak w jabloni 2 - zastanawiam sie czy ktos w ogole buduje wg projektu jablon 2? Bylabym ciekawa realizacji. Edytowane 9 Września 2015 przez questa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 09.09.2015 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Hej Aksuda, znow ogladam zdjecia twojej chatki -co to masz za drzwi wejsciowe? Czy one sa dwuskrzydlowe? DS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 21.09.2015 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 hejkaWięc tak podbitkę zrobiliśmy drewnianą w kolorze białym , drzwi wejściowe są firmy CAL kolekcja rycerska Jurand z przeszkleniem bocznym nie otwieranym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabar 02.01.2016 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 02.01.2016 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Wszystkiego dobrego:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 03.01.2016 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 również składam najlepsze życzenia na nowy 2016 r:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 28.03.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Czesc! Jak zrobiliscie oswietlenie zewnetrzne frontowej elewacji? Gdzie numer domu, oswietlenie nad drzwi (bo wysoka sciana kolankowa) czy 2 kinkiety obok drzwi? Czy ktos zrobil z przodu laweczke tudziez hustawke i lampke nad nia? Zdjecia mile widziane. Moj eletryk wchodzi za 7 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 29.03.2016 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 (edytowane) Widzę ,że budowa idzie pełną parą to kiedy się wprowadzacie? Co do oświetlenia zewnętrznego to jeszcze nie mamy zrobionego, korzystamy na razie z miejskiego:p oświetlenie ulicy jest tak mocne ,że nie muszę oświetlać działki:lol2: na właściwe muszę poczekać. Co do numeru domu najprawdopodobniej będziemy mieli na filarze lub na murku od ogrodzenia. Pamiętaj o dobrym rozplanowaniu elektryki my przy dużej ilości gniazdek i włączników i tak o paru zapomnieliśmy np. ustawienie choinki i podłączenie do nej lampek:lol2: powodzenie w budowaniu , czekam na kolej na zdjęcia z realizacji Edytowane 29 Marca 2016 przez aksuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdanam 31.03.2016 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Widzę ,że budowa idzie pełną parą to kiedy się wprowadzacie? Co do oświetlenia zewnętrznego to jeszcze nie mamy zrobionego, korzystamy na razie z miejskiego:p oświetlenie ulicy jest tak mocne ,że nie muszę oświetlać działki:lol2: na właściwe muszę poczekać. Co do numeru domu najprawdopodobniej będziemy mieli na filarze lub na murku od ogrodzenia. Pamiętaj o dobrym rozplanowaniu elektryki my przy dużej ilości gniazdek i włączników i tak o paru zapomnieliśmy np. ustawienie choinki i podłączenie do nej lampek:lol2: powodzenie w budowaniu , czekam na kolej na zdjęcia z realizacji Witam, w tym tygodniu wysłałam do Pani prywatną wiadomość. Czy istnieje szansa na odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karaf 01.04.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Witajcie, przymierzamy się do kupna Jabłoni ale zastanawiamy się również nad wersją Jabłoń 2. Czy ktos z Was miał podobny dylemat? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 12.04.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 my dylematu nie mieliśmy po prostu 2 jeszcze nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karaf 23.04.2016 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Mam do Was gorącą prośbę... Kupiliśmy Jabłoń 2 ale po obejrzeniu projektu zastanawiamy się jednak na zamianą na samą JABŁOŃCzy mógłby mi ktoś z Was pokazać mi z projektu rzut fundamentów? Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karaf 24.04.2016 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Witam Już podjęliśmy decyzję o zamianie projektu. Jabłoń 2 była o wiele bardziej skomplikowana konstrukcyjnie co za tym idzie i droższa w budowie :/ Czekamy na warunki z energetyki i składamy wszystkie dokumenty o pozwolenie na budowę. Mam pytanie, czy moglibyśmy podjechać na kilka minut do kogoś z Was i zobaczyć już postawiony domek? Byłabym bardzo wdzięczna Przeczytałam wszystkie wpisy i z zachwytem oglądam Wasze zdjęcia... Długo czekaliście na pozwolenia na budowę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 09.08.2016 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 WitamJeżeli będziecie w okolicach Zielonej Góry to zapraszam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts