karaf 07.09.2016 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Poprzedni post pisałam z telefonu i dopiero teraz widzę, że nie wysłało tylko jej fragment :/ Tak czy inaczej, jeszcze raz dziękuję serdecznie Askuda Choć w perspektywie, najbliższych miesięcy nie sądzę byśmy mięli czas na wycieczki, jakiekolwiek... 9.08.2016 dostaliśmy długo wyczekiwane pozwolenie na budowę i od tej pory każdą wolną chwilę spędzamy na budowie. A, że budujemy systemem gospodarczym, to czasu tego potrzebujemy bardzo duuuużo. Jesteśmy na etapie fundamentów, ławy są już zalane a teraz układamy fundamenty z bloczków betonowych. W zasadzie to mąż układa a ja wypełniam spoiny Nadmienię, że ławy kopaliśmy ręcznie, by nie naruszyć gruntu rodzimego w czym również brałam czynny udział i mam nadzieję, że te najcięższe prace zakończą się wraz z wyjściem z ziemi... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 14.10.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 (edytowane) Witam pochwale sie sufitami podwieszanymi i kominkiem...do zamieszkania jeszcze ze 2 miesiace, na zewnatrz "robi" sie elewacja:) Wklad Sparke Varm - zapalilismy przed obudowaniem. Cud malina. Komin - piekny ciag, Cieplutko. I, choc tak sie balam, wklad za 7 kafli dal rade - nie zasmierdzial ani na sekunde zadna chemia ps Aksuda jeszcze raz wielkie dzieki za pomysl poszerzenia lazienki. Przejscie i tak jest spore (mimo kominka). Dla zainteresowanych: komin murowany zastapilismy systemowym z trojnikiem od strony przejscia. W ten sposob glebokosc wneki to 38 cm (36 komin + 2 cm tynk). Podwieszenia mamy dookola pokoju ze wzgledu na rekuperacje na sztywnych spiro. 22 cm od sufitu. 8 cm wysoki "kapinos", nad szafkami w kuchni sufit schodzi tak, zeby byl zaraz nad szafkami (mam nadzieje ze sie uda ). Miejsce na aneks kuchenny i stol (siedzisko bedzie tez na parapecie okna): Sufity jeszcze przed malowaniem, na razie zagruntowane capagruntem caparola. Wykonawca krecil nosem (mialam dosc wysoka cene na wykonanie z materialem a w umowie na grunt tylko "caparol", ale stanal na wyskosci zadania i zagruntowal czym chcialam , poddasze tez. Efekt - idealne powierzchnie, i jakie bielutkie) Edytowane 14 Października 2016 przez questa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 28.12.2016 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Wprowadzilismy sie i zrobilismy Wigilie dla 14 osob. Udalo sie Zycze wszystkim jablonkowiczom szczesliwego nowego 2017! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 28.12.2016 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Wprowadzilismy sie i zrobilismy Wigilie dla 14 osob. Udalo sie Zycze wszystkim jablonkowiczom szczesliwego nowego 2017! Lazienka na gorze Pokoj na poddaszu Klatka schodowa Hol na dole Drzwi pod schodami odbijaja sie w lustrzanych drzwiach do lazienki Edytowane 28 Grudnia 2016 przez questa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 28.12.2016 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 (edytowane) kuchnia z wyjsciem na zadaszony taras i siedziskiem na oknie wielka sofa 3×3m (przy niej rozklada sie stol tak ze spokojnie sie miesci nawet 15 osob) Edytowane 28 Grudnia 2016 przez questa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karaf 30.12.2016 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Questa pięknie jest u Ciebie Będziemy mieć podobne zmiany w projekcie, również zadaszymy taras i wejście na ogród także bliżej kuchni. Podoba mi się pomysł z siedziskiem na parapecie, bardzo praktyczne My powiększamy kuchnię, rezygnując ze spiżarki. Ale teraz zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby faktycznie jak większość z Was powiększyć kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karaf 30.12.2016 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Mam pytanie, jak rozwiązaliście sprawę prania?Gdzie macie pralki i miejsce do suszenia bielizny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 31.12.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 (edytowane) Z gornej lazienki mam przejscie do pralni/suszarni,a z pralni do garderoby i sypialni. Tam jest najcieplej (rozdzielacz podlogowki). Zrobie fotki jak wroce do domu. Od strony lazienki drzwi z lustrem sempre wl i takie same w sypialni. Fajny patent. Mialam rozdzielac pralnio syszarnie od garderoby regalem kallax ale ostatecznie wsadzilismy tam jeszcze deske do prasowania...plus rozwiazania: szafy kolo suszarni na siegniecie reki, brudy kolo pralni, lazienka kolo pralni jeden minus: mozna przejsc w kolko i trzeba pamietac zeby w sypialni zamykac 2 drzwi i w lazience Edytowane 31 Grudnia 2016 przez questa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karaf 01.01.2017 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 Dziękuję ślicznie za szybką odpowiedź Questa To faktycznie ciekawy pomysł, ja wcześniej myślałam, żeby w kotłowni ustawić pralkę a z górnej łazienki poprowadzić zsyp na brudną bieliznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karaf 04.01.2017 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Ada mam pytanie jak u Was sprawuje się rekuperacja i czy jesteście zadowoleni? Czy ktoś z Jabłonkowiczów jeszcze zakładał WM? I jeszcze pytanie o skraplacz w kominku, jak rozwiązaliście tą sprawę, odpływ do kanalizacji, na zewnątrz budynku czy w ogóle nie macie skraplacza? Długie zimowe wieczory nasuwają mnóstwo pytań dotyczących budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karaf 05.01.2017 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Podwieszenia mamy dookola pokoju ze wzgledu na rekuperacje na sztywnych spiro. 22 cm od sufitu. 8 cm wysoki "kapinos", nad szafkami w kuchni sufit schodzi tak, zeby byl zaraz nad szafkami (mam nadzieje ze sie uda ). Questa jak rozmieszczone macie nawiewy i wywiewy rekuperacyjne, ile punktów i jakie pomieszczenia. I gdzie poprowadziliście pion na parterze? Kurcze tyle tego wszystkiego jest do ogarnięcia... Myśleliśmy, żeby rury od reku poprowadzić w stropie, ale potrzebna byłaby zgoda konstruktora :/ Edytowane 5 Stycznia 2017 przez karaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karaf 05.01.2017 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Do wszystkich budujacych: w projekcie zbrojenie slupkow pod murlate na gorze jest bledne. Zagiecie pretow powinno byc pod katem 90 (a nie 45) lub powinny byc o 15-20 cm krotsze! Zrobienie zgodnie z projektem jest idiotyczne -musielismy obcinac zagiecia! Pzdr Dzięki, słuszna i ważna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 07.01.2017 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Witam Dorotka wielkie gratulacje , pięknie wygląda ta Wasza Jabłoneczka niby taka sama a jednak inna super:wave: Karaf my nie mamy rekuperacji co do pralki my powiekszyliśmy kotłownie tam zrobiłam miejsce na pralkę. Wstępnie mieliśmy mieć wsyp z góry ale jakoś nie wyszło, co do suszenia jest to ww okresie zimowym kotłownia lub garaż który na tą chwilę pełni trochę inną rolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karaf 07.01.2017 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 (edytowane) Oj przepraszam, wydawało mi się jak czytałam Twój dziennik, że rozprowadzaliście instalacje pod WM a to była klimatyzacja A posiadasz jakąś wiedzę odnośnie skraplacza w kominku? Pozdrawiam Edytowane 7 Stycznia 2017 przez karaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 11.01.2017 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Mamy reku, projekt robila nam firma wykonawcza. Nawiewy z dala od kanap, lozek i krzesel (nad drzwiami od tarasu, nad oknami). Wywiewy w ubikacji nad wc i w kuchni. Pion mam przy kominie w kotlowni (wyrzutnia na dachu). Ps po co skraplacz w kominku? Edytowane 11 Stycznia 2017 przez questa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karaf 13.01.2017 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Dziękuję Questa:) Ps po co skraplacz w kominku? Już się doinformowałam , nie jest to konieczne do kominka w którym jest palone drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 08.09.2017 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 (edytowane) Przesyłam kilka kolejnych fotek aby ożywić umarły wątek. Pzdr dla Jabłonkowiczów! SALON Edytowane 25 Października 2017 przez questa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 08.09.2017 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 (edytowane) ELEWACJA: KUCHNIA: LAZIENKA NA GORZE Sielsko wiejsko w centrum Wrocka Edytowane 25 Października 2017 przez questa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabar 24.09.2017 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Pięknie mieszkasz. Za ogrodzenie weźmiemy się w następnym roku, Nie można otworzyć załączników. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AleksandraKucz 04.09.2020 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2020 Cześć wszystkim, Czy są Tutaj nowi szczęśliwcy tego projektu? Z mężem się przymierzamy i jesteśmy ciekawi ile to może na dzisiejsze czasy wynieść SSZ. Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts