evol1 02.10.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Witam Mam do Was takie pytanie co sądzicie o styropianie AQUA czy warto w niego inwestować?? Właśnie kończę ściany fundamentowe i chce je posmarować IZOBUD-em WM a na to chcę dać styropian i tu mam problem bo zastanawiam się nad zwykłym i do tego klej i siatka i folia kubełkowa (dodatkowo drenaż opaskowy na około) lub styropian AQUA i tutaj w składzie budowlanym powiedzieli mi, że nie trzeba dawać na niego kleju i siatki więc połozyłbym tylko jeszcze folię kubełkową i drenaż. Mam do WAs pytanie co sądzicie o tych dwóch rozwiązaniach i które wydaje się Wam lepsze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptyc 03.10.2011 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 wg mnie tylko xps, pozostałe po czasie przestana "działać" - izolować, bo pytanie czy klej eksponowany cały czas na wilgoć ja zatrzyma, (wg mnie nie) a wtedy wilgoć (a może i woda zależy jakie masz warunki geo) w styropianie doskonale przewodzi ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts