kasiaiwojtek 03.10.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 (edytowane) Witam. Zmiękczacz firmy Inwater, czy zna ktoś ten produkt? Proszę o opinie. Pozdrawiam Edytowane 3 Października 2011 przez kasiaiwojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 04.10.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Zmiękczacz jak każdy inny Wszystko zależy od komponentów, z których go złożyli, a tego w nazwie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslawskia 01.11.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Od 2008r używam: Symbol: U1076030 ZMIĘKCZACZ KOMPAKTOWY BASIC 30-760. Ze sterowaniem pojemnościowym. Twardość wody w domu około 3St. Niemieckich. Sprawdzana 2x w roku przez miareczkowania. Ogólnie bardzo sobie chwalę. Oprócz dosypywania soli nic więcej nie robię. Raz w roku wzywam serwis tak profilaktycznie do przeglądu, przy okazji założyłem automatyczny bypass na urządzeniu (miesza wodę wodociągową ze zmiękczoną aby uzyskać oczekiwaną twardość). Z użytkowania jestem zadowolony. Po prostu ilość osadu i kamienia jest minimalna, obrazowo woda po przegotowaniu wlana do czajniczka jest płatki kamienia są widoczne jako pojedyncze ziarenka (dosłownie można policzyć kilka ziarenek wielkości bardzo drobnego piaseczku) po około miesiącu (jak dolewam wodę do czajniczka). Zero kamienia na prysznicu - czyli zatkanych dziurek w słuchawce. Mniej osadu na zlewie, muszli, prysznicu oraz łatwiej dają się zmywać. Drobna wada mydło dłużej trzeba zmywać może bardziej jestem domyty dzięki temu. Oszczędzasz zmywarkę, piec, itd. Serwisanta mam niezależnego (nie związany ze sprzedawcą), bardzo chwalił wybór urządzenia. Najbardziej trwała głowica i w razie awarii można wymieniać poszczególne elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts