supernik 03.10.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Co można zastosować jakio podkłady pod słupy na poddaszu podtrzymujące dach o minimalnych wuymiarach z projektu 16x6 L=60. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 03.10.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Blacha stalowa 50x50x1cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.10.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Zadajesz to samo pytanie w kolejnym wątku. Masz to opisane w projekcie, można również tak jak proponuje "winiu1" natomiast wymiar stopy jest uwarunkowany rodzajem stropu. Można również zamienić słupy drewniane na stalowe. Wszystkie te sprawy należy uzgodnić z kierownikiem budowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 03.10.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 stosowanie podwalin na stropie żelbetowym nie ma żadnego sensu (poza może łatwiejszym do wykonania połączeniem słupa tak, by nie odleciał razem z dachem przy jakiej wichurze) , natomiast na terivie itp wynalazkach (choć w zasadzie pod słupkiem powinna być wylewka bądź poszerzone żebro rozdzielcze) lepiej imho położyć na płasko ceownik 160 czy 140, i wewnątrz kanału przymocować słupek. Można użyć ceownika UPE wtedy ma ścianki równoległe i jest nieco wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 04.10.2011 03:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 supernik, rozumie że rozmawiamy o stropie z pustaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supernik 04.10.2011 05:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 (edytowane) Tak rozmawiamy o stropie z pustaków Teriva. Pod słupami są 3 belki dozborjone a pod drugim słupem podciąg. Widziałem wczoraj nażywo podkładki - są to swykłe deski calowe. Na żadna stal tego nie zmieniam bo w projekcie mam drewniane słupy.Na zdjęciach innych użytkowników mojego projektu ale i innych pod słupami nie było żadnych podkładek, stały na stropie na papie. Dziwne... Edytowane 4 Października 2011 przez supernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 04.10.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Jeśli słup wypada na pustaku należy zastosować podwalinę, ale na pewno nie z calówki. Stal z drewnem da się połączyć, płytę z blachy 1cm przykryje każda wylewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.10.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 ... Na żadna stal tego nie zmieniam bo w projekcie mam drewniane słupy. Na zdjęciach innych użytkowników mojego projektu ale i innych pod słupami nie było żadnych podkładek, stały na stropie na papie. Dziwne... Skoro wiesz lepiej to po co pytasz? To, że inni inwestorzy nie budują zgodnie z projektem nie może być wykładnią dla Twojej inwestycji. Życzę rozsądnych decyzji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts