admin1719498882 03.10.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Prawdziwy fiński drewniany dom modułowy, budowany jest przez firmę FDPL w woj. łódzkim. W ciągu 14 dni roboczych ma powstać dom parterowy o powierzchni 106,70 m2. Portal MuratorDom.pl jest patronem tego wyjątkowego przedsięwzięcia. Dzięki temu na żywo, w relacji online można podpatrywać postęp prac budowlanych. Oglądajcie, analizujcie, komentujcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 03.10.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 fundament jest już gotowy /godz. 16 chyba jednak był zrobiony wcześniej:stirthepot: parę dni wypada dołożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 03.10.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 ciekawe, warto będzie raz po raz zajrzeć - ale powinniście robić stop-klatki co np. 15 min i w galerię, bo nie każdy ma możliwość siedzieć/patrzeć non-stop. ja np. chciałbym wejść wieczorem na www, zobaczyć co zrobili przez dzień, to byłoby raptem kilkanaście zdjęć (10h x 4 zdjęcia co kwadrans = 40 fotek/dzień) a co do dzisiejszego dnia: 1.Przyjazd ciężarówek z Finlandii 2.Rozładunek elementów ściennych 3.Rozładunek wiązarów 4.Sprawdzenie geometrii fundamentu kolejność raczej nie ten-teges w naszych realiach przyjadą, rozładują się - a tutaj fundament do d.... nie wiem kto tak pracuje ta fińska myśl techniczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewatre 03.10.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 bardzo fajny pomysł na dom. Szkoda, że nie znalazłam ich wcześniej...Z przyjemnością będę tu zaglądać. Ciekawe, jak cenowo przedstawia się ta oferta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 04.10.2011 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 W Finlandii domy kosztują kosmiczne pieniądze . Też mnie ciekawi co oni tu robią ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdk 04.10.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 (edytowane) Patrzę i nic nie widzę. Może pracują od 10:00?? PS Już wizja jest Edytowane 4 Października 2011 przez robdk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 04.10.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Chłopaki nawet piwa nie wypiją bo kamery:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.10.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Popieram lesza nie da się siedzieć i patrzeć jak inni pracują Mam nadzieję, że później będzie można zobaczyć film z całości budowy. Nawet na swoim czasu nie było by ciągle patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 04.10.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 O kurde ściany stawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FDPL 04.10.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Witam, W trakcie dyskusji pojawiło się kilka pytań na które postaramy się odpowiedzieć, zapraszamy do zadawania kolejnych - będziemy odpowiadać w miarę naszych możliwości. @ beton 44 - tak fundament był przygotowany już wcześniej, założyliśmy że jest to tak standardowa procedura że nikt nie będzie chciał tego oglądać, 14 dni o których mówimy to samo postawienie budynku do stanu surowego zamkniętego z pokryciem dachowym oraz elewacją zewnętrzną. @ lesz - w ramach kontynuacji projektu zamknięte dni zmienią się na archiwum gdzie będą zamieszczone 4 zdjęcia, oraz film w wersji skróconej do 15 minut z całego dnia prac - 8 godzin w 15 minut. Co do kolejności, dajemy radę , ale słuszna uwaga przy tego rodzaju konstrukcji dokładność wykonania fundamentu jest kluczowa, przed rozpoczęciem stawiania domów sprawdzamy geometrię fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 04.10.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 proponuję właścicielowi wątku /bo raczej za niego zapłacił/ zapoznać się z podobnym wątkiem Praefy są to raczej źle wydane pieniądze:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FDPL 05.10.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 przeczytałem dwa artykuły o Praefie dostępne na stronach Muratora, niestety ciężko się ustosunkować ze względu na: - technologia jest nieporównywalna, - zakres oferowanego serwisu w stosunku do tego co oferujemy my jest węższy, - jeśli zaś chodzi o doświadczenie to Finowie produkują w tej technologii od lat 70tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.10.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Ale zapir...lają. Jak tak dalej pójdzie to czystej roboty wyjdzie godzinkę na dniówkę.A swoją drogą ciekawe ile bierze firma za postawienie domku? Domy też mają tajne ceny. Gdy napisałem do nich o cenę dwóch podobnych domków - to oni olali mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.10.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Patrze i patrze i się zastanawiam dlaczego filmiki z budowy naszych domków nie można wklejać na FM.:( Pomysł zajefajny teraz jakoś mało pomarańczowych na budowie:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts