djwaca 03.10.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Witam. Muszę podjąc szybką decyzję czy wybrać szambo jedno czy dwukomorowe o pojemności 10 m3. Nie mam pojęcia jakie są wady i zalety. Za jednokomorowym przemawia fakt że mogę zastosować tzw szybkozłączkę i zakończyć ją w ogrodzeniu i tam by sie podpinała szambiarka. Poradzcie, muszę w ciągu 2 dni podjąć dezycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 03.10.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 przydomowa oczyszczalnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djwaca 04.10.2011 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 u mnie sama glina, więc chcę szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia28 04.10.2011 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 My tez gliniasto mamy,a szambo mamy 2 komorowe przelewowe takie polecił nam hydraulik...Nie mamy miejskiej kanalizacji ani ścieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djwaca 04.10.2011 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 no właśnie chciałbym poznać wady i zalety jedno czy dwukomorowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 04.10.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 My tez gliniasto mamy,a szambo mamy 2 komorowe przelewowe takie polecił nam hydraulik...Nie mamy miejskiej kanalizacji ani ścieków Nie istnieje szambo przelewowe. Szambo to ma być szczelny zbiornik do gromadzenia ścieków. I nic się z niego nie powinno przelewać. Tak więc dwie komory są absolutnie bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 04.10.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 u mnie sama glina, więc chcę szambo Oczyszczalnię biologiczną możesz zakopać w glinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 04.10.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Oczyszczalnię biologiczną możesz zakopać w glinie.A oczyszczone scieki szeroka rzeka rozlac po gliniastej dzialce marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 04.10.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Ojej, Marcin! Pół tego forum, to rozważania, jak zutylizować oczyszczone ścieki na gliniastej działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djwaca 04.10.2011 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Ja nie chce oczyszczalni. Chcę szambo - tylko pytanie jedno czy dwu komorowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 04.10.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 to jednokomorowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djwaca 04.10.2011 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 to jednokomorowe dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 04.10.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 jest tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djwaca 05.10.2011 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 cena nie gra roli widzę że w tym temacie nie ma ekspertów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 05.10.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 widzę że w tym temacie nie ma ekspertów A czego się spodziewasz? Naukowego porównania cech konstrukcyjnych i użytkowych? Było pytanie - jest odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.10.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Dwukomorowe dajesz wtedy gdy masz zrzut podczyszczonych ścieków. Wtedy I komora jest komorą osadową, a w II masz już tylko ściek płynny. Jeżeli masz szambo bezodpływowe i w dodatku szczelne to wystarczy jedna komora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel. 14.02.2015 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Ale czy dwukomorowe oznacza że ścieki z pierwszej komory przelewają się do drugiej a w pierwszej komorze zostaje sama gęstwina czy są to dwie zupełnie oddzielne komory.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asprodek 19.03.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Tak są dwie komory. W pierwszej zbiera się gestwina, a do drugiej przez przelew trafiają płynne ścieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 19.03.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Witam , mam jednokomorowe 10m3 już 3 lata i nie narzekam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek z ABC 06.11.2016 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 (edytowane) Więc tak, jeżeli będziesz robiła drenaż to warto zakupić taki zbiornik z przegrodą, ścieki grube zostają w 1 komorze do drugiej przelewa się woda, tą wodę możesz więc odprowadzić za pomocą drenażu. Dużo osób myli też pojęcia że zbiornik dwukomorowy podtrzymuje górną płytę, jest to nie prawda, żaden producent który robi takie zbiorniki nie dopasuje wysokości przegrody więc automatycznie przegroda jest za niższa niż zbiornik aby płyta opierała się na ścianach zbiornika a nie przegrodzie. Więcej info na temat drenażu napisałem na swojej stronie internetowej [moderowano] Edytowane 7 Listopada 2016 przez finlandia Proszę pozostać z dyskusją w obrębie forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts