ekmir 04.10.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Proszę o uwagi i opinie na temat kominków z szyba otwieraną pionowo do góry. Jak się je ejksploatuje, czyści itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 04.10.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Proszę o uwagi i opinie na temat kominków z szyba otwieraną pionowo do góry. Jak się je ejksploatuje, czyści itp. Eksploatuje się je tak samo jak otwierane na bok . Czyści też . Szyby mają w takich paleniskach opcję otwierania również na bok, lub uchylną. Podziel się ewentualnymi wątpliwościami, łatwiej będzie coś podpowiedzieć. Generalnie są to raczej wkłady do patrzenia a nie hajcowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 04.10.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Jak szyba ma 80 cm wysokości to musisz liczyć się z częstszym czyszczeniem i paleniem na maksa .. Stłumisz mocno spalanie z widoku ognia niewiele zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 04.10.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Mam taki kominek i jestem zadowolony. Mniejsza szansa na okopcenie obudowy podczas rozpalania i dorzucania do ognia. Czyszczenie tak jak wszędzie. Ja mam malutki zameczek na kluczyk ampułowy, który umożliwia otwarcie szyby na bok. Minusem może być to, że nie da się uszczelnić do końca drzwi (bo są przesuwane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.10.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Mam taki kominek i jestem zadowolony. Mniejsza szansa na okopcenie obudowy podczas rozpalania i dorzucania do ognia. Czyszczenie tak jak wszędzie. Ja mam malutki zameczek na kluczyk ampułowy, który umożliwia otwarcie szyby na bok. Minusem może być to, że nie da się uszczelnić do końca drzwi (bo są przesuwane). Najlepsi producenci stosują prowadnice , które prowadzą drzwi z dala od futryny . Dzięki temu uszczelka się nie wyciera , a drzwi uszczelniają się po zamknięciu dociskowo. Te wkłady kosztują jednak "trochę" ponad 10.000 z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 04.10.2011 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Podziel się ewentualnymi wątpliwościami, łatwiej będzie coś podpowiedzieć. Zastanawiam się czy takiego sobie nie zafundowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 05.10.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 mam z podnoszoną szybą Spartherma i bardzo sobie go chwalę http://images35.fotosik.pl/96/a4310d9299438dc9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 06.10.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Co to za kamień mozesz zapodac zdjęcie z lampą błyskową? jestem na etapie wyboru kamienia na kominek i pasuje mi trawertyn tylko nie wiem czy moze być koło wysokiej temp.chodzi o to ze trawertyn jest zalewany jakąś masą i nie wiem jak zareaguje z wysoką temp.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 07.10.2011 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 (edytowane) Co to za kamień mozesz zapodac zdjęcie z lampą błyskową? jestem na etapie wyboru kamienia na kominek i pasuje mi trawertyn tylko nie wiem czy moze być koło wysokiej temp. chodzi o to ze trawertyn jest zalewany jakąś masą i nie wiem jak zareaguje z wysoką temp. pozdrawiam Włoski marmur "Daino Reale" lub przez innych nazywany "Brecia Sarda". Travertyn żywicowany potrafi spłatać fikusa. Bywały takie żywice , które ciekły na kominku. Teraz podobno są lepsze, ale nie ufałbym im .Chemia to chemia. Można go użyć w stanie naturalnym, lub szpachlowany fugą na bazie cementu. Może na zdjęciu lepiej widać "Daino" Więcej tu: http://www.kominki-batura.pl/nowoczesny5_4s.html Edytowane 7 Października 2011 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 07.10.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Dziękuję Panie Piotr wszystko widzę. Pozdrawiam Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnio 12.12.2011 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Macie jakieś wskazówki, który z tych kominków wybrać ? Romotop Dynamic 055 C CDP lub Hajduk Volcano 2Ph. Są to obecnie najtańsze kominki z podnoszoną szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 12.12.2011 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Chcesz mniejszy weź Romotopa. Hajduk większy i szyba podnosi się wyżej (pełniej) niż w R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 13.12.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 (edytowane) Chcesz mniejszy weź Romotopa. Hajduk większy i szyba podnosi się wyżej (pełniej) niż w R. RomotopKV 055C ma wymiary fasady 67x45x45 , nie wiem co miałeś na myśli pisząc że jest mniejszy ?? http://www.wklady-kominkowe.com.pl/wklady_kominkowe_dynamic_szyba_podnoszona.htm Sugestia o podnoszeniu niżej szyby ... to typowa złośliwość ze strony"enia" ... On tak po prostu ma Edytowane 13 Grudnia 2011 przez M***ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 13.12.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 http://forum.muratordom.pl/images/icons/icon1.png Ciągle kojarzony z tym złośliwcem i chamem eniem, postanowiłem zmierzyć oba paleniska, bo stoją sobie w moim magazynie. Co do skojarzeń, to bardzo nam obu schlebiają. Eniu czasem wymięka, natomiast ja bawię się świetnie! Czekamy na więcej Jakoś nie pasują mi te podane przez szanownego kolegę z Żabiej Woli woli wymiary. Te typowe dla Spartherma cyferki, pasują jak ulał do Hajduka, nijak do Romotopa. Wystarczy sprawdzić na stronie Romotop.pl, że wymiary wkładu są zgoła inne i jest on faktycznie mniejszy. Wiem o tym ja, wie o tym doskonale Bielawski, więc niech dowiedzą się inni zainteresowani :http://www.romotop.pl/userfiles/file/055l.pdf . Polecam ten link do rysunku, bo jest wyraźny. Na stronie www. wkłady- itd, jest ten sam ale mało wyraźny. Ciekawe dlaczego ?! Oczywiście jak wyeksponujemy w obudowie nie tylko ramę drzwi, pojawi się wymiar większy nawet od Spartherma. Eksponowanie w obudowie blach poza wkładem to jednak dość kontrowersyjny pomysł. Skupmy się na RAMIE DRZWI : Hajduk- szer. 66 cm, Romotop -szer. 62,5 cm. Hajduk boczna szyba - szer 44 cm , Romotop - 40,5 cm . Wysokość Hajduk może mieć o 6 i o 12 cm większą, wiec porównywać nie ma co. " Sugestia o podnoszeniu niżej szyby" przedstawia się następująco. Maksymalnie podniesiona szyba w Romotopie, to 15 cm widocznej powierzchni drzwi, przysłaniającej widok ognia. Maksymalnie podniesiona szyba w Hajduku, to 9 cm widoczne. Jeśli te różnice są kosmetyczne, nie ma o czym gadać. Patrząc jednak na oba wkłady na żywo, odnosi się inne wrażenie. Ostatni szczegół : pomiar dna paleniska , najbardziej istotny z wymiarów. Hajduk - szer. 63 cm, głęb. 42 cm Romotop - szer 51 cm, głęb. 31 cm Ten szczegół bywa najważniejszym argumentem pytających o wkłady klientów. Patrzą często na to jakiej długości kawałki drewna wchodzą do środka. To jest 20 % różnicy między wielkością komory jednego i drugiego wkładu. Zastanawiam się czy to dowód na złośliwość enia, czy może na coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 13.12.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Wielokrotnie próbowaliśmy się skontaktować z Eniem... niestety "eniu" to tylko login na FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 13.12.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Wielokrotnie próbowaliśmy się skontaktować z Eniem... niestety "eniu" to tylko login na FM Ta wypowiedź ma taką sama wartość , jak informacje o wymiarach wkładów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnio 13.12.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Panowie, zależy ma na opinii osob, które użytowały lub instalowały te kominki. Ferrari też do niedawna miało najbliższy serwis w Czechach Kilka cm w te czy w te mnie nie zbawi, perspektywa zacinania się mechanizmu czy innych uwag eksploatacyjnych jest o wiele bardziej kluczowa. Pytanie, czy są inni dostawcy tego typu kominków, z boczną szybą bez ramki na łamaniu, bez płaszcza wodnego w cenie max 7-8 tys złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 13.12.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Barnio Moja opinia nie dotyczyła jakości wkładu tylko jakości wypowiedzi importera, to znaczy całkowitego braku jakości tej wypowiedzi Z przytoczonych dowodów wynika jasno, że jeden wkład jest sporo mniejszy od drugiego i nie ma w tym chyba jakiegoś problemu? Jeden klient chce mały wkład, drugi duży. Natomiast przykład ten pozwala wyrobić sobie zdanie o niektórych wypowiedziach w innych watkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 14.12.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Pozdrawiam Ciebie Piotrze ... W twojej wypowiedzi sporo jest o importerze ... Mogę rozwinąć temat "importer" ,wtedy okaże się skąd wypływają Twoje złośliwości o Romotop oraz otwarta agresja pod moim adresem . Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.12.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Myślę, że Twoje wypowiedzi są już wystarczająco szkodliwe dla Romotopa. Jak chcesz możesz tu jeszcze opisać politykę handlową tej firmy . Wzruszy mnie to podobnie jak Twoja osoba - czyli tyle co zeszłoroczny śnieg. Natomiast Twoje zaczepne wypowiedzi pod moim i moich przyjaciół adresem, będą spotykać się z nieustanną krytyką . Jeśli odbierasz to jako agresję, to w takim razie czym była napaść Hitlera na Polskę w 1939 r ? pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts