Princesa 04.10.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 (edytowane) Witam, mam pewien kłopot z koncepcją izolacji tarasu. Bardzo proszę o porady. Taras nie jest robiony na gruncie. Działka ma spory spadek więc taras wygląda tak: Ma on jednak być podsypany ziemią. Ściany piwnicy są teraz jedynie posmarowane Dysperbitem, na to bęzie papa, XPS, folia. Od frontu spadek jest niewielki więc taras będzie się opierał bezpośrednio na ziemi. Był wylewany równocześnie ze stropem, nie jest to jakaś samonośna konstrukcja. Pytanie brzmi - Jak go zaizolować? Mam namyśli izolację termiczną i przed wilgocią. Czy trzeba? Jeżeli tak to czym? Balkony się ociepla, a to w sumie taki wielki balkon częściowo leżący na gruncie. I od razu 2 pytanie dot. izolacji. Będą robione ściany zjazdu do garażu - garaż w piwnicy. Ściany piwnicy będą izolowane: dysperbit papa xps folia Ze scian wystają pręty zbrojeniowe, by przewiązać ściany od zjazdu, martwi mnie, czy w tych miejscach nie będzie newralgicznych punktów izolacji (w końcu trzeba ją będzie niejako przedziurawić)żeby wypuścić te pręty??? I czy takie ściany zjazdu do garażu stykające się ze ścianami piwnicy trzeba czymś izolować? Będą robione z bloczków betonowych zalewanych betonem. Edytowane 5 Października 2011 przez Princesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 05.10.2011 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 up up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 05.10.2011 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 To nie wchodzi w grę z wielu przyczyn, przede wszystkim - koszt ogrodu zimowego też jest niemały, a ja jednak chcę taras... Pomijając kwestie finansowe - jak to zrobić aby było dobrze? Chodzi mi też o izolację przeciwwilgociową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 05.10.2011 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Ok, styk ze ścianą i warstwy na tarasie to temat nieco odleglejszy - bardziej gnębi mnie to co pod tarasem (a będzie zasypywany ziemią od spodu) bo jak rozumiem gołego betonu zostawić nie można... czy tu wystarczy smarowidło + xps + kubełek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 05.10.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 ...zaizoluj podobnie jak ściany domu, teoretycznie pod tym tarasem nie będzie wody, a jedynie wilgoć. Mam pytanie odnośnie Twojego opisu...piszesz, że masz na ścianach dysperbit, a na to pójdzie papa. Da się przykleić papę na dysperbit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 06.10.2011 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Przykleić w sensie jak na lepiku?Myślałam raczej o zgrzewaniu papy palnikiem.Teraz lekki niepokój zaczynam odczuwać, czyżby na dysperbit nie można było kłaść papy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 07.10.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Przykleić w sensie jak na lepiku? Myślałam raczej o zgrzewaniu papy palnikiem. Teraz lekki niepokój zaczynam odczuwać, czyżby na dysperbit nie można było kłaść papy???? no tak zgrzewanie na gorąco czy tylko czy dysperbitowi sie nic nie stanie od temp.? A tak pozatym, skoro będzie zgrzana papa to po co dysperbit dawać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 07.10.2011 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Raczej nie powinno mu się nic stać... w zasadzie w różnych dziennikach budowy widziałam dysperbit lub coś podobnego a na to papa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 07.10.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 oki, ja nic nie neguję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts