kafelka 15.03.2004 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Mam zamiar budować Dom w konwaliach, (mam już pozwolenie na budowę), proszę szanownych forumowiczów budujących lub już mieszkających w w/w domu o uwagi i wymianę doświadczeń. Niestety nigdzie nie znalazłam uwag na temat tego projektu, oprócz "mam zamiar kupić ten projekt". Czyżby nikt nie budował tego domu? Proszę, odezwijcie się !!!.Podaję link:http://www.projektydomow.pl/index.php?act=12&sid=m3f02951cc4aac&intra=102713fd8df881a05ef57864255a4264&crc=b867f91fde346b722a8c58a7ead0e6e5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafelka 17.03.2004 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Jak tu nudno , Hej, hej, obudźcie się !!! Jeśli nie budujecie, napiszcie chociaż co sądzicie o projekcie, please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 18.03.2004 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 http://www.projektydomow.pl/bin_/projekty/1077811650c4d2becd82ee387d0821d07618d9cf8e http://www.projektydomow.pl/bin_/projekty/107781165142fbba7ec0d49c9d45dd7984f7682fbf Spokojna stylistyka, zwarta bryła, rozsądnie rozplanowane wnętrze. Mnie się podoba Łatwiej mówić o projekcie, w którym juz na pierwszy rzut oka widać jakieś wady funkcjonalne, a tu trzeba by chyba bardzo wnikliwie do niego podejść, by się do czegoś przyczepić. Nie widzę wentylacji w łazience na dole. Kuchnia i górna łazienka dość daleko od kotłowni. Nie będzie trzeba za długo czekać na ciepłą wodę ??? TV w salonie, to gdzieś koło kominka chyba trzeba będzie upchnąć ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 kafelko, konwalie to moja pierwsza poważna miłość. Wszystko mi w nich pasowało. Niestety mąż orzekł,że konwalie są za duże na nasze możliwości finansowe i wybrał mniejszy odpowiednik-W zawilcach. Przez pierwsze 2 dni byłam na zawilce obrażona.Ale i je polubiłam. Teraz wiem,że ze wzgledów finansowcyh to był dobry wybór.Każdy metr to kupa kasy. Ze zmian jakie zamierzałam wprowadzić,- likwidacja drzwi przy stole jadalnym ,pełne drzwi wejsciowe. W podobnych zawilcach zmieniałam -likwidacja balkonów,skrócenie okien w wykuszu,schody dwubiegowe. Konwaliom dużo uroku dają okiennice,ale kosztują sporo. Życzę udanej budowy i szczęscia w nowym,pięknym domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafelka 20.03.2004 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Dziękuję za ciepłe słowa Ewuni i Opalowi. Oczywiście jak w każdym gotowym projekcie, również i my zamierzamy wprowadzić zmiany. Najważniejsze to: 1. likwidacja balkonu i drzwi balkonowych od północnej strony tzn. w pokojach nad kotłownią i gabinetem( w ich miejsce normalne okna), 2.rezygnacja z okna w kotłowni i gabinecie od północy 3.również zastanawiamy się nad rezygnacją z okna przy stole w jadalni - do Opala: drzwi zostaną na 100% ponieważ będzie to główne wyjście na taras od południowo-zachodniej strony). 4.nie chcemy drzwi między kuchnią, a jadalnią, także drzwi między holem, a pokojem dziennym, Co o tym sądzicie? Do Ewuni: łazienka dolna rzeczywiście nie ma osobnego kanału wentylacyjnego, jest kratka nad prysznicem wychodząca do kotłowni, zastanawiam się czy to wystarczy. Martwi mnie trochę duża ilość kominów (3) - spore koszty, czy można by z któregoś zrezygnować (w kotłowni nie będzie kotła gazowego, zamierzamy dom ogrzewać kominkiem + elektryka), ewentualnie zastąpić czymś mniej kosztownym?. Ale się rozgadałam ----------------------------------------- Pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedzi Kafelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafelka 28.03.2004 00:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 W ostatnim Muratorze przeczytałam artykuł "Kuchnia z błędami" m.in. o minimalnej wysokości parapetów 86-91 cm. Z przerażeniem stwiedziłam , że w moim projekcie parapet kuchenny jest na wysokości 80 cm (pod oknem w projekcie jest zlewozmywak) . Podpowiedzcie co należy zrobić, aby zmienić wysokość parapetu, czy trzeba mieć zgodę architekta, kto powinien dokonać zmian w projekcie? Zastanawiam się jakie czekają mnie jeszcze niespodzianki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brynek53 24.11.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Wiatm dom w konwaliach biura projektowego Archon to kolejny projekt ktory wpadł mi w oko. Jak wam się podoba? I czy ktoś już go buduje?http://www.projektydomow.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m3f02951cc4aac&intra=9fafeb05c7a41c001fc040ac35846b5e&crc=6ae2c2fb19ae16ed4e3c143e29b0ae23&lang=pl albo przez główną http://www.archon.pl/ pozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brynek53 29.11.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 kurde taki ladny dom a nikt nie buduje. Dlaczego ?Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts