duduś 12.05.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 króra firma jest za Toruniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 13.05.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 jak wpisałem nazwę firmy w wyszukiwarce to mi pokazało mapę. chyba że to taka sama nazwa a inna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 13.05.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 firma mieści się w KUP za Dobrzeniem Wielkim Za Opolem, jak będziesz potrzebował to podam telefon bo znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 13.05.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 A to zmienia postać rzeczy całkowicie. w takim razie byłbym wdzięczny za numerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 13.05.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 FISTAL F.H.U 608 290 954 PROSZĘ BARDZO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 14.05.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk77 20.05.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witam Chciałem się zapytać szanownych forumowiczów o ogrzewanie oferowane przez elektrownię Opole. Jak wygląda kwestia urządzeń do tego ogrzewania ?? Chodzi mi o ten wymiennik czy jak się to zwie ? Ile coś takiego kosztuje i gdzie najlepiej się w to zaopatrzyć.Rozumiem że reszta rurek, kaloryferów itp jest standardowa.Jak wygląda kwestia ogrzewania podłogowego ? Pozdrawiam PS: ile kosztuje Was ogrzewanie domu ciepłem z elektrowni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 20.05.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Musisz spytać w Elkomie w Brzeziu, bo są różne rodzaje, ten z ogrzewaniem podłogowym są jeszcze raz tyle droższe co normalne, czyli około 15 tyś. ( tak słyszałem ) też jestem na kupnie, o ile mnie podłączą w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 21.05.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam Chciałem się zapytać szanownych forumowiczów o ogrzewanie oferowane przez elektrownię Opole. Jak wygląda kwestia urządzeń do tego ogrzewania ?? Chodzi mi o ten wymiennik czy jak się to zwie ? Ile coś takiego kosztuje i gdzie najlepiej się w to zaopatrzyć. Rozumiem że reszta rurek, kaloryferów itp jest standardowa. Jak wygląda kwestia ogrzewania podłogowego ? Pozdrawiam PS: ile kosztuje Was ogrzewanie domu ciepłem z elektrowni ? To może ja sie wypowiem w sprawie wymiennika: Najtańszy wymiennik kosztuje ok. 10 000 zł. Podłaczenie do sieci 4 500 zł (płaci sie do Gminy). Ale Gmina obecnie ma ograniczone fundusze i nie wszystkim, którzy złożyli wniosek będą mogli zrobić podłączenie w tym roku. Chyba , że mieszkasz w tym rejonie, gdzie Gmina zaplanowała w tym roku rozbudowe sieci cieplnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 21.05.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam Chciałem się zapytać szanownych forumowiczów o ogrzewanie oferowane przez elektrownię Opole. Jak wygląda kwestia urządzeń do tego ogrzewania ?? Chodzi mi o ten wymiennik czy jak się to zwie ? Ile coś takiego kosztuje i gdzie najlepiej się w to zaopatrzyć. Rozumiem że reszta rurek, kaloryferów itp jest standardowa. Jak wygląda kwestia ogrzewania podłogowego ? Pozdrawiam PS: ile kosztuje Was ogrzewanie domu ciepłem z elektrowni ? To może ja sie wypowiem w sprawie wymiennika: Najtańszy wymiennik kosztuje ok. 10 000 zł. Podłaczenie do sieci 4 500 zł (płaci sie do Gminy). Ale Gmina obecnie ma ograniczone fundusze i nie wszystkim, którzy złożyli wniosek będą mogli zrobić podłączenie w tym roku. Chyba , że mieszkasz w tym rejonie, gdzie Gmina zaplanowała w tym roku rozbudowe sieci cieplnej. Też takie pismo od gminy otrzymałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kludi31 22.05.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 WitamJak długo czekaliście na pozwolenia budowlane(woda ...)? Mam już projekt i w przyszłym tygodniu będą mapk.Przeraża mnie termin paru m-cy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 23.05.2008 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Na wydanie decyzji w sprawie pozwolenia na budowę Starostwo ma miesiąc, tylko uprawomocnienie może trwać dłużej niż standardowo jeżeli jakiś "przemiły" sąsiad zacznie bruździć. Ja w Kędzierzynie-Koźlu pozwolenie na budowę dostałam po pięciu dniach od złożenia dokumentów w urzędzie.Jeżeli chodzi o wszystkie uzgodnienia z dostarczycielami mediów to dla nas załatwiała to architekt, która robiła adaptację projektu i czas oczekiwania na te papiery nie był dłuższy niż sama adaptacja. Cała procedura trwała niewiele ponad 2 miesiące - t.j. od momentu przekazania projektu architektowi do dnia wydania pozwolenia na budowę. Z własnego doświadczenia wiem, że te wszystkie formalności trwają krócej i przebiegają znacznie sprawniej jeżeli załatwia je biuro architektoniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kludi31 23.05.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Dzieki Annja .My też załatwiamy przez architekta tylko chciałabym juz mieć wszystkie dokumenty i startować z budową.Trzeba uzbroić się w cierpliwość. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk77 23.05.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Chciałbym jeszcze na tym forum, zasięgnąć wiedzy.Chodzi o miejscowość Dobrzeń Wielki. Czy ktoś może podzielić się w miarę obiektywnymi opiniami na temat mieszkania tam ? a dokładniej chodzi mi o miejsce niedaleko osiedla energetyk - tam gdzie powstają nowe domki.Mam zamiar zakupić od dewelopera jeden z nich. Jak się tam mieszka ?- czy jest spokojnie, cicho ?- jak ma się do ciszy niedaleka obecność elektrowni ? słyszałem że niektóre elektrownie hałasują. - jak wygląda sprawa dojazdu do Opola autobusami PKS ? czy kursują często i czy kursują w weekendy ? (oczywiście PKS będzie zastępczą formą komunikacji w przypadku awarii auta) - czy poza TPSA jest jakiś dostawca internetu ? Gdyby ktoś mógł się ogólnie wypowiedzieć na temat plusów i minusów tej miejscowości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 24.05.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Na łamach forum Grupy Opolskiej chciałabym serdecznie podziękować naLesnikowi za nauczenie MNIE (co w tym przypadku nie było łatwe, jak spróbowałam w onecie to zapomniałam hasła) wklejania zdjęć do tegoż forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 25.05.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Chciałbym jeszcze na tym forum, zasięgnąć wiedzy. Chodzi o miejscowość Dobrzeń Wielki. Czy ktoś może podzielić się w miarę obiektywnymi opiniami na temat mieszkania tam ? a dokładniej chodzi mi o miejsce niedaleko osiedla energetyk - tam gdzie powstają nowe domki. Mam zamiar zakupić od dewelopera jeden z nich. Jak się tam mieszka ? - czy jest spokojnie, cicho ? - jak ma się do ciszy niedaleka obecność elektrowni ? słyszałem że niektóre elektrownie hałasują. - jak wygląda sprawa dojazdu do Opola autobusami PKS ? czy kursują często i czy kursują w weekendy ? (oczywiście PKS będzie zastępczą formą komunikacji w przypadku awarii auta) - czy poza TPSA jest jakiś dostawca internetu ? Gdyby ktoś mógł się ogólnie wypowiedzieć na temat plusów i minusów tej miejscowości. Pozdrawiam Zapraszam na forum http://dobrzen.mojeforum.net/index.php Sam tam nie mieszkam, ale może na forum coś się dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 26.05.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Szukam dobrego fachowca od wylewek (miksokreta) najlepiej z wolnym terminem mozecie kogos polecic? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 26.05.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Poszło na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 26.05.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 W miejscowości Dobrzeń Wlk. mieszkałam 12 lat - ( po syfiatym Opolu ) najwspanialsza miejscowość na opolszczyznie a poza tym (jakbys nie wiedziała) jedna z najbogatrzych w polsce - nic dodać nic ująć , nie mam czasu z a dużo pisać ale wiem że gdybym musiała sprzedać w życiu dom ( z różnych powodów to napewno wróciłabym do Dobrzenia i to najlepiej na elektrowniane osiedle POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 26.05.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 W miejscowości Dobrzeń Wlk. mieszkałam 12 lat - ( po syfiatym Opolu ) najwspanialsza miejscowość na opolszczyznie a poza tym (jakbys nie wiedziała) jedna z najbogatrzych w polsce - nic dodać nic ująć , nie mam czasu z a dużo pisać ale wiem że gdybym musiała sprzedać w życiu dom ( z różnych powodów to napewno wróciłabym do Dobrzenia i to najlepiej na elektrowniane osiedle POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ....o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts