nafi 10.09.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 oczywiscie o robocizne mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_core 10.09.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Witam! powiedzcie proszę jakie hurtownie materiałów budowlanych polecacie w Opolu lub jego okolicach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 10.09.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 my często kupowaliśmy w PSB na Światowida ale 4 lata temu - nie wiem czy jeszcze tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 12.09.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Witam ziomali z opolskiego,szukam dobrego parkieciarza do podlogi z drewna,oraz jakiegos brukarza do kostki z granitu.Rejon dzialania to Gorki pd opolem,bede wdzieczny za wszelkie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 12.09.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Co do hurtowni to mogę polecić hurtownię MB (Materiały Budowlane) na ul. Budowlanych, lub na ul. Torowej. Ceny można negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 13.09.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Witajcie Mnie niestety nie stac na firmę budowlaną. Większość prac wykonuję sam wraz z teściem i szwagrem.Jedynie prace murarskie wykonuą murarze. Na dzień dzisiejszy ckoszt robociznystanu otwartego bez dachu to 8000zł .Nasz projekt to wygodny2 z pracowni Domy z Wizjąwidzę, ze naprawdę dużo zaoszczędziłem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_core 13.09.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Witam! macie drzwi przesuwne na taras? poważnie się nad tym zastanawiam. Powiedzcie jakie macie doświadczenia z takim właśnie rozwiązaniem i jakiego producenta polecacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 14.09.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Ja mam drzwi przesuwne na taras - szer. 1,80. Jestem bardzo zadowolona, otwieranie ich nie zajmuje tyle miejsca jak drzwi normalnie otwierane. Firmy w której zamawiałam to okno niestety nie polecam, bo miałam złe doświadczenie.Tylko później trzeba pamiętać aby przy wylewkach zostawili ci odpowiednio miejsce na włożenie pod okno deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_core 15.09.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 a jaka to firma której nie polecasz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_core 15.09.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 u nas będzie wnęka na 2,70, więc skrzydło i fix będzie na ok 1,30 .... powinno być ok mam nadzieje. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toudek 18.09.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Witam wszystkich, Czy możecie podesłać namiary na jakiegoś architekta albo innego projektanta który może zrobić inwentaryzację istniejącego domku (nie ma żadnych projektów) nanieść nasze zmiany i załatwić pozwolenie na remont albo budowę (bo na razie nie wiem jakie pozwolenie będzie potrzebne) z opola lub okolic Oczywiście najlepiej aby był tani, solidny i szybki ale wiem że tak to tylko w erze. Poszukuje też ekipy która mogła by zrobić wzmocnienie fundamentów istniejącego domu oraz drugiej do wykonania kompletnego ogrzewania w domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Tomasz 23.09.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 firma z dolnośląskiego KOMPLEKS-DACH - otrzymałem wycenę materiału kompleksowego na dach z rynnami, akcesoriami dachowymi, kominiarskimi z tej właśnie firmy. Znalazłem ich ofertę na allegro. wycena jest bardzo korzystna. czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym sprzedawcą, proszę o jakieś informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 07.10.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Hej, A czy możecie polecic dobrego kominkarza? Najlepiej z Kędzierzyna-Koźle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margask 19.10.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Proszę o info z jakich wypożyczalni narzędzi korzystaliście. Mam na myśli wypożyczalnie takich sprzętów jak np. zagęszczarki do gruntu, czy młoto-wiertarki.Proszę o ewentualne opinie na temat cen i ogólnie poziomu tych wypożyczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vin 18.11.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Witam,Buduję pod Opolem, drugi rok. Zebrałem sporo doświadczeń. Naprawdę bardzo trudny rynek. Chętnie podzielę się swym doświadczeniem. Sporo firm lub pseudo firm co najmniej niekompetentnych lub gorzej a oczekiwania cenowe ho ho ho. Sami jesteśmy sobie trochę winni. Ludzie brońmy się !!! Nie gódźmy się by nas oszukiwano. Marzy mi się stworzenie czegoś w rodzaju czarnej i/lub białej listy fachowców z terenu Opolszczyzny. Może ktoś ma podobne odczucia i potrzeby. Można by uporządkować takie listy np. wg. powiatów. Ludzie nie dajmy się !!! Wyobraźcie sobie, że często jesteście precyzyjnie "rozpracowywani" przez tych pożalsięboże fachowców. Często np. zabierają dla siebie rabaty na materiały w hurtowniach, które należą się nam, klientom tych hurtowni a nie oszustom pseudo fachowcom, którzy często w ten sposób ukrywają przed nami swoje prawdziwe wynagrodzenie za usługę. Oszustwo to chleb powszedni. Jeżeli nie sprawdzisz instalatora wliczy ci w cenę materiał, który nie zainstalował. Tynkarz też policzy ci powierzchnię, której nie otynkował. Jeżeli sam nie dopilnujesz bądź pewien, że zostaniesz oszukany. Wszyscy wiemy jacy są kierownicy naszych budów. Sprawdzajcie jeszcze raz sprawdzajcie.Naprawdę przez moją budowę przewinęło się sporo osób. O jednej mogę powiedzieć - jest uczciwa. Reszta - więksi lub mniejsi krętacze. Nie dajmy się oszukiwać, to są nasze pieniądze. Zorganizujmy się. Nie dajmy się manipulować. Naprawdę wielu z nich przekazuje sobie informację na wasz temat. Wyeliminujmy z rynku tych nieuczciwych. Może ktoś ma jakiś pomysł w jaki sposób stworzyć swoistą bazę, na początek może tych, których bezwzględnie należy unikać. Pozdrawiam[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sallix 18.11.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Paweł Kilch, firma PHU Dachmet, z Praszki. przestrzegam przed nim, człowiek niesłowny, po zainkasowaniu zaliczki minimum kontaktu, maximum uników, ostatnio jego nazwisko widziałem na liście "klientów" jednej z opolskich firm windykacyjnych w związku z niezapłaconą fakturą w hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margask 19.11.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witam, Marzy mi się stworzenie czegoś w rodzaju czarnej i/lub białej listy fachowców z terenu Opolszczyzny. Może ktoś ma podobne odczucia i potrzeby. Można by uporządkować takie listy np. wg. powiatów. Dobry pomysł. Na pewno wielu budowniczych może z takich informacji korzystać. Często np. zabierają dla siebie rabaty na materiały w hurtowniach, które należą się nam, klientom tych hurtowni a nie oszustom pseudo fachowcom, którzy często w ten sposób ukrywają przed nami swoje prawdziwe wynagrodzenie za usługę. Ale tu się nie zgadzam. Nie ma czegoś takiego jak "należny rabat" w hurtowni. Zawsze możesz sam kupować jak znajdziesz gdzieś taniej. A po to hurtownie wprowadzają systemy rabatów, aby premiować klientów dokonujących dużych zakupów. Poza tym jak wykonawca kupuje dla Ciebie materiał, to on, a nie Ty jest klientem hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 20.11.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Vin - święta racja z tymi fachowcami, u mnie też ich sie trochę przewinęło i nie mam dobrych doświadczeń. Najgorzej wypadła firma która zrobiła mi wylewki. A tak na marginesie -czy ma ktoś namiary na firmę która zajmuje się ogrodami?Chciałabym aby u mnie zasadzili krzewy, posiali trawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 09.12.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Wpadłam do was znienacka , bo jest fajna okazja do spotkania i poznania się w kameralnym gronie i przy okazji można wspomóc aukcje dla Frania .... sami zobaczcie: wystawiam na aukcje: SPOTKANIE KARNAWAŁOWE W DREWNIANYM DOMKU DLA MIESZKAŃCÓW OPOLA I OKOLIC!!!! zaczynamy licytację od wpisowego min 10zł od osoby... ilośc osób ograniczona...żeby mi chałupy nie rozniosło...a i jeszcze z tż tego nie uzgodniłam...trudno...co zrobić!!!!!!ale w razie wielu chętnych będziemu musieli sie ograniczyć...liczę na was Aniahuby: shell gwarantuje, spanko-chyba...jeden obok grugiego( własne śpiwory ) jedzonko mega jajecznicę the day after o resztę musimy zadbać razem.... termin..albo jescze przed kuligiem ,albo po w ramch spotkania po wyjazdowego!!!!! termin z tego co wiem raczej lutowy .... zapisałam sie ja i coolibeer .... zachęcam do uczestnictwa ... ilość miejscówek ograniczona ... coś kole 15 pozdrawiam, Daga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GiP 09.12.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam zastanawiam się nad wyborem projektu http://pprojekt.pl/projekt625-lira.html i kosztów budowy w systemie ytong. Czy ktos w poblizu Kędzierzyna budował dom w tej technologii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts