bet 21.05.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Witam grupę opolską mamy zamiar w tym roku zacząć naszą przygodę życiową z budową domu już prawie zdecydowaliśmy się na budowę domku szkieletowego głównie na szybkość budowy. w tej chwili poszukujemy działki budowlanej.... ale ciężko jest u Nas coś znależć.... jesteśmy dobrej myśli, że uda nam się to zrealizować w tym roku pozdrawiam całą grupę opolską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 21.05.2005 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Hej Bet my budujemy niedaleko Brzegu ale zawsze mysleliśmy, że u Was łatwiej o działki - a przynajmniej o tańsze niż te bliżej Opola - życzę powodzenia choć jeżeli jeszcze nie macie działki ani pozwoleń to nie za różpwo to widzę .U nas na pozwolenie trochę się czeka , potem te nieszczęsne ZUD- y itp. brrrrrrrr- ciarki przechodzą na samo wspomnienieale mimo tego życzępowodzenia - cel uświęca środki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bet 22.05.2005 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 powodzenie bardzo się przyda wcale nie jest łatwo o fajną działkę a ceny wysokie.... ile u Was chodzi metr działki uzbrojonej lub nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 23.05.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Hej bet!!! ale się fajnie złożyło, bo ja też jestem z Brzegu!! Nie spodziewałam się ziomków... Tak jak piszesz, zdobycie działki w Brzegu graniczy z cudem, dlatego też zrazu odrzuciliśmy pomysł na budowanie się w granicach miasta i będziemy.....wieśniakami. Bardzo długo szukaliśmy działki, chyba 2 lata a naszych warunków było sporo: jak największa, tania, nie w strefie zalewowej, bez nowobogackich sąsiadów za płotem, czyt. z dala od tzw.osiedli nowych domków, woda, prąd, cisza i spokój.Wybraliśmy wieś, gdzie może trzy domy powstały w okresie, gdy w okolicznych wsiach był wysiew domów. Ale to nam sie podoba i tego szukaliśmy. Zyczę powodzenia!Duduś gdzia stawiasz dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 23.05.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Zapomniałam ! do Filemona: zeszyty techniczne ytonga, nie masz? my dostaliśmy je wraz zakupem materiału, ale też są do ściągnięcia ze strony xelli w pdf. Czasami dobrze poczytać co w nich piszą, już się przekonaliśmy podczas budowy wykusza i robienia nadproży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bet 26.05.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 Hej Kruszka miło spotkać swojaka tak jak napisałaś fajną i sporą działkę znaleźć w Brzegu to cud...i jeszcze w dobrym miejscu a jeśli mozna wiedzieć to którą "wieś" wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 27.05.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Hej bet! To nie "wieś" tylko naprawdę WIEŚ. Zobacz na podpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat1 27.05.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Kruszka wypraszam sobie, Kruszyna to piękna metropolia, moja żona pochodzi z tej pięknej nadodrzańskiej (kanał) wsi, jest tam piękny bar i antyczna kostka granitowa, ale działkę kupuliśmy w Skarbimierzupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 28.05.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 mat1: wszystko się zgadza! A bar w szczególności! A tak naprawdę, zanim pomyśleliśmy o K, często jeździliśmy po tej okolicy rowrami zatrzymując się na piwko właśnie w tym barze, jeszcze nie było tam drewnianych ław, tylko takie odjazdowe druciane plecione nibyfotele z oparciami na jednej nóżce wokół jednego drucianego stolika. Swego czasu było ich sporo w Polsce, jednak w K zachowały się wyjątkowo długo. Bardzo upodobaliśmy sobie to miejsce, no i tak zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 28.05.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 A jeśli chodzi o Skarbimierz, to też piękna metropolia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat1 28.05.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Trochę bardziej cywilizowana, ale jednym chyba z lepszych miejsc w okolicy brzegu jest lubsza, tyle ze kawałek do miasta, a te druciane krzesła w K młodość mi przypominają, ale kidy to było, starość nie radość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bet 29.05.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 aha Kruszyna... co prawda nie wiem jeszcze gdzie to jest, ale się dowiem w Skarbimierzu bywałam... ostatnio na wyścigach na 1/4 mili dziś znów są ...ale mnie tam nie będzie szkoda ...innym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat1 29.05.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 nie masz czego żałować, dzisiaj upał i nie było tłumów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 17.06.2005 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Witam opolanów. A czy z okolic Kędziorkowa to już nikt się nie buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 20.06.2005 05:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Witamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris k 27.06.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 WItam!!!!! Buduję w Opolu na dzielnicy natomiast moja działka jest tak nieszczęśliwie usytuowana że od strony frontowej jest droga i na moje nieszczęście od strony ogrodowej też!!!!!!!! myslałem o postawieniu wysokiego na 2m muru ogrodzeniowego tylko obawiam się że jest to dosyć spory wydatek. Czy ktoś może mi doradzić jakąś inną formę ogrodzenia chodziłem po różnych sklepach lecz nic ciekawego nie znalazłem podoba mi się zieleń tylko jest problem zasadniczy krzewy bardzo długo rosną chyba że są takie które w ciągu 2 lat mogą jakiś wymierny efekt tak aby stworzyć sobie strefę prywatną oraz ekran chroniący przed szumem przejeżdzających pojazdów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris k 27.06.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 A i jeszcze jedno Opolanie w którym składzie najlepiej robić zakupy materiałów mam na myśli pustaki ceramiczne oraz wszystko związane z murem no i dachem???? pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ToJaro 05.07.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Witam po przerwie i pozdrawiam grupę opolską Czy ktoś z Was może mi polecić jakieoś sprawdzonego człowieka/firmę do ułożenia parkietu? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 05.07.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 to Jaro, to zależy skąd jesteś-Opole?mam świetnego gościa ale nie wiem czy chciałoby się mu na dojazd, napisz na priva miejscowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dunbar 22.08.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Melduję się na stronie domowej mojego klanu. Mieszkam od prawie 4 lat w Domecku. Pozdrawiam krajanów. Nie odzywamy się tak często jak wrocławiaki, bo jesteśmy bardziej zapracowani i brak czasu na pogaduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts