Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

staram się wybudować mały[to on miał być]domek.Obecnie zima ale stan surowy zadaszony stoi i czeka na dalsze prace. Zastanawiamy się nad

dalszymi etapami budowy teraz trwają walki co gdzie kiedy i ile kasy nam to pochłonie :roll: pozdrawiam opolanie częściej zaglądamy na stronkę bo smutno tak gdy brak wieści z terenu :cry:

Witam,

To Wasz teren (ja jestem z Poznania) - więc zapytam: mieliście jakieś doświadczenia z firmą Halupczok - producentem okien i drzwi drewnianych z Węgier k. Opola? Dostałem od nich ciekawą ofertę na moje okna - tyle, że z Poznania do Opola jest jakieś 250km - a ta odległość w razie jakiejś reklamacji, wykrycia usterki - trochę mnie wstrzymuje przed podjęciem ostatecznej decyzji.

tomjot

tomjot trudno coś mi powiedzieć ale kolega jest dilerem tej firmy i chwali te okna. No ale to jego zdanie, moge coś się dowiedzieć jak temat reklamacji i serwis. Może mr.Jareko i Pchełek coś poradzą .postaram coś się dowiedziec od kolegi i dam znać. Mi osobiśćie się podobają i są cacy>

superDanio jeżeli masz inne adresy sprawdzonych i niedrogich firm budowlanych to bardzo proszę. Dostałem już trzy wyceny za robociznę stanu surowego ale każda z nich jest powyżej 30kzł Gdzie znalazłeś dobrą ekipę za 24kzł ? Parametry twojego domu mam bardzo podobne 140m2 powierzchni użytkowej parter, poddasze, dach ~ 210m2.Coś kiepsko z tymi ekipami w moim przypadku a mieszkam niedaleko od ciebie 3km od Niemodlina.

Zbyniu ja z ekipą byłem ustawiony już w 2004 roku i ciągle jakieś papierki mi brakowały to w gminie pan pomylił nr działki to coś tam innego wyskoczyło itp. historie. A dom postawiła mi ta ekipa co dałem namiary. od fundamentów po dach więc nie było potrzeby szukać innej ekipy .Ekipa sprawdzona wywiad srodowiskowy zrobiłem sam i sprawdziłem wcześniej postawione domki oraz rozmawiałem z inwestorami wszyscy wypawiadali się pozytywnie i nawet dostawca materiałow na ściany oraz chłopaki gdzie kupiłem dach powiedzieli ,że ekipa solidna i dobra.Więc mogę być spokojny. Zbyniu mieszkasz raptem około 25-30 km od mojej budowy jak masz ochotę zapraszam na wizję lokalną namiary i tel.na priva :wink:

Witam superDanio bardzo chetnie wpadne z wizytą . Jeżeli bedziesz miał czas w przerwie światecznej to mógłbym cie odwiedzić, oczywiscie wcześniej zadzwonię .Powiedz skad jest ta ekipa i jaki zakres prac obejmowała kwota o której mówisz.Z czego budowałeś, zastanawiałem sie nad BK bo tani ale dostałem dobrą cene na ceramike Porotherm 30 P+W 15 2,51zł/szt co o tym myslisz?

Witam Panow:)

Bardzo sie ciesze, ze watek opolski troche odzyl. Mam nadzieje rowniez przyczynic sie do jego reaktywacji :wink: Danio jesli moge to poprosze rowniez o namiary na ta Twoja sprawdzona ekipe. my mamy poki co wyceny z dwoch ale jakos na nogi mnie nie powalily :evil: Bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje.

Zbyszku my tez zaczynamy budowe na wiosne. Chetnie wymienie sie spostrzezeniami n/t budowy i cen materialow jak juz takowe bedziemy posiadac. Co dwie glowy to nie jedna 8)

pozdrawiam

Witam Ninka wybraliscie bardzo Ładny projekt Blibo z Horyzontu tez chodził mi przez jakiś czas po głowie ale ostatecznie staneło na Szmaragdzie z Krajobrazów. Powiedz gdzie zamierzacie sie budować?

Na ile została wyceniona robocizna za budowe waszego domku przez firmy o których wspominasz?Z jakiego materiału zamierzacie budować?

:)

Pozdrowienia

Zbyszek

Hej:)

no wiec jeden wykonawca wycenil robocizne za stan surowy otwarty z dachowka i oknami dachowym na 42.000 netto :evil: a drugi za ten sam stan ale z materialami na 244 tys. :evil: :evil: :evil: Oczywiscie sa to ceny wyjsciowe i zupenie nie akceptowalne dla nas. W tym tygodniu przystepujemy do bardzo ostrych negocjacji. Ten drugi zarabia na naeszej budowie 100 tys. wiec bedzie z czego zbijac. Dodam, ze w kosztorysie stan surowy zamkniety wynosi 205 tys ale sa juz w tym okna i drzwi zewnetrzne. I do tej wlasnie kwoty bedziemy dazyc :-?

A budujemy sie 4 km od Opola.