filemon 24.10.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Do Mariana. Za adaptację zapłaciłem 800zł we Wrocławiu. Resztę załatwiłem sam, działkę kupiłem 2lipca a w sierpniu miałem pozwolenie na budowę. Spróbuj sam szkoda pieniędzy, na budowę się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 24.10.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 No to pewnie filemona już częściej można spotkać w klubie sąsiedzkim, mam na myśli wrocławskim! Powodzenia filemon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superDanio 04.12.2005 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 nooooooooo ładnie szukam i co widzę grupa opolska witam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superDanio 04.12.2005 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 staram się wybudować mały[to on miał być]domek.Obecnie zima ale stan surowy zadaszony stoi i czeka na dalsze prace. Zastanawiamy się nad dalszymi etapami budowy teraz trwają walki co gdzie kiedy i ile kasy nam to pochłonie pozdrawiam opolanie częściej zaglądamy na stronkę bo smutno tak gdy brak wieści z terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superDanio 06.12.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 zima w klubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zopafisa 07.12.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 .... Nie kupuj Thysena. filemon, dlaczego nie Thysena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superDanio 08.12.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Witam gdzie kupowaliście wełnę na ocieplenie poddasze i jaką,chodzi o producenta i ile cm zastosowaliście.Nastał ten moment i trudno się zdecydować na jakieś rozwiązanie. pozdrowienia dla zapracowanych[zabudowanych opolan] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 09.12.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Witam,To Wasz teren (ja jestem z Poznania) - więc zapytam: mieliście jakieś doświadczenia z firmą Halupczok - producentem okien i drzwi drewnianych z Węgier k. Opola? Dostałem od nich ciekawą ofertę na moje okna - tyle, że z Poznania do Opola jest jakieś 250km - a ta odległość w razie jakiejś reklamacji, wykrycia usterki - trochę mnie wstrzymuje przed podjęciem ostatecznej decyzji. tomjot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superDanio 09.12.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 tomjot trudno coś mi powiedzieć ale kolega jest dilerem tej firmy i chwali te okna. No ale to jego zdanie, moge coś się dowiedzieć jak temat reklamacji i serwis. Może mr.Jareko i Pchełek coś poradzą .postaram coś się dowiedziec od kolegi i dam znać. Mi osobiśćie się podobają i są cacy> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek sw 14.12.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Witam szukam sprawdzonej ekipy budowlanej z okolic Opola. Z budową mam zamiar ruszyć na wiosnę bardzo proszę o pomoc . Pozdrawiam Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superDanio 14.12.2005 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 napisz na priva podam namiar spr.ekipa może się dogadacie bo terminy napięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek sw 15.12.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Witajcie opolanie szukam dobrej ekipy i kierownika budowy .Szukam kierownika który przypilnuje mi budowy bo sam bedę mógł na nia zaglądać tylko w wekendy, taka praca niestety .Powiedzcie też gdzie kupić tanio materiały budowlane w okolicy Opola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superDanio 16.12.2005 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 zbyszek sw doszły namiary? wysłałem na priva,daj znać czy coś załatwiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek sw 17.12.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 superDanio dzięki za namiary dzwoniłem i mam się spotkać w przerwie świątecznej.Powiedz czy miałeś z tą firmą doczynienia czy naprawde są fachowcami i oczywiście czy ceny mają przystepne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek sw 17.12.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 superDanio jeżeli masz inne adresy sprawdzonych i niedrogich firm budowlanych to bardzo proszę. Dostałem już trzy wyceny za robociznę stanu surowego ale każda z nich jest powyżej 30kzł Gdzie znalazłeś dobrą ekipę za 24kzł ? Parametry twojego domu mam bardzo podobne 140m2 powierzchni użytkowej parter, poddasze, dach ~ 210m2.Coś kiepsko z tymi ekipami w moim przypadku a mieszkam niedaleko od ciebie 3km od Niemodlina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superDanio 18.12.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Zbyniu ja z ekipą byłem ustawiony już w 2004 roku i ciągle jakieś papierki mi brakowały to w gminie pan pomylił nr działki to coś tam innego wyskoczyło itp. historie. A dom postawiła mi ta ekipa co dałem namiary. od fundamentów po dach więc nie było potrzeby szukać innej ekipy .Ekipa sprawdzona wywiad srodowiskowy zrobiłem sam i sprawdziłem wcześniej postawione domki oraz rozmawiałem z inwestorami wszyscy wypawiadali się pozytywnie i nawet dostawca materiałow na ściany oraz chłopaki gdzie kupiłem dach powiedzieli ,że ekipa solidna i dobra.Więc mogę być spokojny. Zbyniu mieszkasz raptem około 25-30 km od mojej budowy jak masz ochotę zapraszam na wizję lokalną namiary i tel.na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek sw 19.12.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Witam superDanio bardzo chetnie wpadne z wizytą . Jeżeli bedziesz miał czas w przerwie światecznej to mógłbym cie odwiedzić, oczywiscie wcześniej zadzwonię .Powiedz skad jest ta ekipa i jaki zakres prac obejmowała kwota o której mówisz.Z czego budowałeś, zastanawiałem sie nad BK bo tani ale dostałem dobrą cene na ceramike Porotherm 30 P+W 15 2,51zł/szt co o tym myslisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninka__2005 19.12.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Witam Panow:) Bardzo sie ciesze, ze watek opolski troche odzyl. Mam nadzieje rowniez przyczynic sie do jego reaktywacji Danio jesli moge to poprosze rowniez o namiary na ta Twoja sprawdzona ekipe. my mamy poki co wyceny z dwoch ale jakos na nogi mnie nie powalily Bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje. Zbyszku my tez zaczynamy budowe na wiosne. Chetnie wymienie sie spostrzezeniami n/t budowy i cen materialow jak juz takowe bedziemy posiadac. Co dwie glowy to nie jedna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek sw 19.12.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Witam Ninka wybraliscie bardzo Ładny projekt Blibo z Horyzontu tez chodził mi przez jakiś czas po głowie ale ostatecznie staneło na Szmaragdzie z Krajobrazów. Powiedz gdzie zamierzacie sie budować? Na ile została wyceniona robocizna za budowe waszego domku przez firmy o których wspominasz?Z jakiego materiału zamierzacie budować? Pozdrowienia Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninka__2005 19.12.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Hej:) no wiec jeden wykonawca wycenil robocizne za stan surowy otwarty z dachowka i oknami dachowym na 42.000 netto a drugi za ten sam stan ale z materialami na 244 tys. Oczywiscie sa to ceny wyjsciowe i zupenie nie akceptowalne dla nas. W tym tygodniu przystepujemy do bardzo ostrych negocjacji. Ten drugi zarabia na naeszej budowie 100 tys. wiec bedzie z czego zbijac. Dodam, ze w kosztorysie stan surowy zamkniety wynosi 205 tys ale sa juz w tym okna i drzwi zewnetrzne. I do tej wlasnie kwoty bedziemy dazyc A budujemy sie 4 km od Opola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts