Julka28 15.01.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam wszystkich! Milo mi dolaczyc do grupy budujacych Opolan, zwlaszcza tych z okolic K-Kozla. Budujemy domek w Blachowni, jestesmy wlasnie po tynkach wewnetrznych i szykujemy sie do wykonania ogrzewania. Chetnie powymieniam sie doswiadczeniami z innym budujacymi z okolic. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 15.01.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Budujemy Codzienny -wariant I c117a Muratora. Jeszcze nie umiem nic wklejać więc nie pokażę. Budujemy na Pogorzelcu. tzn. będziemy na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 15.01.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Halo, gdzie jesteście, niby rozmowa sie nie klei a tu cisza i cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 15.01.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam wszystkich! Milo mi dolaczyc do grupy budujacych Opolan, zwlaszcza tych z okolic K-Kozla. Budujemy domek w Blachowni, jestesmy wlasnie po tynkach wewnetrznych i szykujemy sie do wykonania ogrzewania. Chetnie powymieniam sie doswiadczeniami z innym budujacymi z okolic. Pozdrawiam serdecznie. U mnie właśnie tynki będą robione korzystając z pięknej pogody tej zimy. Za to mam już kilka ofert na ogrzewanie. Kompleksowa oferta oscyluje około 30k PLN. Sporo nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 15.01.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Budujemy Codzienny -wariant I c117a Muratora. Jeszcze nie umiem nic wklejać więc nie pokażę. Budujemy na Pogorzelcu. tzn. będziemy na wiosnę Tak się zastanawiam, gdzie na Pogorzelcu można coś budować Chyba, że przy ulicy Przechodniej lub Starej. Tam powstało kilka domów w tym roku. A w ogóle tłok się robi jaiś czy co? Wszyscy tylko piszą i piszą i piszą .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka28 15.01.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 U mnie właśnie tynki będą robione korzystając z pięknej pogody tej zimy. Za to mam już kilka ofert na ogrzewanie. Kompleksowa oferta oscyluje około 30k PLN. Sporo nieprawdaż? Oj sporo, sporo. Nasze ogrzewanie ma kosztowac okolo 27 tys. Zdecydowalismy sie na kominek z plaszczem wodnym + gaz. Zaczynamy na poczatku marca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 15.01.2007 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 no no taka była tu cisza a teraz proszę jaki ruch Czy może ktoś się wybiera do Poznania na Budme 07 ? od 23.01 do 26.01 Zobaczcie tu http://www.budma.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 16.01.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Hej, widzę, że się rozkręcamy I tak trzymać!!! Ja jeszcze nie wyceniałam mojego ogrzewania ale spodziewam się że tanio nie będzie Będziemy mieli kominek z DGP i gazowe - na parterze podłogowe a na górze grzejniki. Nie mamy jeszcze koncepcji na konkretny kocioł, napewno będzie musiał być jednofunkcyjny z zasobnikiem ale nie wiem jeszcze jakiej firmy. Może macie rodacy namiary na jakąś porządną ekipę od CO gazowego, która nie zedrze skóry? Może być na priv jak nie chcecie robić reklamy kolegom Dzisiaj zapłaciłam za naszą dachóweczkę i załatwiliśmy z małżonkiem barakowóz na budowę. Udany dzień I tak się zastanawiam co by tu jeszcze kupić zanim podrożeje a drożeć będzie niestety wszystko Pozdrowionka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 16.01.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Aha, a na Budmę nie pojedziemy bo po pierwsze za daleko a po drugie szkoda mi urlopu, będzie latem bardziej potrzebny jak trzeba będzie pobiegać koło budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 16.01.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 no no taka była tu cisza a teraz proszę jaki ruch Czy może ktoś się wybiera do Poznania na Budme 07 ? od 23.01 do 26.01 Zobaczcie tu http://www.budma.pl/ Na targi warto jeździć ale polecam coś na miejscu np w Opolu lub w Gliwcach. Można trafić na okazje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 16.01.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 no no taka była tu cisza a teraz proszę jaki ruch Czy może ktoś się wybiera do Poznania na Budme 07 ? od 23.01 do 26.01 Zobaczcie tu http://www.budma.pl/ Na targi warto jeździć ale polecam coś na miejscu np w Opolu lub w Gliwcach. Można trafić na okazje. Kamil orientujesz się czy będą wkrótce jakieś targi opolskie czy też gliwickie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancha 17.01.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 halo halo, tu okolice centrum czyli Opole ZakrzówBudujemy tam nie tak znów mały domekdla każdego kto chce skorzystać:baaardzo dobrze nam się załatwia interesy z "Merkurym" na Ozimskiej i z Ciurexem2 w Czarnowąsach - duże rabaty, np. 25 % na okna dachowe itp. Polecamy więc z czystym sercem.A pytanie mam takie - jak sprawnie zrobić wycenę następnych etapów?Mamy już ściany, dach i oknaWięc teraz wypadałoby instalacje. Czy robić u kogoś kosztorys? Czy jeździć po różnych hurtowniach itp i pytać o ceny to tu to tam?Jak to zrobić, żeby się nie narobić, a zorientować się ile potrzeba kasy na wykończnie?Pozdrawiam wszystkich ziomków z domków- Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 17.01.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 no no taka była tu cisza a teraz proszę jaki ruch Czy może ktoś się wybiera do Poznania na Budme 07 ? od 23.01 do 26.01 Zobaczcie tu http://www.budma.pl/ Na targi warto jeździć ale polecam coś na miejscu np w Opolu lub w Gliwcach. Można trafić na okazje. Kamil orientujesz się czy będą wkrótce jakieś targi opolskie czy też gliwickie??? Dokładnych dat nie znam ale jak sięgam pamięcią to w Gliwicach targi są w marcu (?) a w Opolu kwiecień-maj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 18.01.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Dzięki Kamil !!!Dla starających się o pozwolenie na budowę - http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33182,3857660.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrix 18.01.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witajcie Opolanie i Opolanki. Nastał czas aby się dopisać się do grupy trzymającej władzę w Opolu. Do tej pory ograniczałem się tylko do czytania forum, lecz przyszedł czas aby cosik naskrobać. Planujemy z żonką budowę domku w Biadaczu pod Opolem. Na razie jesteśmy w fazie castingu i z kredytem i z budowlańcami. Niedługo zobaczymy co z tego wyjdzie. zahir1000 gdzie dokładnie się budujesz ? znam troche czarnowąsy bo tam mieszkałem. Pozdro4all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Quasim 20.01.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Witam wszystkich forumowiczów z Grupy Opolskiej! Jestem biernym czytaczem forum niemalże od początku jego istnienia. W końcu padło i na mnie. Chcemy się budować w Sławicach koło Opola. Może zna ktoś dobrą i sprawdzoną ekipę z wolnymi terminami na ten rok. Szukam ekipy budowlanej do wybudowania domu w stanie surowym otwartym lub zamkniętym, początek budowy wiosna 2007. Dom o wymiarach 8,5m X 9,5m (prosta bryła) plus garaż dobudowany, dach dwuspadowy. Projekt do wyceny mogę wysłać pocztą lub umówić się na spotkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 20.01.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Widzę, że nam członków Grupy Opolskiej przybywa! Witam wszystkich Nowych Wkleiłam sobie w emblemacik obrazeczek naszego projektu. Mam nadzieję, że tak do wakacji obrazeczek zastąpi zdjęcie naszego domku. Żeby tylko zima nie przyszła w lutym a nie trzymała do kwietnia Strasznie sobie plujemy z mężem w brodę że nie wylaliśmy fundamentów i płyty w grudniu, a teraz to już byłaby brawura. Ale kto mógł wiedzieć, że do połowy stycznia będą dodatnie temperatury 24h na dobę Pozdrawiam wszystkich "membersów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 21.01.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Annja napisała Hej, dawno mnie tu nie było i ..... Dawno to Aniu mnie tu nie było! , gdybym był i przeczytał wcześniej: Yelcyn - coś mi się wydaje że się znamy z Twoją żonką Jeśli ma na imię Ewa to napewno. Będziemy bardzo bliskimi sąsiadami - nasza działeczka blisko ul. Synów Pułku ale do Archimedesa równie blisko. Nasza ulica - chociaż jej jeszcze fizycznie nie ma - ma już piękną nazwę - Kanonierów Pozdrawiam wszystkich Opolan i piszcie więcej bo to wstyd żeby tu ruchu nie było!!! to od razu bym odpowiedział: to super! Świat jednak jest mały, moja żona to rzeczywiście Ewa. Wydaje mi się, że nawet dokładnie wiem, którą działkę kupiłaś (troszkę mnie ubiegłaś jeśli od Pana z PKS-u ). Nasza działka jest ok. 100 m od Twojej - blisko tzw, górki (częściowo już rozkopanej). Niestety, u nas mimo, że kredyt przyznany to ostatnio dopadła nas urzędnicza, smutna rzeczywistość uzurpacji lokalnego monopolisty - więcej w tym wątku :( Jako, że jestes Aniu parę kroków przed nami to poproszę Cię o kilka dobrych rad (gdzie kupujesz materiał?, czy masz już ekipę budowlaną?, itp.) Serdecznie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 22.01.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Hej, hej! Ja też chyba kojarzę w którym miejscu macie działeczkę. Kupiona od pana o bardzo popularnym polskim nazwisku prawda? My jak szukaliśmy działki w lipcu bieżącego roku to też z nim rozmawialiśmy ale drogo chciał - jeśli mówimy oczywiście o tej samej osobie. Z tymi waszymi rurami to rzeczywiście granda, może poprzedni właściciel pomoże wam jakoś z tego wybrnąć, geodeci mają u nas duże znajomości w urzędach. Materiały kupujemy u Nowaka w Większycach. Jak na razie dostaliśmy tam bardzo dobre ceny. Budujemy z Jopka - Poromur 30 P+W i 12 styro. Wykonawcami będą mój tatuś murarz i mąż od wykończeń . Mam też wujka zbrojarza, wiele kasy nam odejdzie na robociznę i tylko dlatego zdecydowaliśmy się na budowę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian253 25.01.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witam Opolanów! Regularnie odwiedzam forum i duzo sie dowiedzialem czas zeby podzielic sie zdobytym doswiadczeniam. Na dzien dzisiejszy mam stan surowy otwarty (fotka obok) jesli interesuja was koszty budowy to mozna najogolniej powiedziec 1000zl/m2 pow. użytkowej za stan surowy otwarty u mnie wyszlo wrecz dokladnie liczac wszystko od pierwszego papierka do ostatniej srubki. Moge polecic ekipe dekearzy w miare tanio biorac pod uwage rodzaj dachu, solidnie i cena taka jak bylo wczesniej uzgodnione. Przy okazji czy ktos korzystal z uslug firmy Pro-Vent z Opola zajmujacej sie wentylacja z odzyskiem ciepla znam jedna opinie uzytkownika takowej wentylacji i jest pozytywna ale wolalbym uslyszec wiecej. Pozdrawiam i zycze pomyslnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts