zahir1000 25.01.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Nie znam tej firmy Pro-Vent ale chętnie poznam. Gdzie mogę ich znależć ?Jest jeszcze jedna firma w Opolu z rekuperatorami - ENERGY ul.Budowlanych 64http://www.energy.hti.com.pl może warto sprawdzić ją też. Ja dałem o wycenę do Krakowskiej firmy. Jak ją dostanę to się pochwale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian253 26.01.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Pro-Vent http://www.provent.pl tez mieli swoje biuro na Budowlanych (obok Agromy) ale chyba sie przeniesli bo teraz podają ul. Poświatowskiej 3-5. Dzieki za linka do konkurencju zawsze lepiej zapytac o oferte wiecej firm chetnie rowinez przejrze oferte z Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 26.01.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Marian253- zgadzam się, też jestem już w stanie surowym otwartym i wyszło mniej więcej 1000 za m2. Ciekawe co dalej. A gdzie się budujesz? No i jak oceniasz (kwotowo) dalsze prace ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 26.01.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Ja kiedyś się zastanawiałem nad Proventem ale ostatecznie wybrałem Dospel z Częstochowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 27.01.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Pro-Vent http://www.provent.pl tez mieli swoje biuro na Budowlanych (obok Agromy) ale chyba sie przeniesli bo teraz podają ul. Poświatowskiej 3-5. Dzieki za linka do konkurencju zawsze lepiej zapytac o oferte wiecej firm chetnie rowinez przejrze oferte z Krakowa. A oto i Kraków : http://www.rekuperatory.krakow.pl tel.(12) 266 85 10 ,269 59 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian253 27.01.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Marian253- zgadzam się, też jestem już w stanie surowym otwartym i wyszło mniej więcej 1000 za m2. Ciekawe co dalej. A gdzie się budujesz? No i jak oceniasz (kwotowo) dalsze prace ? Buduje sie w Dębskiej Kuźni jesli chodzi o kolejne wydatki to biore kredyt bo ze swoich juz wyplukalem przewiduje co najmniej drugie tyle zeby mozna sie bylo wprowadzic ale zeby wykonczyc tak jak bym naprawde chcial to duzo wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian253 27.01.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Ja kiedyś się zastanawiałem nad Proventem ale ostatecznie wybrałem Dospel z Częstochowy. Masz juz to zainstalowane? Jesli tak to podziel sie wrazeniami jak sie to sprawuje i ile kosztowalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 27.01.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Ja kiedyś się zastanawiałem nad Proventem ale ostatecznie wybrałem Dospel z Częstochowy. Masz juz to zainstalowane? Jesli tak to podziel sie wrazeniami jak sie to sprawuje i ile kosztowalo. Według planów ma być 1 lutego. Więc dużo czasu nie zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 30.01.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Annja napisała: Hej, hej! Ja też chyba kojarzę w którym miejscu macie działeczkę. Kupiona od pana o bardzo popularnym polskim nazwisku prawda? My jak szukaliśmy działki w lipcu bieżącego roku to też z nim rozmawialiśmy ale drogo chciał - jeśli mówimy oczywiście o tej samej osobie. To prawda, nasz Sprzedający ma bardzo podobne nazwisko do waszego dostawcy materiałów z Większyc. Drogo to mało powiedziane.... chce potwornie drogo, ale trudno.... zgodziliśmy się, bo naprawdę lokalizacja nam się podoba. Z tymi waszymi rurami to rzeczywiście granda, może poprzedni właściciel pomoże wam jakoś z tego wybrnąć, geodeci mają u nas duże znajomości w urzędach. Dostałem propozycję: kanaliza umożliwia mi przyłączenie do sieci - w zamian zarówno w akcie notarialnym zakupu działki, jak i w księdze wieczystej mam wpisać użyczenie kanalizy do dostępu do rury przebiegającej 9 m "w głąb" mojej działki.... Co myslicie? Wydaje mi się, że się zgodzę.... Materiały kupujemy u Nowaka w Większycach. Jak na razie dostaliśmy tam bardzo dobre ceny. Budujemy z Jopka - Poromur 30 P+W i 12 styro. Wykonawcami będą mój tatuś murarz i mąż od wykończeń . Mam też wujka zbrojarza, wiele kasy nam odejdzie na robociznę i tylko dlatego zdecydowaliśmy się na budowę. Pozdrawiam Prawdziwa szczęściara z Ciebie! A propo: powiedz proszę jak wygląda kwestia gazu na Twojej działce? Od sąsiadki gazownia zażądała podobno aż 42 tyś. zł... koszmar..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.01.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Może widzieliście gdzieś w Waszych okolicach na składach, w fabrykach bądź hurtowniach płyty żerańskie na strop? Jeśli tak, proszę o info. Bardzo pilnie potrzebne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARLENE 31.01.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Ponawiam ptanie forumowicza dotyczące ekip budowlanych z opolskiego, a najlepiej okolice Olesna. Bardzo mi zależy na Waszych opiniach i namiarach na w/w. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Opolanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erq 31.01.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witam Opolanów! Regularnie odwiedzam forum i duzo sie dowiedzialem czas zeby podzielic sie zdobytym doswiadczeniam. Na dzien dzisiejszy mam stan surowy otwarty (fotka obok) jesli interesuja was koszty budowy to mozna najogolniej powiedziec 1000zl/m2 pow. użytkowej za stan surowy otwarty u mnie wyszlo wrecz dokladnie liczac wszystko od pierwszego papierka do ostatniej srubki. Moge polecic ekipe dekearzy w miare tanio biorac pod uwage rodzaj dachu, solidnie i cena taka jak bylo wczesniej uzgodnione. Przy okazji czy ktos korzystal z uslug firmy Pro-Vent z Opola zajmujacej sie wentylacja z odzyskiem ciepla znam jedna opinie uzytkownika takowej wentylacji i jest pozytywna ale wolalbym uslyszec wiecej. Pozdrawiam i zycze pomyslnosci no to byłem lepszy taki stan jak u ciebie wyniósł mnie 750 zł/m2, ale domek dwuspadowy z betonu żelisławickiego, a dachówka z Braasa - OK, może będzie trochę więcej, bo nie mam jeszcze rynien i okna dachowego; budowałem 07.2006-12.2006; pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 31.01.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 A propo: powiedz proszę jak wygląda kwestia gazu na Twojej działce? Od sąsiadki gazownia zażądała podobno aż 42 tyś. zł... koszmar..... Cześć, od gazowni dostalam już warunki jakoś na początku roku, zaśpiewali ode mnie 1150 zł więc bardzo przyzwoicie uważam Teraz czekam na przygotowanie umowy. Obiecali, że realizować przyłącze mają na jesieni tego roku. Pożyjemu zobaczymy. Dzisiaj dopiero dostałam warunki z Energii Pro, mam nadzieję że zdązę z tym prądem przed rozpoczęciem budowy. A wracając do twojej rury to chyba jednak trochę bałabym się godzić na taki zapis w księdze wieczystej. Pomyśl co będzie się działo jak w razie awarii będą się dokopywać do rury przez twoje piękne róże i trawniczek Naprawdę nie da się tego świństwa pozbyć z działki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 02.02.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Aniu, Oto jaką odpowiedź dostałem od prawnika z mojej grupy (projekt Barwny) : Jeśli wchodzą na Twoją działkę aby zająć się Swoją instalacją to wpis w KW, zapewnia im tylko to że nie możesz im tego zabronić. Natomiast zawsze muszą pozostawić nieruchomość w tzw. "stanie niepogorszonym", czyli dokładnie w takim w jakim go zastali albo lepszym Dla celów dowodowych jednak zawsze stanowczo radzę aby przed przystąpieniem przez nich do prac sporządzić stosowną dokumentację zdjęciową, a już super by było spisać protokół w jakim stanie jest działka i dać im do podpisu przed rozpoczęciem roboty. Mimo że prawo jest po naszej stronie zawsze trzeba się zabezpieczać, bo suchy przepis to jedne ale udowodnienie stanu faktycznego to już inna para kaloszy (zreszta co ja się mądrze - wszyscy to wiemy ) A poza tym wiecie, oni mogą bardzo chcieć pozostawić twój wypielęgnowany trawniczek tak jak był, ale na działkę to przychodzi pan władzio z panem mietkiem i dla nich czy krzaczek był tu czy tam i czy w ogóle był, to specjalnej różnicy nie robi... Zgadzam się więc na wpis do KW, czas nie jest moim sprzymierzeńcem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 03.02.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Mam pytanko do budujących ziomków.Czy ktoś z Was ma do odsprzedaży jakąś budę potrzebną na czas budowy?Może akurat ktoś będzie chciał się pozbyć w okolicach kwietnia?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrix 04.02.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Widzę że kolega mnie wyprzedził z postem. Też potrzebuje jakiś baraczek na czas budowy, tylko skąd go wziąźć? Zastanawiam się czy nie postawić wiaty garażowej albo może zbudować z desek - może to będzie taniej i szybciej? Ale gdyby ktoś chciał się pozbyć baraku ze swojej budowy to proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 06.02.2007 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 proszę o namiar na architekta który zrobi adaptację projektu gotowego (bez zmian) do działki wraz projektem przyłaczy. na razie najlepsza oferta to 3.200,- zł - ceny jak w Warszawie ale to przecież Opole ile forumowicze płaciliście za tę usługę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 07.02.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 My za adaptację ze zmianami,rozbudowę i projekt przyłączy placiliśmy 2000.Ale naszego architekta nie polecę bo gość ściemniacz i robil to strasznie dlugo.Popytaj w Urzędzie Gminy gdzie budujesz tam zawsze maja kogoś kto się tym zajmuje.Chyba że budujesz w samym Opolu to życzę powodzenia!Ale ta kwota za samą adaptację to chyba lekka przesada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 08.02.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam. I ja zapisuję się do grupy . Mam zamiar budować w Większycach (okolice Kędzierzyna-Koźla). Jestem na etapie papierków i szukania ekipy. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 09.02.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Robi się tu mały dział ogłoszeń. Od dziś mam na zbyciu RBtkę. Jak wygląda można zobaczyć w dzienniku. Gniazdo 380V + 2x220V Prawie nówka nieśmigana . A tak poważnie kupiłem ją nową i chętnie teraz odstąpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts