Anulek 10.02.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witam, proszę o informację czy ktoś słyszał coś na temat firmy SEKTA-DRZWI mającej swój salon w Opolu na LIpowej (koło restauracji Alibaba)? Mają fantastyczne drzwi drewniane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 10.02.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 chcieliśmy kupić u nich drzwi ale po dokładnym obejrzeniu ( nawet tych z wystawy) okazało sie że "żre" je robak. Tym sposobem w ogóle wyleczyliśmy sie z drewnianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 10.02.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witam, Za adaptację w biurze A3 w KK mam zapłacić 1500 zł, dodatkowo po 500 zł za wod-kan oraz prąd, czyli razem 2500 zł. Dodatkowo zapłaciłem 152 zł za jekieś formalności związane ze Starostwem Powiatowym....... Witam nowego z KK!!! A raczej z Większyc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 11.02.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Witam, Za adaptację w biurze A3 w KK mam zapłacić 1500 zł, dodatkowo po 500 zł za wod-kan oraz prąd, czyli razem 2500 zł. Dodatkowo zapłaciłem 152 zł za jekieś formalności związane ze Starostwem Powiatowym....... Hej, to chyba zupełnie przeciętna cena jak na nasze miasto. Ja w biurze Archi jesienią płaciłam 2400 zł za wszystko, w tym trochę zmian i doprojektowanie wiaty obok garażu. Byłam bardzo zadowolona, bo załatwiali wszystkie formalności sami a szło im to bardzo sprawnie. Na pozowlenie na budowę czekałam 6 dni Waldek0205 gdzie masz tą działeczkę? Na górce czy za parkiem? Przez 10 lat mieszkałam w Większycach ale teraz wracam do korzeni czyli do Koźla Witam w grupie i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 11.02.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Witam, Za adaptację w biurze A3 w KK mam zapłacić 1500 zł, dodatkowo po 500 zł za wod-kan oraz prąd, czyli razem 2500 zł. Dodatkowo zapłaciłem 152 zł za jekieś formalności związane ze Starostwem Powiatowym....... Witam nowego z KK!!! A raczej z Większyc! Bardzo dobra cena. Za podobny zakres na początku 2006 zapłaciłem 2900 PLN Tyle że w innej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 11.02.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Witam, Za adaptację w biurze A3 w KK mam zapłacić 1500 zł, dodatkowo po 500 zł za wod-kan oraz prąd, czyli razem 2500 zł. Dodatkowo zapłaciłem 152 zł za jekieś formalności związane ze Starostwem Powiatowym....... Hej, to chyba zupełnie przeciętna cena jak na nasze miasto. Ja w biurze Archi jesienią płaciłam 2400 zł za wszystko, w tym trochę zmian i doprojektowanie wiaty obok garażu. Byłam bardzo zadowolona, bo załatwiali wszystkie formalności sami a szło im to bardzo sprawnie. Na pozowlenie na budowę czekałam 6 dni Waldek0205 gdzie masz tą działeczkę? Na górce czy za parkiem? Przez 10 lat mieszkałam w Większycach ale teraz wracam do korzeni czyli do Koźla Witam w grupie i pozdrawiam! Witam. Formalności załatwiam w ARCHi bardzo sympatyczna pani architekt. Byłem także w A3. Jednak ceny porównywalne a pani architekt wydała się bardziej pomocna Działeczkę mam w Większycach za Parkiem (dawnym ULE-m) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 11.02.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Dobry wybór, polecam panią Ewę z czystym sumieniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 11.02.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Dobry wybór, polecam panią Ewę z czystym sumieniem! Też tak myślę, że to dobry wybór:) A co sądzisz o wyborze projektu??? W-27.12d http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2712d.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancha 12.02.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 pozdrawiam wszystkich budujących ziomkówi informuję wszem i wobec, że mam do sprzedania stemple, chętnie się ich pozbedę, i desek szalunkowych też jakby ktoś byż zainteresowany to prosze o infoi szukam elektryka z polecenia i jakiejś firmy, która kompleksowo wykańcza dom nie wykańczając inwestorów...ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian253 12.02.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Małe sprostowanie do tego co pisałem wczesniej odnosnie wentylacji mechanicznej firma Pro-Vent to producent rekuperatorów a instalatorstwem zajmuje sie Ventus http://www.ventus.info.pl/ Mam od nich wstępną wycene 11000 za wszystko, projekt + materiał + robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 12.02.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Dobry wybór, polecam panią Ewę z czystym sumieniem! Też tak myślę, że to dobry wybór:) A co sądzisz o wyborze projektu??? W-27.12d http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2712d.html Projekt domu bardzo ciekaway. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 12.02.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam. Mam dylemat co do wyboru materiału na sciany zewnętrzne. w projekcie mam BK. Czytałem trochę na forum Mutatora. Opinie rozkładają się po połowie za Bk i Ceramiką. Kurde już schody:)))Pozdraiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 12.02.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Małe sprostowanie do tego co pisałem wczesniej odnosnie wentylacji mechanicznej firma Pro-Vent to producent rekuperatorów a instalatorstwem zajmuje sie Ventus http://www.ventus.info.pl/ Mam od nich wstępną wycene 11000 za wszystko, projekt + materiał + robocizna. Sporo kasy chcą od ciebie, chyba że masz wliczone DGP i GWC Sprawdź w konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 12.02.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam. Mam dylemat co do wyboru materiału na sciany zewnętrzne. w projekcie mam BK. Czytałem trochę na forum Mutatora. Opinie rozkładają się po połowie za Bk i Ceramiką. Kurde już schody:))) Pozdraiam. A może silikaty. Ja mam sciany zewnetrzne z ceramiki, ale jesli jeszcze raz bym budował wybrałbym silikaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 13.02.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Dobry wybór, polecam panią Ewę z czystym sumieniem! Też tak myślę, że to dobry wybór:) A co sądzisz o wyborze projektu??? W-27.12d http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2712d.html Bardzo fajny domek, przede wszystkim dlatego, że trochę podobny do naszego Jeżeli chodzi o wybór materiału na ściany to my też wybraliśmy ceramikę, a to głównie ze względu na wspomnienie ostatniej powodzi. Jakby nas nie daj Boże zalało to beton komórkowy napiłby się jak gąbka. A poza tym dostaliśmy w ubiegłym roku bloczki po baaardzo korzystnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian253 13.02.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Małe sprostowanie do tego co pisałem wczesniej odnosnie wentylacji mechanicznej firma Pro-Vent to producent rekuperatorów a instalatorstwem zajmuje sie Ventus http://www.ventus.info.pl/ Mam od nich wstępną wycene 11000 za wszystko, projekt + materiał + robocizna. Sporo kasy chcą od ciebie, chyba że masz wliczone DGP i GWC Sprawdź w konkurencji. Nie ma DGP ani GWC. Na ile tobie wycenili? wspominales ze beda ci montowac na poczatku lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 13.02.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam My w A# też mieliśmy zapłacić 1500 ale jak zażyczyliśmy sobie fakturę to dopłaciliśmy vat. Prąd i wode załatwialiśmy sami więc trochę taniej to wyszło. Mój mąż jest aniołem i ma świetny wpływ na te biurowe panie. Panowie z A# szybko się uwinęli teraz czekamy na pozwolenie. Oby to nie było 60 dni bo pogoda - tylko kopać. A teraz coś do śmiechu. Jak mówiłam(pisałam) budujemy się na Pogorzelcu i co? I Pani w wodociągach powiedziała że na razie musimy mieć koło domu szambo. Ale jajca, co? Ścieki nie planują rozbudowy kanalizacji wcześniej niż w 2009, a może później. a myślałam że jest XXI wiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 13.02.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Małe sprostowanie do tego co pisałem wczesniej odnosnie wentylacji mechanicznej firma Pro-Vent to producent rekuperatorów a instalatorstwem zajmuje sie Ventus http://www.ventus.info.pl/ Mam od nich wstępną wycene 11000 za wszystko, projekt + materiał + robocizna. Sporo kasy chcą od ciebie, chyba że masz wliczone DGP i GWC Sprawdź w konkurencji. Nie ma DGP ani GWC. Na ile tobie wycenili? wspominales ze beda ci montowac na poczatku lutego. I jest już wszystko zamontowane co można zobaczyć w dzienniku. Cena końcowa zależy oczywiście od tego jak rozbudowana jest instalacja. Ja miałem wprawdzie podobną wycenę na początku ale z dołączonym DGP i potem dodatkowo dostałem znaczący rabat na materiały. Warto próbować negocjować. Korzystne jest kupowanie wszystkiego w firmie montującej wtedy dają właśnie duży rabat na sprzęt i VAT tylko 7%. Poza tym jak się dowiedziałem Provent ma w ofercie sporo sprzętu Dospela czyli jak by nie patrzeć jest pośrednikiem. Powodzenia w negocjacjach. Szczegóły na priva?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 13.02.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam My w A# też mieliśmy zapłacić 1500 ale jak zażyczyliśmy sobie fakturę to dopłaciliśmy vat. Prąd i wode załatwialiśmy sami więc trochę taniej to wyszło. Mój mąż jest aniołem i ma świetny wpływ na te biurowe panie. Panowie z A# szybko się uwinęli teraz czekamy na pozwolenie. Oby to nie było 60 dni bo pogoda - tylko kopać. A teraz coś do śmiechu. Jak mówiłam(pisałam) budujemy się na Pogorzelcu i co? I Pani w wodociągach powiedziała że na razie musimy mieć koło domu szambo. Ale jajca, co? Ścieki nie planują rozbudowy kanalizacji wcześniej niż w 2009, a może później. a myślałam że jest XXI wiek To samo życie i realny świat. Nie ma się z czego śmiać tu trzeba płakać. U mnie rura z kanalizacji ciśnieniowej biegnie w drodze, której jestem współwłaścicielem (3 m od płotu), za którą płacę za nią podatki itd. Gmina za sam fakt przyłączenia się do niej zażyczyła sobie około 7kpln do tego dochodzi koszt urządzeń, projektu i instalacji czyli jakieś 8-9kpln. W sumie około 16kpln, ale mamy 21 wiek i dbamy o środowisko więc lepiej założyć szambo, które "Pan Kaziu" będzie wywoził z dwa razy w miesiącu do pobliskiej rzeki (parę razy w tygodni widzę traktory z zestawem asenizacyjnym jak podjeżdżają wieczorem do ww. rzeki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronia1975 14.02.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 szukam ekipy do budowy domu 2 km od Kędzierzyna w Brzeźcach. Będę wdzięczny za wszystkie namiary. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts