zahir1000 22.02.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 do Ancha Mam pytanko, czy ktoś może mi podać namiary na fachowca od tynków gipsowych? Potrzebuję kogoś na luty-marzec. Czekam na odzew. Józef Lorek: 602 654 028, 77 44 28 619. Nie najtaniej, ale dobrze. Krzysiek 886 404 845 jest niesamowicie dokładny. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 22.02.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Koszt był za wszystko: robocizna i za mat (w instalacji 2 szufelki) bo to kosztuje ekstra oraz jedn. Beam 2725 standard A dla zainteresowanych info na priva. To ja jestem Kamil zainteresowany... Priva mojego znasz... Grupa OPOLSKA? Co ja tu robię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 22.02.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Krzysiek 886 404 845 jest niesamowicie dokładny. Polecam. A to się okaże, wypowiem się za jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 22.02.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Ale się nam grupa rozkręciła. Jestem w szoku !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancha 22.02.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 mam pytanie czym ogrzewacie i kto wam robił instalacje? i czy ktoś brał do tych celów firmę "Interam"? jakie macie doświadczenia w tym zakresie?pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronia1975 24.02.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 po ile bloczki fundamentowe w woj. opolskim - dajcie jakies namiary gdzie kupować - proszę i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 24.02.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 po ile bloczki fundamentowe w woj. opolskim - dajcie jakies namiary gdzie kupować - proszę i dziękuję. Ja kupowałem w hurtowni BudMat w Straduni. Taniej nie znalazłem w Ke-ko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronia1975 24.02.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 po ile bloczki fundamentowe w woj. opolskim - dajcie jakies namiary gdzie kupować - proszę i dziękuję. Ja kupowałem w hurtowni BudMat w Straduni. Taniej nie znalazłem w Ke-ko. Dzięki za odpowiedź - mozesz mi jeszcze napisać po ile kupowałeś i kiedy to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronia1975 24.02.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Normalnie jestem w szoku - dwa miesiace temu płaciłem za Jopka poromur G25 P+W po 3,07 zł/za szt. brutto + transport z Paczkowa. Dziś usłyszałem cenę 5,3 za szt. + transport. Wszyszcy chyba zwariowali z tymi cenami w dodatku facet mówi żeby brać i się nie zastanawiać bo na razie ma tyle co na placu i nie wie kiedy bedzie wiecej. Jeżeli ktoś ma informację to moze się z nimi podzieli gdzie taniej mozna kupić taniej - za metr kwadratowy sciany wychodzi 69 zł + koszty transportu.Pozdrawiam grupę Opolską - szczególnie ludzzi z K-Koźla. Wkrótece ruszam z budową (mam nadzieję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 24.02.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 po ile bloczki fundamentowe w woj. opolskim - dajcie jakies namiary gdzie kupować - proszę i dziękuję. Ja kupowałem w hurtowni BudMat w Straduni. Taniej nie znalazłem w Ke-ko. Dzięki za odpowiedź - mozesz mi jeszcze napisać po ile kupowałeś i kiedy to było? Niestety w poprzedniej epoce budowlanej czyli w czerwcu i lipcu 2006. Płaciłem zaś od 2 do 2,30 netto za bloczek wys. 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 24.02.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Witam. To i ja dołanczam sie do pozdrowień grupy opolskiej a szczególnie "Bobów budowniczych" z K-Koźla" Ja mam zamiar rozpocząć na Wiosnę ale mam mętlik w głowie co do cen i materiałów z jakich zrobić ściany zewnętrzne.Pozdrawiam Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 24.02.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 My też niestety w poprzedniej epoce 2,44 brutto za bloczek 14 w MB w Opolu.Można się z nimi targować więc polecam.Tomiczek w Tarnowie Op.chcial więcej pomimo,że jest producentem.A wogole jakoś ciężko się gada z gościem.Może to tylko moje zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 25.02.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 My też niestety w poprzedniej epoce 2,44 brutto za bloczek 14 w MB w Opolu.Można się z nimi targować więc polecam.Tomiczek w Tarnowie Op.chcial więcej pomimo,że jest producentem.A wogole jakoś ciężko się gada z gościem.Może to tylko moje zdanie... U Tomiczka ciężko się rozmawia. W sumie jedne z handlowców miły, za to burak nie przeciętny. Ceny mają z kosmosu, a do tego ostatnio każą sobie płacić za zrobienie wyceny z projektu. Dziwna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 25.02.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 ja też poproszę żeby podać te tańsze składy, bo jeszcze niejedno trzeba będzie kupić - wełna mineralne i folia? tynki i styropian na ocieplenie i pod wylewki? a może masz namiar na miejsce gdzie mozna tanio kupić drewno na boazerię? i k-g? i takie tam różności... chętnie skonfrontują ceny, bo sama nie dam rady objeżdżac wszystkie składy i negocjowac do upadłego... pozdrawiam jak zwykle - A. Kupiłem styropian Izolbetu z przechowaniem do czasu kiedy będę go potrzebował: FS15 frezowany za 122 zł netto za m3, FS20 nie frezowany za 143 zł netto. Najtaniej w Opolu (i okolicach) znalazłem FS15 za 114 zł netto, oczywiście nie frezowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 27.02.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Normalnie jestem w szoku - dwa miesiace temu płaciłem za Jopka poromur G25 P+W po 3,07 zł/za szt. brutto + transport z Paczkowa. Dziś usłyszałem cenę 5,3 za szt. + transport. Wszyszcy chyba zwariowali z tymi cenami w dodatku facet mówi żeby brać i się nie zastanawiać bo na razie ma tyle co na placu i nie wie kiedy bedzie wiecej. Jeżeli ktoś ma informację to moze się z nimi podzieli gdzie taniej mozna kupić taniej - za metr kwadratowy sciany wychodzi 69 zł + koszty transportu. Pozdrawiam grupę Opolską - szczególnie ludzzi z K-Koźla. Wkrótece ruszam z budową (mam nadzieję). Ja kupuję Poromur Jopka w firmie Nova w Większycach. W grudniu za Poromur 30 P+W płaciłam brutto 3,35 za sztukę NIgdzie nie było taniej. Kolega kupił tam te same bloczki w tym miesiącu za 4,45, szt. Poromur 12 też dostałam tanio ale nie pamiętam już za ile musiałabym spojrzeć w fakturę. Zadzwoń i zapytaj. Z tym, że właściciele firmy 01 marca wyjeżdżają i nie będzie ich 10 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 27.02.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 po ile bloczki fundamentowe w woj. opolskim - dajcie jakies namiary gdzie kupować - proszę i dziękuję. Ja kupowałem w hurtowni BudMat w Straduni. Taniej nie znalazłem w Ke-ko. Dodam jeszcze, że ja miałam nie miłe doświadczenie z właścicielem But Mat-u w Straduni. Próbowałam kupić tam dachówkę. Facet niepoważny, niesłowny. Umawiał się z nami na konkretną godzinę, my jedziemy z K-K, a jego nie ma, żona oświadcza, że musiał gdzieś wyjechać i zapomniał zadzownić, a ona nic nie wie o sprawie Z tych względów dachówkę kupiłam również w Większycach i to taniej niż w Straduni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 02.03.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 po ile bloczki fundamentowe w woj. opolskim - dajcie jakies namiary gdzie kupować - proszę i dziękuję. Ja kupowałem w hurtowni BudMat w Straduni. Taniej nie znalazłem w Ke-ko. Dodam jeszcze, że ja miałam nie miłe doświadczenie z właścicielem But Mat-u w Straduni. Próbowałam kupić tam dachówkę. Facet niepoważny, niesłowny. Umawiał się z nami na konkretną godzinę, my jedziemy z K-K, a jego nie ma, żona oświadcza, że musiał gdzieś wyjechać i zapomniał zadzownić, a ona nic nie wie o sprawie Z tych względów dachówkę kupiłam również w Większycach i to taniej niż w Straduni Annja Oczywiście nie mogę odpowiadać w pełni za jakość tej firmy. Napisałem, że bloczki kupiłem tanio i to jest prawda ale jednocześnie wiele rzeczy kupiłem w innych hurtowniach i: 1. Ytong i klinkier - Builder Racibórz 2. Dachówki - Dachmarket Gorzów Śląski 3. Styropian - Omega Oława Poza tym może warto zajrzeć do neta np Allegro. Ogłaszają się tam firmy i hurtownie i ze względu na formę dotarcia do klienta mają niższe ceny. Moim zdaniem warto sprawdzić. Tak np kupiłem wełnę. Ogłaszał się człowiek z okolic Oświęcimia a po kontakcie okazało się że jest przedstawicielem hurtowni w Gliwicach więc dostałem całkiem niezłą cenę i co ważne towar był po kilku dniach a jesienią było z wełną naprawdę krucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 03.03.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Wygrzebałam mją fakturę za bloczki betonowe - bloczek 38x25x12 za 2,75 zł szt. brutto. To była najniższa cena jaką znalazłam pod koniec ubiegłego roku. Cena oczywiście zawiera transport i rozładunek na miejscu budowy. Kupowane w grudniu w hurtowni Nova w Większycach. A teraz się pochwalę, że dzisiaj grodzimy działkę a w poniedziałek geodeta tyczy domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancha 07.03.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 wiosnę już czuć w powietrzu, przynajmniej chwilami!jak się już tak dzielicie cenami to powiedzcie coś o wykończeniówce, a szczególnie o robociźnie... ile bierze taki posadzkarz na przykład? i czy warto brać robociznę z materiałem?i ponawiam pytanie o instalacje wod-kan ogrzewanie itp - czy ktos robił? i o firmę Interam...u nas stan surowy prawie zamknięty i już nam się pali żeby wykańczać...pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 12.03.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 wiosnę już czuć w powietrzu, przynajmniej chwilami! jak się już tak dzielicie cenami to powiedzcie coś o wykończeniówce, a szczególnie o robociźnie... ile bierze taki posadzkarz na przykład? i czy warto brać robociznę z materiałem? i ponawiam pytanie o instalacje wod-kan ogrzewanie itp - czy ktos robił? i o firmę Interam... u nas stan surowy prawie zamknięty i już nam się pali żeby wykańczać... pozdrowienia Czekam w interam na wycenę ogrzewania + podłogówka juz 3 tygodnie - najpierw nie zrobili, później im się projekt zawieruszył, dzisiaj mimo że powinno być cvzynne do 16:30 o 16:05 już jikgo nie było. Kicham na nich - szukam innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts