duduś 23.04.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 ale świat jest mały -my właśnie z Dobrzenia wyprowadziliśmy się wiochę dalej - hi hi. ale Dobrzeń to wspaniała miejscowość powodzenia na moich "starych śmieciach " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecoming queen 24.04.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 ha ha, jeszcze trochę i przechrzcimy grupę opolską na dobrzeńską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okian 24.04.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 w sumie to budowy widoczne za każdym rogiem a ludzi piszących troche mało, wiem ,że czasu brak i sił ale namawiam wszystkich , którzy są bogaci w doświadczenie zdobyte na swej budowie do dzielenia się nim tyle ględzenia wystarczypozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 25.04.2007 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Krzysiek 886 404 845 jest niesamowicie dokładny. Polecam. A to się okaże, wypowiem się za jakiś czas No i jestem po tynkach. Krzysia mogę polecić z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancha 25.04.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Widzę, że wszystkich zatkało jakoś na wiosnę, mnie zresztą też Ale jest dobrze! Mam pytanie - czy ktoś rozważał już kiedyś zainstalowanie w domu zamiast zasobnika zwykłego tzw. zbiornik akumulacji ciepła? A może ktoś przypadkiem użytkuje? Bo teraz u nas czas na instalacje i wylewki więc musze szybko rozstrzygnąć różne sprawy... I myslę, żeby w całości domu zrobić podłogówkę... A zupełnie z innej beczki - radzę wszystkim, po raz nie wiem który na tym forum pewnie, aby dokładnie przemyśleli swój dom, medytowali projekt na wszystkie strony najlepiej z osobami postronnymi, które różne absurdy na świeżo mogą wyłapać, no i na bieżąco sprawdzać to, co jest wykonane. U nas się okazało, że ambitna pani architekt zaprojektowała nam drzwi o wysokości około 2.30 - zorientowaliśmy się oczywiście kiedy już było wmurowane nadproże, nad nadprożem ścianka, wieniec i dach... i trzeba doklejać bloczki... I co chwilę mogą wyjść jakieś takie upierdliwe drobiazgi, które zatruwają zycie, bo tu trzeba zrobić i tam i siam... i najlepiej jak na samym początku wytyczacie dom, albo wybieracie projekt, to posprawdzajcie sobie od razu wielkość pokoi, łazienki i pomieszczenia gospodarczego/kotłowni tak na trawie. U nas łazienki po wymurowaniu okazały się jakieś takie blokowych wymiarów, choć wydawały się duże... Ale jak nie ma ścianek to wszystko się takie inne wydaje. Moim rodzicom sprawdziło się wycinanie z kartonu szablonów - kibelek, bidet itp. i rozstawianie w przyszłej łazience. A co do ekip to jeszcze ostatnia rada - trza być twardym a nie miętkim! Wymagać bez pardonu. pozdrowienia wiosenne - Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widmoboy 26.04.2007 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 witam ponownieTomek23 jakie robiłeś tynki, tzn czy gipsowe ? pewnie maszynowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 30.04.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Sorry Ancha ale myślę, że na etapie tyczenia budynku to na rozstawianie na trawie tekturowych kibelków to jest trochę za późno, bo mamy już i projekt i pozwolenie na budowę. I co, jak się okaze, że łazienka wyda się nam za mała albo salon za wąski to sprzedać w cholerę działkę z projektem i zaczynać od nowa? A na etapie wyboru projektu to też mało realne - nie bardzo umiem sobie to sprawdzanie wyobrazić - odmierzamy na trawie odległości między ścianami wg założeń z potencjalnego projektu i przymierzamy do tego tekturowe mebelki, czy jak? Sądzę, że wyjściem optymalnym aczkolwiek trudnym do zrealizowania jest obejrzeć w realu dom wybudowany wg projektu, który się nam podoba. A tak na marginesie to mój dom też jak już się buduje wydaje mi się mniejszy niż mi się wydawało jak go oglądałam na papierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 06.05.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 witam ponownie Tomek23 jakie robiłeś tynki, tzn czy gipsowe ? pewnie maszynowo Cementowo-wapienne, gips mnie nie przekonuje tym bardziej, że mam małe dzieci. Oczywiście maszynowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agaszka 09.05.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam wszystkich budujących z opolszczyzny,nasz domek już zbudowany "D30 Przyjazny" w Kędzierzynie(Sławięcice), szukam fachowca do zrobienia,wywiercenia studni, może ktoś poleci jakiegoś fachurę z okolic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 10.05.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam wszystkich budujących z opolszczyzny,nasz domek już zbudowany "D30 Przyjazny" w Kędzierzynie(Sławięcice), szukam fachowca do zrobienia,wywiercenia studni, może ktoś poleci jakiegoś fachurę z okolic?? Agaszko forumowa Zopafisa jest ze Sławięcic może ona w tym temacie coś wie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka28 11.05.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam wszystkich budujących z opolszczyzny,nasz domek już zbudowany "D30 Przyjazny" w Kędzierzynie(Sławięcice), szukam fachowca do zrobienia,wywiercenia studni, może ktoś poleci jakiegoś fachurę z okolic?? Witam Agaszko! Mam namiary na dwóch fachowców od studni, jeden z K-K drugi z Jarnołtówka. Tego drugiego polecają nasi znajomi, u których studnię robił i bardzo sobie fachowca chwalą. Pan z K-K też ponoc porządny fachowiec. Jeśli jesteś zainteresowana, namiary wysyłam na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 12.05.2007 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Drodzy Opolanie szukam barak,garaż lub kontener na potrzeby budowy startuję w połowie sierpnia w Czarnowąsach, może do tego czasu ktoś już wyczerpie jego możliwośći i chciałby się takowego pozbyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agaszka 14.05.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam Agaszko! Mam namiary na dwóch fachowców od studni, jeden z K-K drugi z Jarnołtówka. Tego drugiego polecają nasi znajomi, u których studnię robił i bardzo sobie fachowca chwalą. Pan z K-K też ponoc porządny fachowiec. Jeśli jesteś zainteresowana, namiary wysyłam na priva. Pozdrawiam Agaszko forumowa Zopafisa jest ze Sławięcic może ona w tym temacie coś wie. Pozdr malmuc-bardzo dziękuję za pomoc.Nawiązałam już kontakt z Zopafisa.Okazuje się ,że mieszkamy blisko siebie No i znamy tego samego fachowca od studni-który poprostu jest nieuchwytny(podobno solidny i niedrogi),ale będę cierpliwa i dalej dzwonię do niego.Dzięki Ale ten świat mały Julka28- będę bardzo wdzięczna za te namiary.Im prędzej tym lepiej ,bo licznik z wodą jest nieubłagany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agaszka 23.05.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 No tak, więc jak się wykańcza wnętrza to szuka się fachowców, dlatego ja znowu z zapytaniem.Przy szukaniu człowieka do odwiertu studni pomogliście, to i może otrzymam pomoc jeśli chodzi o stolarza do zabudowy wnęki na szafę.Nie chcę drzwi do szafy-przesuwnych tylko otwierane skrzydła(inaczej poszłabym do Komandora).Potrzebny jakiś zakład stolarski z okolic Kędzierzyna. Firmę Biały znam, może jest jeszcze ktoś?? Będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agaszka 23.05.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 23.05.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 "Moja strona" to Chmielowice. Witam przyszłą Chmielowiczankę A ty też z Chmielowic jesteś (albo będziesz)? Dalej czekam aż w gminie wydadzą decyzję o zgodzie na podział działki - pani która się tym zajmuje była dwa tygodnie na urlopie Mam jednak nadzieję, że uda się w tym roku cokolwiek zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka28 24.05.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 No tak, więc jak się wykańcza wnętrza to szuka się fachowców, dlatego ja znowu z zapytaniem.Przy szukaniu człowieka do odwiertu studni pomogliście, to i może otrzymam pomoc jeśli chodzi o stolarza do zabudowy wnęki na szafę.Nie chcę drzwi do szafy-przesuwnych tylko otwierane skrzydła(inaczej poszłabym do Komandora).Potrzebny jakiś zakład stolarski z okolic Kędzierzyna. Firmę Biały znam, może jest jeszcze ktoś?? Będę wdzięczna za odpowiedź. Witam ponownie Agaszko! Może i tym razem będę Ci mogła pomóc. Jeśli chodzi o stolarzy, mogę polecic dwóch, co prawda nie z Kędzierzna, ale z niedalekich okolic. Namiary wyślę Ci na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agaszka 25.05.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Jula jesteś złota Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 25.05.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Ja mogę polecić speca od studni wierconej. za 6m skasował mnie tylko 950 zł. gdzie inni żądali 275zł za metr. Jest z Dąbrówki Lubniańskiej koło Opola. Kontakt podam zainteresowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 27.05.2007 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 chmielu Wysłałem Ci na skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts