zahir1000 12.11.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 No widzicie, tak straszyli a taka ładna była dziś pogoda, no przynajmniej nie najgorsza robota szła całkiem, całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 14.11.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witam grupe Opolska:)wlasnie rozpoczynam "przygode" z budowa domudzialka jest , projekt wybrany czyli w21.12b (dobre projekty) teraz jestem na etapie zalatwiania pozwolen,czytam grupy probujac w szybkim tempie nauczyc sie wielu przynajmniej dla mnie nowych rzeczy i zagadnienmam nadzieje ze bede mogla liczyc na Wasza pomoc i podpowiedzipozdrawiamInka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 15.11.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam serdecznie Jestem z Zabrza, Koło Prudnika buduję domek letniskowy (70m2). Może mnie nie pogonicie, że pcham się tu do Was z takim liliputem. Budowę zaczęłam 16 lipca. Domek już stoi. Teraz zaczynam myśleć o wykończeniach. Bardzo liczę na Waszą pomoc i podpowiedzi dotycżace wykonawców. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 20.11.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witam ponowniemoze pomozecie?planuje rozpoczac budowe z wiosna przyszlego roku w Borkach kolo Dobrzenia Malegoi no wlasnie problem mamy z ekipa..moze macie kogos solidnego kto moglby podjac sie budowy?..generalnie chcieilibysmy budowac etapami ale jezeli wykonawca bylby w porzadku moglby budowac do samego konca czyli pod klucz..z gory dziekuje za pomocpozdrawiamRafal i Inka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 23.11.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witam! Zajmujemy się instalacją Wentylacji z Odzyskiem Ciepła na bazie Rekuperatorów i GWC Firmy Dospel. Instalację prowadzimy na terenie woj. opolskiego i sąsiednich. Pozdrawiam! Ogłoszenia umieszczamy w dziale "Ogłoszenia drobne" (http://forum.muratordom.pl/ogloszenia-drobne,f48.htm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 23.11.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 z tego co wiem to niedaleko Was ( czarnowąsy) jest p. Stotko ponoć b. solidny wykonawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sallix 25.11.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 z tego co wiem to niedaleko Was ( czarnowąsy) jest p. Stotko ponoć b. solidny wykonawca Witam, mogę na własnych doświadczeniach potwierdzić powyższą opinię o Panu Edwardzie - jeżeli o nim obaj myślimy, to nazwisko jest w okolicy dość popularne. Wykonawca wyjątkowo solidny i terminowy, mój dom wymurował począwszy od fundamentów do etapu umożliwiającego położenie dachu w 7 tygodni, borykając się po drodze z różnymi przeciwnościami pogody i sąsiedztwa na którym akurat gmina rozpoczęłą budowę sieci wod-kan, gazu i drogi. Jednak z tego co wiem, to może on już mieć komplet zleceń na przyszły rok, niemniej warto pogadać. Edward Stotko mieszka w Czarnowąsach- Krzanowicach na ulicy Łąkowej 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 29.11.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Witam wszystkich na forum, dołączam do grupy budujących w opolskim.Ja buduję swój domek wg projektu W.21.12 b. Jestem obecnie na etapie kończenia stanu zerowego. Troszkę mi ten śnieg opóźnił budowę. Zostało mi jeszcze ocieplenie ścian fundamentowych, ale myśle, że w przyszłym tygodniu już zasypię piaskiem. Z Inką już się poznałyśmy na forum, bo budujemy takie same domy. I jak Inka - wybrałaś już wykonawce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 30.11.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witam wszystkich na forum, dołączam do grupy budujących w opolskim. Ja buduję swój domek wg projektu W.21.12 b. Jestem obecnie na etapie kończenia stanu zerowego. Troszkę mi ten śnieg opóźnił budowę. Zostało mi jeszcze ocieplenie ścian fundamentowych, ale myśle, że w przyszłym tygodniu już zasypię piaskiem. Z Inką już się poznałyśmy na forum, bo budujemy takie same domy. I jak Inka - wybrałaś już wykonawce? Cześć Tereska!! Jak na razie jeszcze nie wybraliśmy. Cały czas zbieramy oferty. Aż mnie juz głowa boli od tego wszystkiego Ceny mają wszyscy bardzo zbliżone, ale gorzej z terminami. Zależy nam na tym, żeby ruszyć wczesną wiosną, a mało która ekipa będzie na to gotowa Ale nie poddajemy się!!! Głowa do góry!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 01.12.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Witam wszystkich nowych członków grupy opolskiej! Fajnie, że nas przybywa.Inka, Teresa - zazdroszczę wam dziewczyny, że budujecie takim sam domek, zawsze można powymieniać się doświadczeniami. Nasz projekt nie był niestety zbyt popularny na naszym terenie i zmagaliśmy się sami z różnymi niedociągnięciami projektu.We wtorek skończyli nam kominek! Myślę, że po niedzieli pochwalę się w wątku "Kominki nasze". Póki co nie miałam czasu popstrykać zdjęć.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 08.12.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Witam wszystkich nowych członków grupy opolskiej! Fajnie, że nas przybywa. Inka, Teresa - zazdroszczę wam dziewczyny, że budujecie takim sam domek, zawsze można powymieniać się doświadczeniami. Nasz projekt nie był niestety zbyt popularny na naszym terenie i zmagaliśmy się sami z różnymi niedociągnięciami projektu. We wtorek skończyli nam kominek! Myślę, że po niedzieli pochwalę się w wątku "Kominki nasze". Póki co nie miałam czasu popstrykać zdjęć. Pozdrawiam wszystkich jasne że w grupie zawsze raźniej Teresa już zaczeła budowę a ja niestety jestem dopiero na etapie pozwoleń. będę korzystała z doświadczeń Teresy no i od wiosny będę ją gonić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 09.12.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Ten sąsiad to były dyrektor banku czy ten aktualny??? he he he znam jednego i drugiego pozdrawiam budujących sie w KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 10.12.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Mam jeszcze nowego sąsiada policjanta jakbyś była malmuc zainteresowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 10.12.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Mam jeszcze nowego sąsiada policjanta jakbyś była malmuc zainteresowana nie dziękuje, nie szukam przyjaciół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sallix 16.12.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Witam wszystkich na forum, dołączam do grupy budujących w opolskim. Ja buduję swój domek wg projektu W.21.12 b. Jestem obecnie na etapie kończenia stanu zerowego. Troszkę mi ten śnieg opóźnił budowę. Zostało mi jeszcze ocieplenie ścian fundamentowych, ale myśle, że w przyszłym tygodniu już zasypię piaskiem. Z Inką już się poznałyśmy na forum, bo budujemy takie same domy. I jak Inka - wybrałaś już wykonawce? Cześć Tereska!! Jak na razie jeszcze nie wybraliśmy. Cały czas zbieramy oferty. Aż mnie juz głowa boli od tego wszystkiego Ceny mają wszyscy bardzo zbliżone, ale gorzej z terminami. Zależy nam na tym, żeby ruszyć wczesną wiosną, a mało która ekipa będzie na to gotowa Ale nie poddajemy się!!! Głowa do góry!!! witam, ja właśnie mam zakończone murowanie ostatnich ścianek działowych. pisałem juz o swoim wykonawcy i nadal go polecam. Inka radzę pogadać ze Stotką, to nic nie kosztuje. A wykonawca sprawdzony - solidny i terminowy aż do bólu. Niestety w przeciwieństwie do murów dach idzie jak po grudzie, trafił mi się wyjątkowo niesłowny dekarz - pan K. z miejscowości P.Termin miał na koniec września, uzgodnilismy 2-tygodniowe przesunięcie, a dziś mam jedynie folię i łaty. dachówki ani śladu. Facet nie odbiera telefonów, czasami łaskawie odpowie na sms-a, od haseł jutro, jutro już mnie skręca....poczytałem umowę i kodeks cywilny, jestem o krok przed zleceniem dalszych prac innemu wykonawcy. Na razie wyznaczyłem mu termin po którym zamierzam podjąć dalsze działania. Zobaczymy co będzie dalej, jeżeli facet nie podejdzie w końcu poważnie do roboty to skończy ją ktoś inny na jego koszt. A ja z czystym sumieniem opiszę moję potyczki z panem K. podając jego imię i nazwisko. Przestrzegam przed takimi fachowcami oferującymi zwykle wyjątkowo atrakcyjne ceny - tak było w moim wypadku, dobry fachowiec zna swoją wartość. A z innej "beczki" za tygodzień będę miał zamontowane okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 18.12.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Hejdzieki za polecenie p.Stotko ale jednak nie skorzystam:)duzo osob mi go polecalo ale w tej chwili prrzynajmniej dla mnie bardzo sie ceni..byc moze warty jest swojej ceny ale....mysle ze uda mi sie znalezc rownie solidnego wykonawce za mniejsze pieniadzezreszta mam juz kilka namiarow i kilka rozmow odbylismy (tez z polecenia)w kazdym badz razie Bardzo Dziekuje za zainteresowaniepozdrInka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 18.12.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Witam salixBardzo fajny domek budujesz, oglądałam go niedawno z zewnątrz, widziałam jak szybko p. Stotko go budował pomimo cięzkich warunków dojazdowych (budowa kanalizacji i wody). Byłam w nim też wewnątrz, ale na etapie stawiania ścian zewnętrznych. Masz pecha z tym dekarzem, ale może rozejrzyj się za innym jak jest taki niesłowny. A podłączyłeś sie już do kanalizacji?? Chyba nie tak szybko to nastąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sallix 19.12.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 A podłączyłeś sie już do kanalizacji?? Chyba nie tak szybko to nastąpi. A tu miła niespodzianka, mam juz podłączone wszystkie media: prąd, gaz, wodę i kanalizację. to dzięki wielkiej determinacji moich sąsiadów, którzy wiercili dziury w brzuchu urzędnikom w gminie. pozdrawiam sallix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 20.12.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 No,co do kanalizacji to nie tak szybko bedzie działała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sallix 20.12.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 wiem cos o tym, położono wadliwe rury, na wiosnę wymiana, horror dla moich sąsiadów, którzy juz tam zamieszkali.sallix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts