Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam grupe Opolska:)

wlasnie rozpoczynam "przygode" z budowa domu

dzialka jest , projekt wybrany czyli w21.12b (dobre projekty) teraz jestem na etapie zalatwiania pozwolen,

czytam grupy probujac w szybkim tempie nauczyc sie wielu przynajmniej dla mnie nowych rzeczy i zagadnien

mam nadzieje ze bede mogla liczyc na Wasza pomoc i podpowiedzi

pozdrawiam

Inka

Witam serdecznie

Jestem z Zabrza, Koło Prudnika buduję domek letniskowy (70m2). Może mnie nie pogonicie, że pcham się tu do Was z takim liliputem. Budowę zaczęłam 16 lipca. Domek już stoi. Teraz zaczynam myśleć o wykończeniach. Bardzo liczę na Waszą pomoc i podpowiedzi dotycżace wykonawców.

Pozdrawiam

Witam ponownie

moze pomozecie?

planuje rozpoczac budowe z wiosna przyszlego roku w Borkach kolo Dobrzenia Malego

i no wlasnie problem mamy z ekipa..moze macie kogos solidnego kto moglby podjac sie budowy?..generalnie chcieilibysmy budowac etapami ale jezeli wykonawca bylby w porzadku moglby budowac do samego konca czyli pod klucz..

z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam

Rafal i Inka

z tego co wiem to niedaleko Was ( czarnowąsy) jest p. Stotko ponoć b. solidny wykonawca

Witam, mogę na własnych doświadczeniach potwierdzić powyższą opinię o Panu Edwardzie - jeżeli o nim obaj myślimy, to nazwisko jest w okolicy dość popularne.

Wykonawca wyjątkowo solidny i terminowy, mój dom wymurował począwszy od fundamentów do etapu umożliwiającego położenie dachu w 7 tygodni, borykając się po drodze z różnymi przeciwnościami pogody i sąsiedztwa na którym akurat gmina rozpoczęłą budowę sieci wod-kan, gazu i drogi.

Jednak z tego co wiem, to może on już mieć komplet zleceń na przyszły rok, niemniej warto pogadać.

Edward Stotko mieszka w Czarnowąsach- Krzanowicach na ulicy Łąkowej 5.

Witam wszystkich na forum, dołączam do grupy budujących w opolskim.

Ja buduję swój domek wg projektu W.21.12 b.

Jestem obecnie na etapie kończenia stanu zerowego. Troszkę mi ten śnieg opóźnił budowę. Zostało mi jeszcze ocieplenie ścian fundamentowych, ale myśle, że w przyszłym tygodniu już zasypię piaskiem.

Z Inką już się poznałyśmy na forum, bo budujemy takie same domy. I jak Inka - wybrałaś już wykonawce?

Jestem obecnie na etapie kończenia stanu zerowego. Troszkę mi ten śnieg opóźnił budowę. Zostało mi jeszcze ocieplenie ścian fundamentowych, ale myśle, że w przyszłym tygodniu już zasypię piaskiem.

Z Inką już się poznałyśmy na forum, bo budujemy takie same domy. I jak Inka - wybrałaś już wykonawce?

Cześć Tereska!!

Jak na razie jeszcze nie wybraliśmy. Cały czas zbieramy oferty. Aż mnie juz głowa boli od tego wszystkiego :-?

Ceny mają wszyscy bardzo zbliżone, ale gorzej z terminami. Zależy nam na tym, żeby ruszyć wczesną wiosną, a mało która ekipa będzie na to gotowa :cry:

Ale nie poddajemy się!!!

Głowa do góry!!!

Witam wszystkich nowych członków grupy opolskiej! Fajnie, że nas przybywa.

Inka, Teresa - zazdroszczę wam dziewczyny, że budujecie takim sam domek, zawsze można powymieniać się doświadczeniami. Nasz projekt nie był niestety zbyt popularny na naszym terenie i zmagaliśmy się sami z różnymi niedociągnięciami projektu.

We wtorek skończyli nam kominek! Myślę, że po niedzieli pochwalę się w wątku "Kominki nasze". Póki co nie miałam czasu popstrykać zdjęć.

Pozdrawiam wszystkich

Witam wszystkich nowych członków grupy opolskiej! Fajnie, że nas przybywa.

Inka, Teresa - zazdroszczę wam dziewczyny, że budujecie takim sam domek, zawsze można powymieniać się doświadczeniami. Nasz projekt nie był niestety zbyt popularny na naszym terenie i zmagaliśmy się sami z różnymi niedociągnięciami projektu.

We wtorek skończyli nam kominek! Myślę, że po niedzieli pochwalę się w wątku "Kominki nasze". Póki co nie miałam czasu popstrykać zdjęć.

Pozdrawiam wszystkich

jasne że w grupie zawsze raźniej :D

Teresa już zaczeła budowę a ja niestety jestem dopiero na etapie pozwoleń. będę korzystała z doświadczeń Teresy 8) no i od wiosny będę ją gonić :wink:

pozdrawiam

Cześć Tereska!!

Jak na razie jeszcze nie wybraliśmy. Cały czas zbieramy oferty. Aż mnie juz głowa boli od tego wszystkiego :-?

Ceny mają wszyscy bardzo zbliżone, ale gorzej z terminami. Zależy nam na tym, żeby ruszyć wczesną wiosną, a mało która ekipa będzie na to gotowa :cry:

Ale nie poddajemy się!!!

Głowa do góry!!!

witam, ja właśnie mam zakończone murowanie ostatnich ścianek działowych. pisałem juz o swoim wykonawcy i nadal go polecam. Inka radzę pogadać ze Stotką, to nic nie kosztuje. A wykonawca sprawdzony - solidny i terminowy aż do bólu.

Niestety w przeciwieństwie do murów dach idzie jak po grudzie, trafił mi się wyjątkowo niesłowny dekarz - pan K. z miejscowości P.Termin miał na koniec września, uzgodnilismy 2-tygodniowe przesunięcie, a dziś mam jedynie folię i łaty. dachówki ani śladu. Facet nie odbiera telefonów, czasami łaskawie odpowie na sms-a, od haseł jutro, jutro już mnie skręca....poczytałem umowę i kodeks cywilny, jestem o krok przed zleceniem dalszych prac innemu wykonawcy. Na razie wyznaczyłem mu termin po którym zamierzam podjąć dalsze działania. Zobaczymy co będzie dalej, jeżeli facet nie podejdzie w końcu poważnie do roboty to skończy ją ktoś inny na jego koszt. A ja z czystym sumieniem opiszę moję potyczki z panem K. podając jego imię i nazwisko.

Przestrzegam przed takimi fachowcami oferującymi zwykle wyjątkowo atrakcyjne ceny - tak było w moim wypadku, dobry fachowiec zna swoją wartość.

A z innej "beczki" za tygodzień będę miał zamontowane okna.

Hej

dzieki za polecenie p.Stotko ale jednak nie skorzystam:)

duzo osob mi go polecalo ale w tej chwili prrzynajmniej dla mnie bardzo sie ceni..byc moze warty jest swojej ceny ale....mysle ze uda mi sie znalezc rownie solidnego wykonawce za mniejsze pieniadze

zreszta mam juz kilka namiarow i kilka rozmow odbylismy (tez z polecenia)

w kazdym badz razie Bardzo Dziekuje za zainteresowanie

pozdr

Inka

Witam salix

Bardzo fajny domek budujesz, oglądałam go niedawno z zewnątrz, widziałam jak szybko p. Stotko go budował pomimo cięzkich warunków dojazdowych (budowa kanalizacji i wody). Byłam w nim też wewnątrz, ale na etapie stawiania ścian zewnętrznych.

Masz pecha z tym dekarzem, ale może rozejrzyj się za innym jak jest taki niesłowny. A podłączyłeś sie już do kanalizacji?? Chyba nie tak szybko to nastąpi.

A podłączyłeś sie już do kanalizacji?? Chyba nie tak szybko to nastąpi.

A tu miła niespodzianka, mam juz podłączone wszystkie media: prąd, gaz, wodę i kanalizację. to dzięki wielkiej determinacji moich sąsiadów, którzy wiercili dziury w brzuchu urzędnikom w gminie.

pozdrawiam sallix