zahir1000 26.03.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Mi tak wyliczyli że zostało mi 7 dachówek. Jeżeli mieści się w twojej normie to sprawdź : Ciurex2 Czarnowąsy, p.Roman Ja brałem brązową ceramiczną -Rupp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 27.03.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Witam Poszukuje kierownika budowy, takiego który by się jednak pojawiał chociaż czasami na budowie i dopilnował by kluczowych elementów budowy.Rozmawiałem z trzema ale póki co, ceny jakie usłyszałem to 4500 i 7000, wydaje mi się to trochę dużo. U trzeciego było 1600 ale "za papier" więc to mnie nie interesuje.Jestem przygotowany na kwotę w okolicach 3000zł - myślicie, że to realne? Może macie kogoś wartego polecenia? Będe rozpoczynał budowę w Komprachcicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 27.03.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Te 4500 czy 7000 to chyba jakaś przesada !! ...zresztą już chyba nic mnie nie zdziwi odnośnie cen w naszym województwie. Ja wstępnie jestem umówiony na 3 tys, ale u projektanta który "robi" mi wszystkie papiery. Jeśli znajdę tańszego zmieniam bez zastanowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 27.03.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 27.03.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 No to mówię dzień dobry i tu...też chętnie w przyszłości podzielę się zdjęciami jak nauczę się je wklejać...więc proszę o pomoc z instrukcją obsługi:)to dobrze, że jakoś się można połączyć w grupie raźniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 28.03.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 No to mówię dzień dobry i tu...też chętnie w przyszłości podzielę się zdjęciami jak nauczę się je wklejać...więc proszę o pomoc z instrukcją obsługi:) to dobrze, że jakoś się można połączyć w grupie raźniej.... Witaj i na dzień dobry coś dla ciebie http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921&highlight=jak+wklei%E6+zdj%EAcie Proponuję Ci otworzyć konto na http://www.fotosik.pl ja tam mam. Tam też jest poinstruowane jak to robić. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 28.03.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 bardzo dziękuję ...będę próbować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 29.03.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Witaj w grupie kordzina!!!I zajrzyj jeszcze tutaj: http://forum.muratordom.pl/opis-jak-zrobic-w-podpisie-linki-do-dziennika-i-komentarzy,t67202.htm , bo twój odnośnik do dziennika budowy też nie działa jak należy, wyświetla się nie twój dziennik tylko cała grupa tematyczna.Pozdrawiam.PS Zahir gratuluję świetnego domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 29.03.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 dzięki Annja za wychwycenie błędu..już poprawiłam, życzę wszystkim udanej niedzieli, ma być ładna pogoda. Właśnie wróciłam z działki gdzie wraz z przyjaciółmi-sąsiadami spędziliśmy miłe popołudnie. po przyjeździe miałam ochotę umieścić dzieci w pralce całe ale się zlitowałam...oni do kąpieli a rzeczy do pralki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 29.03.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Zahir gratuluję świetnego domku! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 30.03.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Osobiście chcę wszystkim budującym polecić firmę PROFBUD na Budowlanych - jest to duża firma więc razem z mężem uważaliśmy że będą drodzy albo "byle jacy" ale nic podobnego! - mają wszystkich fachowców- i nie są drodzy! No chyba że może już nie istnieją bo my skończylismy budowe 2,5 lroku temu dudus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk77 30.03.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Witam Zastanawiam się nad kupnem domku w stanie surowym zamkniętym. Jedyne co to musze, to na szybko skalkulować kosz wykończenia tego domku.Powierzchnia to 115m2 + 16m2 garaz + 7,5m2 kotlownia.Budynek bez piwnic z parterem i piętrem (użytkowe poddasze)Parter: kuchnia, jadalnia, salon, garaż, kotłownia, WCPiętro: 3 pokoje, garderoba, łazienkaDo wykończenia mam: - wylewki na całej powierzchni (niecałe 140m2)- Otynkowanie ścian wewnętrznych i sufitów tynk cementowo wapienny zatarty pod malowanie (około 250m2) - Opłytowanie poddasza karton gipsem (ocieplone wełną i ofoliowane jest)- instalacja elektryczna (ok 60 punktow) + TV (5 punktow) + telefon (3 punkty)- instalacja wodno kanalizacyjna- instalacja CO czyli na parterze niecałe 30m2 podłogówki + 2 kaloryfery, na piętrze 9m2 podłogówki + 3 Kaloryfery + ciepła woda do łazienek i kuchni do tego muszę doliczyć jeszcze koszt pieca gazowego kondensacyjnego (może cos polecicie) Czy ktoś jest w stanie powiedzieć ile to może wynieść robocizna + materiał ? Oczywiście orientacyjnie.Wsztstkie media są już w budynku. Byłbym także wdzięczny za podanie namiarów na poszczególne firmy które mogły by wykonać poszczególne etapy. Dodatkowo spytam się o cene położenia m2 kafeków przy powierzchni około 90m2 (podłogi i ściany) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 02.04.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witamposzukuje w dobrej cenie syropianu na fundamenty styrodur jest ciutke drogi (chyba ze bylaby dobra cena a generalnie cos jak aqua, hydro...itppozdrrafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 02.04.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 do MK77; myslę że lepiej zrobisz zadając to pytanie na forum głównym, opolanie raczej śpia , a ceny w Polsce nie odbiegają aż tak bardzo od opolszczyzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 02.04.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 nie śpią...nie śpią...ale co ja się będę odzywać ja na razie nie ocieplam...od zewnątrz, tylko od wewnątrz...zobaczę jak się mój "drewniak" sprawdzi i najwyżej ocieplę później...bo na razie brak funduszy na super styrodur! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 04.04.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Są targi budowlane w Opolu. Ktoś był? Warto, jest coś ciekawego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.04.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Ja dopiero jutro wybieram się na targi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 05.04.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 my za godzinke bedziemy wiec pozniej zdamy relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk77 05.04.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Poszukuję sensownych ekpip (sensowne = dobra jakość za normalne ceny) do wykonczenia stanu surowego zamknietego czyli: instalacje, wylewki, tynki, ukladanie kafelek itp. Może ktoś ma namiary i chciałby się podzielić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viki24 06.04.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 mk77 - z czystym sumieniem mogę polecić firmę, która robiła u mnie wylewki. Robią czysto, fachowo i terminowo. Wylanie 250 m2 zajęło im 10 godzin. Do teraz jestem w szoku po ich robocie bo z ekipą budowlaną, która robiła u mnie stan surowy mamiałam okropne przeżycia, brrr...Jakby co to namiary wyślę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts