Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Mam ziriusa, tak jak Inka :wink: Nasz instalator przyjeżdżał z ... Jasła (woj. podkarpackie chyba) - najwyraźniej mu się opłacało 8) , bo jeszcze parę pomp w okolicy zainstaluje.

U nas pompa chodziła tylko podczas wygrzewania podłogówki - dom jeszcze nie ocieplony, więc za wiele konkretów nie podam (typu koszty ogrzewania), ale jak ktoś jest zainteresowany to niech pyta :D

aniahubi

firma z Jasła jeśli dobrze kojarzę robi tylko kolektory poziome, prawda???

kurcze ja nie jestem rzekonany do kolektorów poziomych, ale może nipotrzebnie.

Dodatkowo mam malutka działkę i rosną na niej drzewa i trochme mi to komplikuje sytuację.

Jesteś cie zadowoleni ze swojej pompy???

Jestem w kontakcie z Inką i być może w tym tygodniu będę sie z umawiał na wizytę i oględziny ich PC.

pozdrawiam

firma z Jasła jeśli dobrze kojarzę robi tylko kolektory poziome, prawda???

kurcze ja nie jestem rzekonany do kolektorów poziomych, ale może nipotrzebnie.

Dodatkowo mam malutka działkę i rosną na niej drzewa i trochme mi to komplikuje sytuację.

Jesteś cie zadowoleni ze swojej pompy???

Jestem w kontakcie z Inką i być może w tym tygodniu będę sie z umawiał na wizytę i oględziny ich PC.

pozdrawiam

Jak cię Inka nie przekona, to ja też nie :wink: Sam musisz podjąć decyzję i być do niej 100% przekonany. Ja nie żałuję, ale u nas tylko było wygrzewanie podłogówki, w boju sprawdzimy ją w następną zimę.

Jakby co, pytaj :D

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
jaki styropian dawaliście pod ogrzewanie podłogowe i jakiej grubości??

a to zależy za którym razem :lol: :roll: za pierwszym dawaliśmy 8 cm (3+5), a za drugim już tylko pięć, trójkę wyrzuciliśmy, bo okazało się, że wylewki na podłogówce musi być ok 6,5 cm więc przy naszej grubości styropianu moglibyśmy drzwi na taras nie otworzyć :wink:

Tyle że u nas jest piwnica więc ta piątka powinna starczyć. Do góry 3 cm.

przymierzam sie pomału do zakupu mateiałów do budowy domu. Poradzcie gdzie najbardziej opłaca sie kupować, czy kompleksowo w duzych hurtowniach, czy może inaczej. Jak sie do tego zabrać. doradzcie jak Wy kupowaliście materiały i ewentualnie gdzie. i druga sprawa szukam sprawdzonej ekipy budowlanej murarzy i dekarzy( nie za drogiej). Możecie kogos polecić? Okolice Ozimka. Budowę chcemy rozpocząć po wakacjach.