aniahubi 16.06.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Aniu i Tomaszu, wydaje mi się, że najlepiej zrobić kompleksowe wyceny podstawowych materiałów budowlanych w kilku hurtowniach i wybrać najlepszą całkowitą ofertę. Zawsze będzie tak, że w jednej będą tańsze pustaki, w innej bloczki fundamentowe itp. ale wygodniej jak bierze się wszystko z jednego miejca.Mogę polecić firmę, która mi budowała, tyle że oni budują właściwie tylko ze swoich materiałów, ceny robocizny mają nie najtańsze, ale sami organizują sobie sprzęt, zaplecze socjalne i pilnują porządku na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 18.06.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 My zrobilismy tak. Wycenilismy w kilku hurtowniach najbardziej cenotwórcze materiały: cegły, kominy, dach, styropian, wełnę, cement i stal.Sprawdziliśmy jak z dostawami w ile czasu, czy za darmo, jak sie rozmawiało z kierownikiem hurtowni.Potem decydowaliśmy co robić. Większość materiału braliśmy z jednej hurtowni, ale niektóre rzeczy braliśmy gdzie indziej ( bo nie było, lub sam kierownik powiedział, że nie mają atrakcyjnych cen na to.Musicie trochę pobiegać, posprawdzać, policzyć. I tylko wizyta osobista i uściśnięcie ręki pozwoli na rzetelną ocenę. Przez telefon trudno jest cokolwiek załatwić. Pozdrawiam i życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Tomasz 18.06.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Tak właśnie zrobimy, mam juz wybrane hurtownie, i tam damy materiały do wyceny. Jeszcze nie zdecydowaliśmy czy będziemy budować z ceramiki czy z b.komórkowego. Pewien wpływ na to będzie miała rónież cena. Co do firmy budującej to będziemy szukać dobrej ale w miare taniej. Zobaczymy jak to wyjdzie. Dziekuje za odzew i pozdrawiam. Dobrodzień to nedaleko od nas. Moze masz namiary na jakeś duże hurtownie w swojej okolicy? Zawsze to bliżej Częstochowy to może byc taniej bo mówią ze Opole bardzo drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 19.06.2009 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 My dużo materialu zamawialiśmy w hurtowni Rolnik w Oleśnie. Jest tam spoko kierownik. Można się z nim dogadać. nazywa sie Mariusz Wiecha. Warto spróbować. Stal kupowaliśmy w Instalbudzie w Lublińcu, najniższe ceny mieli.Beton to u nas oczywiście Hoger. Dobry jakościowo i można dogadać się ze sprzedawcą, nazywa sie Robert. to chyba tylepozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 22.06.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Agaszka może to za późno, ale mam namiar na ogrodzenia - my juz mamy i jesteśmy zadowoleni.Wyslę Ci na priva.Daj znać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 23.06.2009 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 My w temacie ogrodzenia. Czy zastanawialiscie się nad tym aby nie robić od frontu ogrodzenia tylko zagospodarować to małą architekturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 24.06.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 POMÓŻCIE!!!!!! kOCHANI PO MIESIĄCU CZASU OCZEKIWANIA, AŻ NASZ STOLARZ RACZY WEJŚĆ WŁAŚNIE ZADZWONIŁ, ŻE NIESTETY, ALE MOŻE WEJŚĆ PO URLOPIE TJ. OK 20 LIPCA. jESTEM ZAŁAMANA , BO LADA MOMENT CHCEMY SIĘ WPROWADZAĆ I MUSIMY MIEĆ KUCHNIĘ.MUSZE SZUKAĆ KOGOS INNEGO.PORADŹCIE JAK MACIE SOLIDNEGI I SŁOWNEGO STOLARZA. POZDRAWIAMSABINA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 24.06.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 24.06.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Aniołku bardzo polecam 694 206 438 pan Podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 24.06.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 A ten p. Podstawa to drogi jest?? i gdzie ma swoją firmę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 24.06.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 tak ma firme dla mnie był tani i jest niesamowicie dokładny zadzwoń to nie kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 26.06.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 hej nie odzywałam się i dziennik tez mam zaniedbany i raczej nie będę go kontynuować( brak czasu) lale my właśnie wykańczamy nasz góralski domek...tzn.on wykańcza nas.. i takie pytanie: gdzie się zaopatrujecie w rośliny do ogrodu. wczoraj byłam w w Zawadzie w szkółce i ceny fajne ale może macie jakieś sprawdzone miejsce, bo ogród czas zacząć tworzyć generalnie jeszcze raz się witam i będę się udzielać ,że by znów w niebyt nie popaść..... pyt2 gdzie mam poprosić o skasowanie mojego dziennika...może założę wspomnienia w dziale zdjęcia domów-dziennika już nie chcę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 07.07.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Dziękuję DUDUŚ na pewno skorzystam, bo juz nie mam sił Ja tak teraz trochę z innej beczki;) SPRAWDZONY I SOLIDNY KONTAKT NA ŚWIADECTWO ENERGETYCZNE MIESZKAŃ I BUDYNKÓW WOJ.OPOLSKIE, ŚLĄSKIE,DOLNOŚLĄSKIE wysyłam na priva .. a co do ogrodu kordzina też myślę intensywnie, chociaż chyba temat będzie odłożony do przyszłego roku niestety z powodu braku kasy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiki1719502610 15.07.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 witam poszukuje kogos sprawdzonego od wod kan moglibyscie kogoś polecić?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 15.07.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margask 15.07.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Poszukuję sprawdzonego i nie za drogiego kierbuda.Buduję się w gminie Dąbrowa.Szukam człowieka solidnego, z którym dobrze sie współpracuje, ale który nie wydrenuje mi do zera konta. Czy ktoś może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 19.07.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 ma ktoś stemple na zbyciu takie 3 metrowe żeby były potrzebujwemy w okolice Prudnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewcik 22.07.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 witam grupę opolską Mam kluczowe pytanie - nie znacie kogoś, kto chce sprzedać tanio działeczkę maksymalnie 20 km od opola ?? powierzchnia nie za duża, tak do 10 ar... będę wdzięczna za każdą odp pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 22.07.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 ewcik będzie ci bardzo trudno, coś takiego znaleźć( a juz za normalną a nie warszawkacenę to już... ) my się załapaliśmy na ostatnie 3, w naszej okolicy teraz to juz rynek wtórny, popytam...w razie W dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewcik 22.07.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 ewcik będzie ci bardzo trudno, coś takiego znaleźć( a juz za normalną a nie warszawkacenę to już... ) my się załapaliśmy na ostatnie 3, w naszej okolicy teraz to juz rynek wtórny, popytam...w razie W dam znać. wiem ale będę wdzięczna, jeśli popytasz... a mogę wiedzieć, ile Wy zapłaciliście za swoją no i jaką macie powierzchnię ?? daleko od opola?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts