Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

chyba już zdesperowana jestem.. bo bardzo marzę o domku, choćby takim tyci tyci... ale o domku, a nie mieszkaniu w blokowisku :cry: tylko ten brak ziemi powoduje, że zaczynam już we wszystko wątpić... :cry:

Hej

Nie stresuj sie niepotrzebnie :)

Zawsze coś się da znaleźć.

Posłałem Ci info na priv.

chyba już zdesperowana jestem.. bo bardzo marzę o domku, choćby takim tyci tyci... ale o domku, a nie mieszkaniu w blokowisku :cry: tylko ten brak ziemi powoduje, że zaczynam już we wszystko wątpić... :cry:

Hej

Nie stresuj sie niepotrzebnie :)

Zawsze coś się da znaleźć.

Posłałem Ci info na priv.

Niby tak, ale obecnie działki są strasznie drogie, więc wybór staje się baaardzo ograniczony :-? ale dzięki za pocieszenie :wink:

działkę kupiliśmy od koleżanki która pracuje w nieruchomościach i to naprawdę był ostatni moment. najpierw szukaliśmy w okolicach Osowca- co ty zapomnij, albo ceny albo dawno nie ma.owszem są tam działki ale to musisz iść do gminy, bo to są działki z odzysku...widzę że na tej ,która y się interesowliśmy ktoś się buduje. byliśmy w rejonach ozika, to znaczy na drugiej stronie jeziora...tam to już wogóle śmiali się z nas czego my tu szukamy..

więc my po znajomości...ale szukaj warto się zakręcić i znależć coś w dobrej cenie...po\zdrawiam :wink:

• 3 weeks później...

Jeśli pozwolicie przywitam się po raz pierwszy z grupą opolską.

Zaczynamy starania o budowę w powiecie Kędzierzyn Koźle.

Myślałem że nie ma grupy opolskiej na forum.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Zapraszam do dziennika.

Będziemy budować na działce powyżj 5 hektarów i przedziwnym ukształtowaniu terenu.

Czekamy na warunki zabudowy.

• 2 weeks później...
Witam wszystkich ,poszukuję o okolicach Opola szkółki zaopatrzonej w duży asortyment roślin .Chciałoby się to to posadzić ,to coś innego ( wyczytanego w gazetach lub na forum ) a tu okazuje się że nie wszystko tak od ręki się dostanie. A może macie jakąś wysyłkową szkółkę ale w której jest wszystko?

Z opola najlepiej pojechać do prószkowa, bardzo blisko. Tam jest conajmniej kilka miejsc. Ja tam dojeżdżam z kędzierzyna koźla . dwa dni temu byłem tam po wrzosy i wrzośce. Prószków koło opola. W jednym miejscu najlepsze azalie , rododendrony i wrzośce.

http://foto2.m.onet.pl/_m/62e18c77a839a12bbc0d47c814d893ca,10,19,0.jpg

• 2 weeks później...

Witam!

wykonawca wycenił nam wykonanie domu do stanu surowego otwartego bez dachu i zastanawiam się czy cena jest powiedzmy sobie "uczciwa"

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=108&sid=5

FUNDAMENT ; 8614 ( wykop,fundament betonowy,fundament murowany,izolacja fundamentu,fundament schodu i tarasu,płyta tarasu,podsypka i kanalizacja, płyta betonowa)

ROBOTY MUROWE: 13775 ( ściany działowe,nośne,szalowanie stropu,schody,szalowanie balkonu,słupy murowe na zewnątrz)

ROBOTY MUROWE PIĘTRO 3674 ( ścianka kolankowa, szczyty, ściany działowe, szalowanie trzpieni i wieńca, kominy)

SUMA: 26063

Z góry dziękuję za odpowiedzi osób mających doświadczenie w tym temacie.

Pozdrawiam

Witam!

wykonawca wycenił nam wykonanie domu do stanu surowego otwartego bez dachu i zastanawiam się czy cena jest powiedzmy sobie "uczciwa"

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=108&sid=5

FUNDAMENT ; 8614 ( wykop,fundament betonowy,fundament murowany,izolacja fundamentu,fundament schodu i tarasu,płyta tarasu,podsypka i kanalizacja, płyta betonowa)

ROBOTY MUROWE: 13775 ( ściany działowe,nośne,szalowanie stropu,schody,szalowanie balkonu,słupy murowe na zewnątrz)

ROBOTY MUROWE PIĘTRO 3674 ( ścianka kolankowa, szczyty, ściany działowe, szalowanie trzpieni i wieńca, kominy)

SUMA: 26063

Z góry dziękuję za odpowiedzi osób mających doświadczenie w tym temacie.

Pozdrawiam

Myślę, że cena jaką podał Ci wykonawca jest przystępna. Dla porównania podam moją wycenę.U mnie dochodzi piwnica i podwyższona ścianka kolankowa.

Ja zaczynam budowę za ok. miesiąc wykonawca wycenił nam wykonanie domu do stanu surowego otwartego bez dachu na kwotę 37500 zł. Roboty obejmują wszystko począwszy od wylania fundamentu, murowania piwnicy, murowania schodów wewnętrznych i zewnętrznych, ścian, dodatkowo z przodu słupów z balkonem, tarasu, wszystkie izolacje i drenaż.

http://www.archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-lucernie-p/m4993f584e53c8,1 - z kilkoma zmianami

Pozdrawiam