sysika 08.03.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam wszystkich serdecznie z Opolskiego.Planujemy na wiosne zaczac budowe domu tylko nie wiem z jakiej firmy skorzystac? Moze doradzicie mi kilka propozycji i bardzo prosze o namiary.Projekt juz mam i czekamy na zgode budowy (powinna lada moment przyjsc) szukam dokladnie firmy pod klucz.Z gory dziekuje za odpowiedz no i ciesze sie ze takie forum istnieje,chetnie bede tu zagladac. Osobiście polecam firmę ARN BUD pana Jendrycy z Górek pod Opolem kom.601843102. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 08.04.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam się z grupą opolską w nowej forumowej rzeczywistości Nutka94 - kiedy ruszasz z budową? Sąsiadami będziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 08.04.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 To ja również się przywitam:-) Ania, Ty się zastanów czy z Twoimi tablicami aby na pewno do dobrej grupy się zapisałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 08.04.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 A co ty się moich tablic czepiasz Zazdrościsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek156 09.04.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam ponownie.Znalezlismy firme polecana przez znajomych wlasciwie z jednej "wioski" okolice Opolai po rozmowach wstepnych wykonawca okreslil kosztorys 52tys robota od fundamentow po dach wlacznie.Dom ma 170m2 i dwa balkony o pow 45m2 no i nie wiem? Czytalem na innych forach o wycenach wykonawcow no i sa rozne,ludzie maja nawet za 35tys a niektorzy i w okolicach 70tys.Czy moglbym sie poradzic co do mojej wyceny kogos juz doswiadczonego? No i materialy na taki dom SSO w jakich oklicach cenowych sie moge spodziewac? Planujemy zaczac budowe koniec maja-czerwiec takze do namyslu nie mam zbyt wiele czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 09.04.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam ponownie.Znalezlismy firme polecana przez znajomych wlasciwie z jednej "wioski" okolice Opolai po rozmowach wstepnych wykonawca okreslil kosztorys 52tys robota od fundamentow po dach wlacznie.Dom ma 170m2 i dwa balkony o pow 45m2 no i nie wiem? Czytalem na innych forach o wycenach wykonawcow no i sa rozne,ludzie maja nawet za 35tys a niektorzy i w okolicach 70tys.Czy moglbym sie poradzic co do mojej wyceny kogos juz doswiadczonego? No i materialy na taki dom SSO w jakich oklicach cenowych sie moge spodziewac? Planujemy zaczac budowe koniec maja-czerwiec takze do namyslu nie mam zbyt wiele czasu... Robocizna chyba ok, jeśli firma jest sprawdzona, to nie ma co szukać dalej (taniej). U nas było tak, ze koszty się rozłożyły w następujący sposób: 30 % robocizna, 60% materiały, 10% "sprzęt" - koparka, pompa do betonu itp. Zresztą wycenę materiałów to zrób w hurtowni. Weż wykaz od pracowni projektowej odwiedź kilka miejsc i niech ci policzą. Czy wybrałeś już materiał na ściany, pokrycie dachu? Tu można dużo wydać lub/i dużo oszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 11.04.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Witamposzukuje namiarow na sprawdzone firmy robiace balustrady na balkonach/wykuszachmoze mozecie kogos polecic?miejsce wykonywania Borki k/Opolaz gory dziekuje za pomocpozdrrafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toudek 20.04.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Witam wszystkich, Poszukuje firm do wykonania instalacji CO i CWU w domku w Opolu, firma może być z opola jak i okolic ważne żeby była sprawdzona (najlepiej te firmy które u was robiły instalacje) robiła dobrze oraz oczywiście żeby nie liczyła jak za zboże Potrzebował bym też firmę która zrobiła by wymianę dachówki, oczywiście warunki jak powyżej Będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 20.04.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 A co ty się moich tablic czepiasz Zazdrościsz? ależ skąd marzę o niemieckich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 21.04.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 ależ skąd marzę o niemieckich Oj te marzenia ... jedne lepsze od drugich A ja czasem wolałabym wtopić się w tłum i mieć OPO Jak postępy przygotowaniach do przeprowadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Andrzej 23.04.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 WitamDom udało mi się już wybudować, teraz jestem na etapie ogrodu i architektury zewnętrznej.Czy mogę prosić o namiar do Pana od studni? Mój mail: [email protected]Wiem, że ten temat był dawno, ale właśnie teraz jestem zainteresowana tym kontaktem. Dom wybudowałam pod Opolem, w listopadzie tamtego roku się przeprowadziliśmy.PozdrawiamAgata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mou 04.05.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam ponownie.Znalezlismy firme polecana przez znajomych wlasciwie z jednej "wioski" okolice Opolai po rozmowach wstepnych wykonawca okreslil kosztorys 52tys robota od fundamentow po dach wlacznie.Dom ma 170m2 i dwa balkony o pow 45m2 no i nie wiem? Czytalem na innych forach o wycenach wykonawcow no i sa rozne,ludzie maja nawet za 35tys a niektorzy i w okolicach 70tys.Czy moglbym sie poradzic co do mojej wyceny kogos juz doswiadczonego? No i materialy na taki dom SSO w jakich oklicach cenowych sie moge spodziewac? Planujemy zaczac budowe koniec maja-czerwiec takze do namyslu nie mam zbyt wiele czasu... najlepiej usiąść z wykonawcą i rozłożyć budowę na wszystkie składniki i roboczogodziny. Czyli np. wylanie ławy 12 godzin , postawienie ścian 52 godziny, wstawianie okien 10 godzin itd. wtedy można zacząć negocjacje cenowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 07.05.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witam sąsiadów zza miedzy . Macie niedaleko do Dobrodzienia - czy korzystał ktoś ze stolarza z tamtych okolic? Szukam względnie taniego a dobrego fachowca od kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wini1719506885 18.05.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Witam, Z przyjemnością dołączam do GRUPY OPOLSKIEJ chociaż jestem dopiero na etapie wyboru projektu (okazuje się, że to wcale nie jest takie proste, a tyle wyborów jeszcze przed nami ) Coś mało aktywny ten wątek, hmmm... dziwne, przecież tyle domów w opolskim się buduje POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiki1719502610 26.05.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 WitamPoszukuje dobrego elektryka, możecie kogos polecic????Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nutka94 26.05.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Witam się z grupą opolską w nowej forumowej rzeczywistości Nutka94 - kiedy ruszasz z budową? Sąsiadami będziemy Rozumiem ze budowa w Kepie? U nas w ostatniej chwili sie zmieniło a tak naprawdę przed tygodniem - własciciel działki okazał się niezbyt uczciwy zapewnial nas że teren działki to w 100 procentach teren niezalewowy.... ostatnia powódź pokazało co innego na 25 maja byliśmy umówieni u notariusza niesety nasza dzialka popłynęła i z umowy nici:)) Ale nie ma tego złego ... juz mamy namiar na kolejną w Krzanowicach - cudne polozenie... wspaniałe widoki i bez możliwości podtopienia bo na górce... my z budowa mamy zamiar ruszyc chyba dopiero w przyszłym roku... no... moze przy sprzyjajacych wiatrach zaczniemy cos robić jesienią tego roku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 26.05.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 No, my już mieszkamy. Na szczęście nie popłynęliśmy, choć część naszej ulicy była zalana - ale tylko droga i podwórka, domy na szczęście nie. Bardzo dobrze, że wcześniej nie kupiliście tej pechowej działki. A Krzanowice są tak blisko, że na kawkę rowerem można podjechać Spróbujcie w tym roku chociaż fundamenty zrobić, wtedy na wiosnę będzie łatwiej Wam ruszyć z pracami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 26.05.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 ... juz mamy namiar na kolejną w Krzanowicach - cudne polozenie... wspaniałe widoki i bez możliwości podtopienia bo na górce... jak w Krzanowicach to nawet się nie zastanawiajcie;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maazas 30.05.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Witam wszystkich budowniczych z opolskiego.Ja też się do Was dołączam.Przy dobrych wiatrach może wbijemy pierwszą łopatę w lipcu. Ale póki co czy ktoś mógłby podzielić się kosztorysem dla banku - domek ok.140m + podwójny garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśmin1719504266 02.06.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Szukam namiarów na dobrego cieślę i dekarza z okolic Opola - buduję w Czarnowąsach. Możecie kogoś polecić? Przy okazji ciekawi mnie koszt 1m2 robocizny - sam cieśla, ew. koszt robocizny całości dachu (cieśla + dekarz). Wie ktoś może jakiego rzędu są to kwoty? Chciałbym mieć jakieś rozeznanie i odniesienie wybierając fachowca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts