Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Rodaków :wave:

Ja jestem na etapie poszukiwania działki, ciężko nam to idzie, jakbyscie mieli cos fajnego, ciekawego, w ludzkiej cenie po sasiedzku to poprosze o namiar :yes:

A wracajac do firm budowlanych:

Szczerze nie polecam firmy budowlanej Arkadia wł Jerzy Bochczanin z Opola - katastrofa cenowa i wykonaniowa!

Za to znaju cudownego hydraulika i firme od wykonczeniówki jak ktoś potrzebuje namiar krzyczec, sprawdzeni osobiscie w 200% (na budowie mojej mamy) :)

Mam do was pytanko gdzie dostane tanie ładne parapety?

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich serdecznie :-).

To mój pierwszy post na forum, ale już widzę, że choć tematy ciekawe i gorące, to frekwencja w grupie mocno kuleje.

No, ale nie od razu Kraków zbudowano.

A'propos budowania:

Czy możecie polecić jakiegoś sprawdzonego kierownika budowy z Opola lub jego bliskich okolic? Nie szukam pana/pani specjalisty od wpisów w dzienniku, ale fachowca z prawdziwego zdarzenia, który pojawi się na budowie w kluczowych jej momentach. Mam problem z gruntem na działce i tylko fachowe spojrzenie sprawdzonego kierownika budowy jest w stanie popchnąć temat w rozsądnych kosztach. Sprawa dla mnie jest bardzo pilna.

Korzystając z okazji, poproszę od razu o namiar na firmę specjalizującą się w robotach ziemnych, gdyż trochę tego u nas będzie, niestety :-(

Pozdrawiam grupę opolską i z niecierpliwością czekam na Wasze wypowiedzi,

T

Witam wszystkich serdecznie po raz pierwszy :welcome:

Powoli szykuję się do kompletnego remontu/przebudowy starego domu w Krzanowicach i mam pytanie, możecie polecić sprawdzonych murarzy, dekarzy, hydraulika, elektryka, kierownika budowy, ale takiego jak podaje Tom Op - nie tylko od wpisów do dziennika :)

Za wszelką pomoc z góry dziękuje.

pozdrawiam

Edytowane przez Yaro33

Witam Wszystkich

Najlepszy dekarz w woj Opolskim to Labisz - bez dwóch zdań - konstrukcja ogółem zawiera wszystko i w odpowiedniej ilości drzewo rewelacyjne łącznie z modrzewiem - wykonanie precyzyjne - ba spytajcie się ludzi co kilkanaście lat temu już robili u Niego dachy - mucha nie siada.

Po drugie Krzanowice są ok., ale w Kępie lepiej:)

Po trzecie także zaczynam budowę na lato więc również będę korzystał i odwiedzał owe forum

Po czware życzę Wszystkim udanych inwestycji.:)

• 4 weeks później...

witam wszystkich,

czy mozecie poradzic jakas firme ktore jest w stanie wybudowac dom pod klucz? zalezy mi na komplesowej lub prawie kompleksowej obsludze.

Budowa kolo miejscowości Niemodlin, woj. opolskie oczywiście :)

dobrze jest nawiązać rozmowy z firmą z polecenia :) dlatego czekam na propozycje i dziekuje

Witam,

Rodaków :wave:

Ja jestem na etapie poszukiwania działki, ciężko nam to idzie, jakbyscie mieli cos fajnego, ciekawego, w ludzkiej cenie po sasiedzku to poprosze o namiar :yes:

A wracajac do firm budowlanych:

Szczerze nie polecam firmy budowlanej Arkadia wł Jerzy Bochczanin z Opola - katastrofa cenowa i wykonaniowa!

Za to znaju cudownego hydraulika i firme od wykonczeniówki jak ktoś potrzebuje namiar krzyczec, sprawdzeni osobiscie w 200% (na budowie mojej mamy) :)

Mam do was pytanko gdzie dostane tanie ładne parapety?

Mi pan Jerzy stawiał stan surowy

i nie podzieliam twojej opini na jego temat

Wykonał swoja prace bardzo dokładnie i ja jestem osobiście z niego zadowolona.

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Nutka94. Czy upierasz się przy Opolskiej lokalizacji?

Ja do niedawan też się zastanawiałem, szukałem i powiem Ci, że mój wybór padł na działkę poza Opolem. Dwa razy tańsza - u mnie przełożyło się to na dwa razy większą.

Mam do opolskiego rynku 6 km, spokoljną i malowniczą lokalizację wśród nowych domków a przy działce ciepłociąg z elektrowni czyli dużo tańsze koszty ogrzania domu. Dodam jeszcze, że mieszka tu pół Opola.

Przemyśl to.

P.S.

Wiki:) Dzięki. Chyba już coś znalazłem, ale jeszcze się zastanawiam.

http://archi-projekt.com.pl/index.php?mod=main&scr=main&evt=showDetails&id=233#

Tylko że nie mogę znaleźć nikogo, kto to buduje.

Również pozdrawiam.

Edytowane przez TomekBudujeDomek

Nie upieram się ale mam male dzieci chodzace do szkoły i przedzkola w Opolu codzienne dojazdy i stanie w korkach na wjazdach do Opola trochę mnie przerażaja... mam nawet możliwość kupienia 10 arowej dzialki w Krzanowicach ale chyba wolala bym jednak Opole. Zastanawiam się nawet nad pomysłem poszukania chętnego do postawienia bliźniaka...:)