Szadam 15.03.2004 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Ponoć lepiej będzie w takiej formie tworzyć klub budujących z opolszczyzny.Niech się dzieje.Dla porządku przypomę, że korzenie tej grupy sięgają w to miejsce http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=11324&sid=e06711e70cf8f13731ae7038a1d26e3c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 15.03.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Jestem i czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 15.03.2004 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Następny proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc1234 15.03.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 To my też dołączamy. Zaczynamy budowę bliźniaka w połowie kwietnia w Chróścinie Opolskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 15.03.2004 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 No hej Szadam cieszę sie że stanęłeś na wysokości zadania - już mamy w sieci kogoś nowego - witamy Chróścinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 16.03.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Ciesze sie, ze cos tu sie dzieje!Jesli tylko macie ochote sie spotkac, zapraszam na wiosennego grilla!W Tarnowie od wczoraj piekna wiosna!Poza tym to szukam namiarów na tanie drewno kominkowe i wklad rozsaczajacy do istniejacego szamba. O tym drugim nic nie moge znalezc na forum a to podobno super sprawa, tansza od oczyszczalni i tak samo skuteczna.Moze cos slyszeliscie?No i ostatni problem, moze znacie jakas firme w Opolu, ktora moglaby zainstalowac nam Internet radiowy, satelitarny itpPozdrawiamOla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 16.03.2004 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 spróbuj - firma COMAR - ostatnio mi instalowali internet - mówili coś o radiówce - tel. 44 22 042 , 44 22 041 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc1234 17.03.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Ciesze sie, ze cos tu sie dzieje! No i ostatni problem, moze znacie jakas firme w Opolu, ktora moglaby zainstalowac nam Internet radiowy, satelitarny itp Pozdrawiam Ola Ja mam radiowy z firmy AIRLAN: [email protected] albo tel. 605 061027. Ale czy u Ciebie są w stanie zainstalować? Nie wiem. A nie myślałaś o neostradzie? Pozdrawiam, Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 17.03.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Wysłany : Sro Mar 17, 2004 9:36 pm Temat postu : jak utwardzić drogę -------------------------------------------------------------------------------- Czy macie namiar na kogoś ( lub jakąś sprawdzoną metodę) kto niedrogo utwardzi drogę,. Mam do utwardzenia 250 m drogi dojazdowej - pod koniec tej zimy dojechać na budowę to był horror. Jaki materiał z okolic oczywiście Opola byście polecili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 23.03.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Dzieki za namiary na firmy komp. Do jednej juz uderzalismy bez skutku. Teraz GANDALF z Ozimka cos bedzie dzialal. Jest tu sporo chetnych w tym dom kultury moze cos zdzialaja.Co do utwardzenia, to wlasnie zalatwilam sobie z soltysem i gmina ze wysypia nam troche kamienia z OPOLWAPU. Sasiad zrobi koparka rynne. Tez mielismy koszmar z dojazdem, raz tak sie zakopalam, ze musialo mnie wyciagac terenowe auto sasiada.Walczcie w gminie o material i transprt a sami przygotujcie teren. Moge tez dac wam namiar na najtanszy 30tonowy transport tylkop 2,50zl/km!!!!!Facet jest z Tarnowa OP nazywa sie FILIPEK tel 605730093Ma kilka aut. Material najtaniej to w Opolwapie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 23.03.2004 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 OOO to ciekawe, ale z Tarnowa do Prudnika to szmat drogi. Za to przed moim domem wreszczie zaczęli kopać gaz. Bądzie gaz. Ten który miał być 5 grudnia 2003r Teraz będę musiał się głęboko zastanowić czy go podłączać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 23.03.2004 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Szadam a czym obecnie grzejesz skoro nie decydujesz się na gaz? Alex dzięki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 24.03.2004 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 zwykłym weglem w prawie zwykłym piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 24.03.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Tez mielismy mozliwosc podlaczenia gazu z sieci, tak maja okoliczni sasiedzi, ale ja powiedzialam NIE. I po naszym pierwszym sezonie grzewczym nie zalujemy decyzji. Grzejniki akumulacyjne sprawdzily sie przy obnizonej mocy doboru tj 14kw na caly dom 150m2 (firmy zalecaja 20kW) mielismy 22-23stopnie ciepla w domu.Nie wiem jak to bedzie gdy zima bedzie ostrzejsza tj -20 i wiecej. Mamy jednak kominek, troche wspomoze w tych ekstremalnych sytuacjach. Ale uwaga, okazuje sie ze w naszym przypadku grzanie kominkiem choc bardzo efektywne wcale nie daje duzych korzysci finansowych (drewno kosztowalo nas 130zl a prad 250-300zl za ogrzewanie/m-c)Z kominkiem jest kupe roboty, brudu i sciany do malowania.Jednak i tak jestesmy zachwyceni, super sprawa, zobaczymy jak dlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 24.03.2004 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Grzanie grzaniem, ale jak mi wykopali rowek i jak dolało to nie mam grzania tylko grzebanie - po kostki Sprytna gazownia na tyle była szybka, że sąsiadowi odcieła od świata samochód z mojego nosa też zaczyna padać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc1234 24.03.2004 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Pytanie do tych co przerabiali już ten temat: gdzie w okolicach Opola najniższe ceny YTONGa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mesieur 24.03.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Witam "opolszczyków", jestem z Brzegu a z Prudnikiem mam sporo do czynienia, bo z tamtąd pchodzę-ciekawe kim jest Szadam.......? No ale nic, właśnie przed paru dni odebraliśmy projekt muratora-D47bL.Budowa rusza w lipcu-sierpniu (dopiero jesteśmy na etapie papierologii). Budujemy na pewno z ytonga, ale co do ceny jeszcze nic nie wiem (tzn wiem ale nie wiem jaki będzie rabat), bo czekam na przedstawiciela, który przelicza projekt na ytonga. Zdecydowaliśmy się też na stopy z ytonga.Jak będę wiedzieć coś więcej, dam znać. Co do miejsc najtańszych z ytongiem to nie specjalnie się liczy, bo i tak to co wynegocjujesz u przedstawiciela to jest max.W hurtowni mogą ci jedynie zaproponować przewóz lub rozładunek gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 24.03.2004 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Najtańszy Ytong kupiliśmy u przedstawiciela , który biuro ma we własnym domu. Pytanie jaki Ytong chcesz- bo jeżeli na ścianę jednowarst. to musi być na pióro- wpóst- a te niestety są drogie i nie do końca się sprawdzają .My mamy też Ytong ( idealnie trzyma linię- ściany równiuśkie że hej) , ale odmiany 600 , na klej (jeden z tańszych -a też trzyma), na to dajemy 13cm styropianu - jak na razie żadnych problemów. A wszyscy do tej pory b. zadowoleni - i murarze i instalatorzy ( bo łatwo się 'bruzduje"). Dla porównania teraz musieliśmy dokupić szare bloczki ( nie z ytonga ,na kotłownię ) - Boże pożal się -tragedia!!!!!!!!!!! Jakby to było przy bud. domu to chyba byśmy się pochlastali lub rozstali.Jak chcesz namiar to daj znać - chętnie doradzimy ( a"propos- przemyśl dokładnie sprawę ogrzewania domu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mesieur 25.03.2004 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Do dudusia: Uważam,że niepotrzebnie siejesz zamęt.Dlaczego piszesz,że ytong jednowarstwowy się nie sprawdza? Przecież to jest właśnie cała kwintesencja tej technologii! Jaki jest sens budowania z ytonga, drogiego materiałuale, ale co ważniejsze o takich parametrach(!) a później go klajstrowanie styropianem, który na pewno do zdrowych i oddychających materiałów nie należy. 36,5 bądź 40,0 to jest to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc1234 26.03.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Duduś: daj namiary na tego przedstawiciela i napisz jaki rabat wynegocjowałeś. My mamy zamiar na 36,5 dać 5 cm styropianu i zastanawiam się dlaczego dajesz aż 13 cm? Co masz na myśli pisząc o ogrzewaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts