Marian_D 05.10.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Witajcie, Po karczowaniu zostało mi około 30 metrów sześciennych karczy (już po "uleżeniu", normalnie było tego ze dwa razy więcej). Wywózka raczej nie wchodzi w grę, bo koszty transportu + opłata za wysypisko okazały się zaporowe. Próbowałem to palić, ale schnie bardzo wolno i palenie jest nieefektywne. Tym bardziej, że wiele pni ma średnicę ponad 30cm. Zastanawiam się, czy nie wykopać dziury na 3-4m i przykryć tego metrową warstwą ziemi. Oczywiście po pewnym czasie ziemia w tym miejscu upadnie, ale wtedy po prostu zasypię powstałe wgłębienie. Z miejscem pod wykop nie mam problemu, bo działkę mam dużą. Co o tym sądzicie? PozdrawiamMarian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 06.10.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 można. Ciekawe jakie to gatunki/gatunek bo różnie będą gnić różne gatunki. Jak masz miesjce którego przez kilka sezonów nie będziesz zagospodarowywał , dlaczego nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian_D 06.10.2011 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 To w większości olcha z niewielką domieszką dębu. Mam zamiar zakopać je w miejscu, które na pewno w perspektywie kilku lat nie będzie zagospodarowywane. A i później w planach jest raczej urządzenie tam rzadko koszonej łąki niż angielskiego trawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts