Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wole oko, jaki rodzaj okna??

Recommended Posts

Miałem zamówić okna drewniano - aluminiowe, ale gdy pokazałem projekt w firmie która produkuje i sprzedaje okna dowiedziałem się że do wolego oka nie da rady wykonać okna drewniano - aluminiowego, ani aluminiowego, gdyż po prostu nie da rady tak wygiąć profilu. Zproponowano mi jedynie okna drewniane.

No i mam pytanie czy ktoś stosował okna drewniano - aluminiowe, lub aluminiowe w wolim oku jeśli tak to kto produkuje takie okna (adres, telefon, link)???

W sumie wole oka są tylko dwa, ale bez sensu zamawiać te okna drewniane a resztę drewniano - aluminiowe, jak to by wyglądało!!!

Będę wdzięczny za radę.

Powinno cię zastanowić to że ktoś powiedział ci że nie da rady zrobić takiego okna! i nie szukać kogoś kto zrobi tylko zastanowić się nad innym dobrym rozwiązaniem .

to tak jak z szerokością lub wysokościa okien,są jakieś granice! Ale znajdą się firmy które potrafią je łamać:)

Gwarancja hmm ... notatnik ,wklej, drukuj ,gotowe

To ciekawa! Widziałeś gdzieś takie rozwiązanie.

To by było coś dla mnie wszystkie okna drew-alu na dole a wole oko na górze drewniane z osłoną aluminiową i wszystko z zewnątrz wygląda identycznie.

Ale czegoś takiego nikt mi do tej pory nie proponował.

Finlandia - jak byś mógł poszerzyć tą myśl to wdzięczny będę.

Ja nie mam w ofercie żadnego wariantu z alu.

Nie wyraziłem się dość precyzyjnie: okna proste w osłonach alu, powiedzmy ze np. w kolorze szarym czy też orzech.

A wole okno czysto drewniane, ale pomalowane na kolor zbliżony do pozostałych okien.

Ja nie mam w ofercie żadnego wariantu z alu.

Nie wyraziłem się dość precyzyjnie: okna proste w osłonach alu, powiedzmy ze np. w kolorze szarym czy też orzech.

A wole okno czysto drewniane, ale pomalowane na kolor zbliżony do pozostałych okien.

To jest jakieś wyjście ale w kilku punktach pytałem odradzono mi to rozwiązanie bo będzie widać róznicę a okna będą od frontu.

Chyba zostanę przy drewnianych, więźba jest wysunięta ok. 100 cm więc nie powinno zacinać, i okna nie powinny wymagać odnowienia po kilku latach. Tak przynajmniej twierdził kierownik z firmy Gebauer.

A oni podobno na oknach się znają.

• 1 year później...