kupiecjudex 05.10.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Miałem zamówić okna drewniano - aluminiowe, ale gdy pokazałem projekt w firmie która produkuje i sprzedaje okna dowiedziałem się że do wolego oka nie da rady wykonać okna drewniano - aluminiowego, ani aluminiowego, gdyż po prostu nie da rady tak wygiąć profilu. Zproponowano mi jedynie okna drewniane.No i mam pytanie czy ktoś stosował okna drewniano - aluminiowe, lub aluminiowe w wolim oku jeśli tak to kto produkuje takie okna (adres, telefon, link)???W sumie wole oka są tylko dwa, ale bez sensu zamawiać te okna drewniane a resztę drewniano - aluminiowe, jak to by wyglądało!!!Będę wdzięczny za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 06.10.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Powinno cię zastanowić to że ktoś powiedział ci że nie da rady zrobić takiego okna! i nie szukać kogoś kto zrobi tylko zastanowić się nad innym dobrym rozwiązaniem . to tak jak z szerokością lub wysokościa okien,są jakieś granice! Ale znajdą się firmy które potrafią je łamać Gwarancja hmm ... notatnik ,wklej, drukuj ,gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.10.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 a po roku firmy nie ma i gwarancji nie ma;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 06.10.2011 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Okno da się zrobić ale z drewna, z aluminium nie, podobno. Ja nastawiłem się na drewniano - aluminiowe, ale jak rzeczywiście się nie da to nie będę sie upierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.10.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Jeśli nie znajdziesz wykonawcy okna drewno-alu, to możesz rozważyć wole oko z drewna, ale pomalowane z zewnątrz na kolor pozostałych okien z osłonami aluminiowymi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 07.10.2011 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 To ciekawa! Widziałeś gdzieś takie rozwiązanie.To by było coś dla mnie wszystkie okna drew-alu na dole a wole oko na górze drewniane z osłoną aluminiową i wszystko z zewnątrz wygląda identycznie. Ale czegoś takiego nikt mi do tej pory nie proponował.Finlandia - jak byś mógł poszerzyć tą myśl to wdzięczny będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 07.10.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 nie no to okna juz wiesz gdzie musisz zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 07.10.2011 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 :bash:Dziś pół Polski obdzwoniłem. Nikt nie zrobi akich okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.10.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Ja nie mam w ofercie żadnego wariantu z alu. Nie wyraziłem się dość precyzyjnie: okna proste w osłonach alu, powiedzmy ze np. w kolorze szarym czy też orzech.A wole okno czysto drewniane, ale pomalowane na kolor zbliżony do pozostałych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 08.10.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 spróbuj pod tymi adresami: http://www.wiktorczyk.plhttp://www.tis-kobior.plhttp://www.aries-okna.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 10.10.2011 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Ja nie mam w ofercie żadnego wariantu z alu. Nie wyraziłem się dość precyzyjnie: okna proste w osłonach alu, powiedzmy ze np. w kolorze szarym czy też orzech. A wole okno czysto drewniane, ale pomalowane na kolor zbliżony do pozostałych okien. To jest jakieś wyjście ale w kilku punktach pytałem odradzono mi to rozwiązanie bo będzie widać róznicę a okna będą od frontu. Chyba zostanę przy drewnianych, więźba jest wysunięta ok. 100 cm więc nie powinno zacinać, i okna nie powinny wymagać odnowienia po kilku latach. Tak przynajmniej twierdził kierownik z firmy Gebauer. A oni podobno na oknach się znają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 11.10.2011 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Ja także proponowałbym Ci rozwiązanie jak finlandia: okna prostokątne z nakładką alu, a okna łukowe np. wole oko w RAL. Różnice wcale nie będą tak widoczne - tylko z bliska jak się ktoś przyjrzy. A jak nie to wszystko w drewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 12.02.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 A narzędzia na kantówkę przynajmniej 78 mm masz (nie mówiąc już o 92 mm ) ?Wiesz, 68 mm to w miastach już historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts