bettka 05.10.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Witam,ile dajecie styropianu pod wylewki na parterze? Architekt przy adaptacji projektu zmienił mi na 15 cm, teraz dopiero zwróciłam na to uwagę, podobno większość daje 10 cm? Ogrzewanie będzie mieszane, ale na większości powierzchni jednak tradycyjne grzejniki, tylko hol+kuchnia+łazienka to będzie podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 06.10.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Witam, ile dajecie styropianu pod wylewki na parterze? Architekt przy adaptacji projektu zmienił mi na 15 cm, teraz dopiero zwróciłam na to uwagę, podobno większość daje 10 cm? Ogrzewanie będzie mieszane, ale na większości powierzchni jednak tradycyjne grzejniki, tylko hol+kuchnia+łazienka to będzie podłogówka. Jeśli archtekt dokonał zmian to jego zapytaj dlaczego to zrobił. Myślę, że zrobił to świadomie i potrafi to uzasadnić. Podpowiedzi internautów nie znających szczegółów mogą być mylące. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 06.10.2011 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Myślę, że zwiększył grubość styropianu, bo mamy wysoki poziom wód gruntowych. Ale jednocześnie mamy też podniesiony teren, a przecież styropian nie jest izolacją przeciwwilogociową tylko termiczną. Architekt to dla mnie, sorry, ale taki teoretyk-gawędziarz, który oczywiście powie, że trzeba zrobić to i tamto (keramzyt zamiast piasku w obrysie budynku, podnieść teren o 0,5 m...), ale przecież nie on za to płaci. Można dać i 20 cm styropianu - tylko po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 06.10.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 większość nie ma wyższego wykształcenia i nie zna żadnego języka obcego. czy swoim dzieciom odradzisz z tego powodu naukę ? brawo dla architekta, rzadko bywa żeby zwracali uwagę na tak istotne sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts