Piotrek42 13.08.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Wiesiek.Czytałeś to? PAFOS.A Ty mi zazdrościsz. No co... byłem zobaczyć czy kasa na koncie leży ,ponoć zabierali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 13.08.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Tesel, pogadać o sprawach przyziemnych możemy na Twoim wątku w Hyde Parku A co ty Jarecki moderator??? to akurat nie jest Twoj wątek wiec.....proszę to uszanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.08.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Wiesiek.Czytałeś to? PAFOS.A Ty mi zazdrościsz. Jak to mówią: kto bogatemu zabroni, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 13.08.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 I jak zwykle TV kłamie cisza...spokój... i ludzie szcześliwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 15.10.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Ja tam na swojego EKR nie mogę narzekać, spaliłem ruszcie wodnym na zagęsczonmym prętami fi10mm sporo drewna, palet, odpadki z budowy, wszytko co drewnianiane i papierowe. Pozdajnik załanczam dopiero jak sie robią mrozy i trzeba palić non stop aby nie było wachań za du,zych w domku. Jedynie co na moje 220m2 uzytkowej to przesadziłem z mocą, i chyba poeksperymetuje aby do ograniczyć moc palnika albo sie zgłoszę po.. nakładkę.. Jako że mam rusztwodny, wisi pod nim łądnie deflektor... zastanawiam sie czy nie dołożyć jakiejś płyty ceramicznej, albo szamotki albo choć cegły dziurawki podwieszonej na ruszcie aby poprawić dopalanie. W górnej częsci kotła mam półkowy wymmienić i na nim mam własnie zrobiony z blachy zawirowacz.... kosztowało mnie to 15min, blacha 1mm i przez rok sie nie przepaliłahttp://ogrzewanie.top100.net.pl/dane/full/ae22b9df83ac496fabad720b6507e475.jpg http://ogrzewanie.top100.net.pl/zawirowywacz-do-kotla-kmw23kw-cat-8-id-2756.aspx# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 15.10.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Jedynie co na moje 220m2 uzytkowej to przesadziłem z mocą, i chyba poeksperymetuje aby do ograniczyć moc palnika albo sie zgłoszę po.. nakładkę.. To jaki ten piec kupiłeś, że tak myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 16.10.2013 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 No ja mam na 240m2 25kW . Napisz jak wyłożysz piec cegłą - myślę że na ruszcie jest sporo miejsca by to zrobić - sam chcę wyłożyć cegłą - tylko ciągle zapominam ją kupić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 16.10.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Mam jak pawelo_pl EKR 25kW. Jaką tą cegłę kupić? Szamot czy dziurawkę? Narzie nie pale na palniku ale mnie kusi żeby go już rozdmuchać, a mam jeszcze sporo drewna i papierów do spalenia i na takie temperatury jest ok, Ostanie 2 dni słonce solarami tak wodę dogrzało w okolice 60 C, że nawet jakimś cudem przez weżownice od CWU piec miał 36C:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 16.10.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Ja na 220 m2 + 36 m2 garażu, który i tak ma być nie ogrzewany kupiłem 20 ale jeszcze nie zamontowany, a rozważałem 15...Najwyżej pomyślę nad montażem dyszy od Minertu ewentualnie wymianą palnika na ten mniejszy 15-25 KW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 16.10.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Wszytko zależy jak zbudowany dom, ja mam poroterm+15cm styro, dach wełna 25cm, sufity na poddaszu wełna 30-40cm, okna 3 szyby. Garaż nie grzany ale mam grzejnik, i ustawiony na min, załączył się zeszłej zimy kilka razy jak tem spadała poniżej 7st. W tym roku bedzie tak naprawdę pierwszy sezon gdzie mam całe ogrzewanie puszczone, wczesniej nie grzałem poddasza, ale tez i nie było dokońca docieplone. Czuje że wiekszy zysk bedzie z docieplenia bo były straty niż z tego że muszę to dogrzewać. Ostatnio mam zaktulaiowany soft w sterowniku, ale to napewno na mniejsze spalnie nie pomoże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 16.10.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 mamy bardzo podobnie, u mnie jest 18 cm na ścianie, 15 na podłodze, 30 wełny na skosach, okna też 3-szybowe, jedyny minus u mnie to 11 okien dachowych - normalnych Poza tym w garażu też mam dociągniętego pexa żeby w razie czego podłączyć grzejnik no i 100 % podłogówka (bez reku i mechanicznego). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 16.10.2013 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Ja na 220 m2 + 36 m2 garażu, który i tak ma być nie ogrzewany kupiłem 20 ale jeszcze nie zamontowany, a rozważałem 15... Najwyżej pomyślę nad montażem dyszy od Minertu ewentualnie wymianą palnika na ten mniejszy 15-25 KW Nie kupisz u mnie tej dyszy bo ona jest do pierwszych (chyba,że tę masz) wersji ekoenergii a nie do tych nowszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 16.10.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Nie kupisz u mnie tej dyszy bo ona jest do pierwszych (chyba,że tę masz) wersji ekoenergii a nie do tych nowszych Minertu, dużą ekoenergię można przerobić na małą. Ekoenergia wycenia taką operację nastepująco; ślimak, 260, dysza 160, palenisko 430. ceny brutto dla klienta, przesylka 150 zł. Ze starego zostaje motoreduktor oraz zewnętrzna część palnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 16.10.2013 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Minertu, dużą ekoenergię można przerobić na małą. Ekoenergia wycenia taką operację nastepująco; ślimak, 260, dysza 160, palenisko 430. ceny brutto dla klienta, przesylka 150 zł. Ze starego zostaje motoreduktor oraz zewnętrzna część palnika No tak ale pierwsze wersje nie były dzielone,wyglądała ja Brucer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 17.10.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Nie kupisz u mnie tej dyszy bo ona jest do pierwszych (chyba,że tę masz) wersji ekoenergii a nie do tych nowszych czyli pozostała ewentualnie ta droższa opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 17.10.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 minertu .. A ten stary typ to do kiedy był... ja mam piec z 2010r, palnik brucer, wyglada mi na duży. Identyczny jak moj ma chyba moja ciotka z konca 2010r, ale tam doradził jej "szwagier" i kocioł sporo przewymiarowany, mimo że dom w górach w Szklarsiej Porębie..do tego pali węglem z "castoramy" i narzeka na duże spalnie. Jak bede u niej w tym roku to bym chciał jakoś pomóc:) i może ta nasadka rozwiąze problem:)PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.10.2013 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 minertu .. A ten stary typ to do kiedy był... ja mam piec z 2010r, palnik brucer, wyglada mi na duży. Identyczny jak moj ma chyba moja ciotka z konca 2010r, ale tam doradził jej "szwagier" i kocioł sporo przewymiarowany, mimo że dom w górach w Szklarsiej Porębie..do tego pali węglem z "castoramy" i narzeka na duże spalnie. Jak bede u niej w tym roku to bym chciał jakoś pomóc:) i może ta nasadka rozwiąze problem:) Pozdrawiam Marcin Jeżeli gardziel paleniska jest prostokątny to będzie pasowała,jeżeli od strony podajnika jest na półokrągło to już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 18.10.2013 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Moja jest prostokatna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 18.10.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 ja mam ten nowy, a swoją drogą ciekawe dlaczego Tilgner montuje małą ekoenergię tylko do kotłów 15 KW, a nie np. jeszcze do 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 22.10.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Bo może więcej za nią mogą skasować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts