minertu 07.02.2014 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Jak ci się zar przesunął tzn ,że kocioł wg mnie pracuje na małej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 07.02.2014 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 @minertu - nakładki do brucera się już pojawiły ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 07.02.2014 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 @minertu - nakładki do brucera się już pojawiły ??? Mogą być ale chętnych za mało.Muszę min zamówić 20szt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubiś 13.02.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Przy takich temperaturach jak teraz czyli w dziań +5 w nocy -5, piec praktycznie cały czas wchodzi w stan podtrzymania. lub gdy temperatura na piecu spada poniżej temperatury podtrzymania to spalanie jest minimalne. Tylko wieczorami, gdy do ogrzewania domu dochodzi jeszcze podgrzanie całego zbiornika (140L) wody, piec na pewnien czas zaczyna mocniej dmuchać.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 10.01.2015 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Coś cicho się zrobiło w wątku. @Minertu widzę że masz znowu nakładki w sprzedaży - napisz co sprawdzić w brucerze - by z czystym sumieniem zamówić nakładkę i by pasowała . Zaraz rozbieram palnik by go uszczelnić więc porobię trochę zdjęć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.01.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 pawelo stuknij do sebsy na PW, on pali na wkładce chyba drugi sezon teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 10.01.2015 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 No nie tylko sebsa na niej pali.Pasuje na każdego brucera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocioł_CO 19.10.2015 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 I jak się te piece sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 20.10.2015 00:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 I jak się te piece sprawują? B.dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 20.10.2015 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 I jak się te piece sprawują? 7 rok działa bez problemu :yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 20.10.2015 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 A jak tam mała dysza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 22.10.2015 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 A jak tam mała dysza? Rewelacja - zwłaszcza na małych mocach . W lato samo CWU spalałem tylko 3,5 kg węgla na dobę . Cały poprzedni sezon ( od sierpnia do lipca ) spaliłem 2,8 tony węgla - jak dla mnie przy domu 240 m2 i przewymiarowanym piecu - rewelacja. Jak założyłem nakładkę tak do tej pory nie zdejmowałem - i raczej długo nie zdejmę - bo nie ma potrzeby. Te śruby mocno trzymają konstrukcję a tym samym lepiej uszczelniają palnik. Oczywiście są też drobne niedogodności : 1. Mały palnik - więc trzeba mniejsze , drobniejsze kawałki drzewa na rozpałkę - ale się szybko rozpala. 2. Śruby wystające poza rant palnika trochę przeszkadzają przy sprzątaniu - ale to wszystko to drobnostki w porównaniu z tym jaki się ma z tego zysk . Więc tak jak pisałem wyżej - jestem bardzo zadowolony. Nakładka + SPP to dobrze zainwestowane pieniądze - które mi się zwróciły po pierwszym sezonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 22.10.2015 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 No na śrubynic nie poradzę.Nie znalazłem prostrzego mocowania. Skoro przyniosła ona jakieś oszczędności to się cieszę.Nie wiem ile spalałeś wcześniej ale skoro się zwróciło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 27.11.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Ja sobie poradziłem w inny sposób: na fotce jeszcze nie jest uszczelniony silikonem. Niestety co do spalanie nie wiem czy jest lepiej czy gorzej bo szamot wylądował w palniku od razu po zakupie pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 27.11.2015 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Ja sobie poradziłem w inny sposób: [ATTACH=CONFIG]338790[/ATTACH] na fotce jeszcze nie jest uszczelniony silikonem. Niestety co do spalanie nie wiem czy jest lepiej czy gorzej bo szamot wylądował w palniku od razu po zakupie pieca Jakiej mocy masz kocioł? Moja rada dorobić obejmę na ten szamot,może go podczas pracy wyrwac a wtedy dupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 27.11.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 20KW, powierzchnia do ogrzania to 260 m2 z garażem.szamot wszedł na sztywno, po uszczelnieniu nawet nie drgnie. Zresztą w tamtym sezonie go nie wypchnęło to i w tym nie powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 27.11.2015 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 ja u siebie mam wklejoną wstawkę na silikon i nic nie wyrywa, tyle że u mnie jest od strony ślimaka po skosie ścięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 27.11.2015 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 właśnie też myślałem żeby jeszcze z drugiej strony wsadzić ścięty po skosie jakiś mały kawałek szamotu bo zawsze w tym miejscu mam problem ze spiekami. kiedyś coś czytałem, że na końcu ślimaka robi się taka zbitka z groszku i powietrze ma ciężej się przebić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taady 09.10.2016 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Przymierzam się do zakupu pieca Centralnego ogrzewania - będzie musiał ogrzać ok.160-170m2 powierzccni gora/dółczytalem ten wątek ,ale nie mam pojęcia jaki model tego producenta wybrać.Najlepiej aby spalał rozne paliwo od egla do paletu,owsa,łupin,drewno.najchętniej żeby taki piec posiadał w sobie duzo częsci zeliwnych /między innymi slimak.Nie znam ani modelu ani cen takiego urzadzenia opisywanego w tym temacie .proszę o doradzenie,ewentualnie gdzie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 09.10.2016 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Raczej nie da się palić peletem w piecu na ekogroszek , podobnie jak drewnem i łupinami. Musisz się zdecydować co i jak chcesz spalać . Jeżeli chodzi o ekogroszek to od Tilgnera piec EKR . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts