minertu 09.10.2016 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Da się palić ale z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taady 09.10.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Czytałem o piecacu takim co pali się roznym opałem ale nie widziałem jaki to model,a najlepiej gdyby jeszcze byl ruszt zeliwny taki jak w piecach kaflowych.http://tilgner.pl/kotly-ekr/ktory model pieca moze spelniac moje wymogi czy zachcianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 09.10.2016 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Przeczytaj pocztę PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 09.10.2016 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 W EKR może być o ile nic się nie zmieniło ruszt żeliwny.Palnik ekoenergia spali pelet ale musisz wyposażyć go w system strażak najlepiej ale wtedy to i tak nie ta sprawność kotła.Do peletu sa kotły strikte przystosowane,jako paliwo zastępcze ok ale licz się z wyższym spalaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taady 10.10.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Czytalem pocztę ,Minertu ale nadal nie wiem jaki konkretnie model pieca chcę zobaczyc ,a i nie widzę żadnych cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 12.11.2016 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Ja mam ekr20 z rusztem żeliwnym, którego nigdy nie wyjmuję, sprawdza się super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 13.11.2016 01:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Ja mam ekr20 z rusztem żeliwnym, którego nigdy nie wyjmuję, sprawdza się super. [ATTACH=CONFIG]372823[/ATTACH] Jaki masz przekrój komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 13.11.2016 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Jaki masz przekrój komina? fi200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tachy 06.07.2017 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ja mam ekr20 z rusztem żeliwnym, którego nigdy nie wyjmuję, sprawdza się super. [ATTACH=CONFIG]372823[/ATTACH] czy ruszt jest umieszczony na standardowej wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 24.10.2017 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Ja zamiast żeliwnego mam wodny - rury. Aby palic drewnem kładę na tym dodatkowy ruszt zagęszczający wyspawany z drutu 12mm i palę sobie spoekojnie uchylajac dolne drzwi przy wyłaczonej dmuchawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 24.10.2017 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Ja wpasowałem ruszt żeliwny - z dwóch kawałków jeden przyciąłem. Kiedyś tak rozbuchałem piec na drzewie że uciekałem z kotłowni bo temp. skoczyła ponad 100C i wszystko zaczęło się gotować. Na szczęście skończyło się tylko uszkodzonym ( przeciekającym ) zaworem . Trzeba uważać z tym paleniem - samego CWU w ten sposób nie da się zrobić - za mały odbiór ale jak najbardziej przepalanie w domu jak zimno na wiosnę czy wczesną jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 24.10.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 (edytowane) No na cwu trzeba bardzo uważać. Ja jak już muszę zapalić latem to ustawiam wodę CWU na max czyli na 70st, a jak piec idzie powużej ostrzeegawczej chyba 85 albo 90 to i tak z automatu załancza CO..... tak mi się wydaje. A i miałem zrobiony szyber na rurze z blachy mosiężnej taki obracany... po 7 sezonach zostalo z nigo sitko. Szyber pomaga utrzymać kocioł w ryzach. Przydala by się do takiego palenia małe okienko w dolnych drzwiach z miarkownikiem ciągu. Edytowane 24 Października 2017 przez Akrimka dopisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 25.10.2017 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 A ja wymyśliłem że najlepiej by było jakby była druga dmuchawa w drzwiach dolnych która załatwiłaby sprawę . Sterowanie nią mogłoby się dalej odbywać przez sterownik ( przełączanie kabelków ) albo może jakieś drugie drzwiczki wymienne z takim patentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 26.10.2017 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Wg mnie dmuchawa do palenia drewnem to słaby pomysł..... jak przestanie dmuchać to się kopci i kisi...... Drewno wg mnie lepiej jak się pali spokojnie a cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts