Jarek.P 06.10.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Zdjęcie z budowy pewnego apartamentowca: I gdyby ktoś chciał obejrzeć w większym formacie: https://picasaweb.google.com/lh/photo/z7OXqUw5nNNeDSFG0ovg5F1DKSZoiyLDwzzCsB2eDOw?feat=directlink Czy może mi ktoś znający się na elewacjach wytłumaczyć, o co tutaj chodzi? Przede wszystkim - na cholerę te płyty OSB pod styropianem? Nie, nie mam nic wspólnego ani z ta budową, ani z przyszłymi szczęśliwymi lokatorami, zdjęcie zrobił kolega i intryguje nas to. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 06.10.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Zdjęcie z budowy pewnego apartamentowca: I gdyby ktoś chciał obejrzeć w większym formacie: https://picasaweb.google.com/lh/photo/z7OXqUw5nNNeDSFG0ovg5F1DKSZoiyLDwzzCsB2eDOw?feat=directlink Czy może mi ktoś znający się na elewacjach wytłumaczyć, o co tutaj chodzi? Przede wszystkim - na cholerę te płyty OSB pod styropianem? Nie, nie mam nic wspólnego ani z ta budową, ani z przyszłymi szczęśliwymi lokatorami, zdjęcie zrobił kolega i intryguje nas to. J. moim zdaniem to poprostu poszli na łatwiznę i oszczędność. Żeby wykończenie wyglądało, jakby stropy były grube nad balkonami to po prostu pojadą szerszym styropianem. A ze styropian sam nie moze wisiec, to dają OSB i do niego przyklejają. A płyta nad balkonem to 1/4 tego co będzie wizualnie widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 06.10.2011 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Co prawda ze zdjęcia tego nie wynika, ale kolega twierdzi, że na ścianach też pod tym położonym już styropianem jest OSB. Jeśli to prawda, to jedyne, co mi przychodzi do głowy, to że inwestor jest jakimś ekstremalnym wielbicielem teorii oddychających ścian i robi te OSB na dystansach z wentylacją pod... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 06.10.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Co prawda ze zdjęcia tego nie wynika, ale kolega twierdzi, że na ścianach też pod tym położonym już styropianem jest OSB. Jeśli to prawda, to jedyne, co mi przychodzi do głowy, to że inwestor jest jakimś ekstremalnym wielbicielem teorii oddychających ścian i robi te OSB na dystansach z wentylacją pod... J. ...może, tylko jakie wtedy to ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts