maykelo 06.10.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 witam, mam problem z ogromnym hałasem(szumem) przy puszczaniu ciepłej wody w łazience.Problem dotyczy tylko tego jednego kranu w mieszkaniu i tylko podczas puszczania ciepłej wody lub zimno-ciepłej.W momencie puszczania tylko zimnej wody z tego samego kranu nie ma najmniejszego szumu.Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem? Co może być przyczyną lub czy istnieje prosty sposób wyeliminowania tego problemu? Załączam zdjęcia kranu i tego co pod umywalką. http://zapodaj.net/fc7f443b71a8.jpg.htmlhttp://zapodaj.net/2d2307304359.jpg.htmlZ góry dziękuję za pomoc pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 07.10.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Za mało danych więc można tylko gdybać.Skąd dochodzi dźwięk? Bateria, szafka pod umywalką, rura w ścianie? Jaki to dźwięk? Puk, puk, puk, czy szzzzrrrrrrrr?Zacząłbym od przeczyszczenia filtrów w zaworkach pod umywalką. Dalej podmiana na chwilę baterii na inną. Ta wygląda na "no name" a z takimi sam miałem przygody w myśl zasady "skąpy płaci dwa razy". Wymiana wężyków - może coś w nich siedzi. Przepłukanie instalacji - może piach w rurach. Może któryś element wibruje i obija o coś pod umywalką. Ostateczność to źle zamurowana rura, która wpada w wibracje a tutaj tylko kucie da odpowiedź.W skrócie - wyeliminuj usterkę czegokolwiek od ściany do baterii włącznie. Jeśli to nic nie da trzeba szukać dalej w ścianie, pionie itd. Ja jednak obstawiam baterię. Może sam perlator, ale wtedy dźwięk by się mógł pojawiać też przy zimnej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maykelo 07.10.2011 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 dudi82 dziękuję za zainteresowanie.Dźwięk to szum czyli szzzzzzzzz. Jest napewno na drodze pomiędzy wężykiem pod umywalką a kranem.Jeśli chodzi o baterie to dziwi mnie to że podczas puszczania zimnej wody nie ma najmniejszego szumu.Hałas jest tylko podczas puszczania ciepłej wody.Napisałeś że mogą to być filtry pod umywalką w zaworkach.Myślę że to może być to.Sprawdzę. jeszcze raz dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts