krzysiek1986 06.10.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Przymierzam się do zrobienia drenażu wokół domu. Przez moją działkę przepływa rura melioracyjna. I tu nasuwa się pytanie; czy jest możliwość wpięcia sie z drenarką do tej rury melioracyjnej bez konswekwencji prawnych lub karnych? Jeżeli taka przyłącz jest już wykonana, co może mi za to groźić lub jak mogę wybrnąć z tej sytuacji ? Będę wdzięczny za każdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 06.10.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Jako budowlaniec widuję na budowach gorsze rzeczy od tego. Jest to dość popularne rozwiązanie, ale są też akcje wyłapywania takich obywateli. Pompują dym do rury melioracyjnej. A u tego u kogo się dymi z chaty, ten złapany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 07.10.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Jako budowlaniec widuję na budowach gorsze rzeczy od tego. Jest to dość popularne rozwiązanie, ale są też akcje wyłapywania takich obywateli. Pompują dym do rury melioracyjnej. A u tego u kogo się dymi z chaty, ten złapany:) To jest sposób na łapanie obywateli odprowadzających nielegalnie deszczówkę do kanalizacji bytowej. Z drenażem chyba nie ma to nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 08.10.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Rania - słuszna uwaga, tylko ja zrobiłem założenie, że jeśli wokół chaty on będzie miał rurę to zaraz do tej rury podepnie końcówki rynien, bo dwa razy rur nie będzie kładł, chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
segars 11.11.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Chyba najlepiej zapytać się w Urzędzie Gminy, czy można i jakie są warunki przyłączenia. My w tym roku robiliśmy drenaż z powodu wysokiego stanu wód gruntowych (woda w garażu). Wyrazili zgodę na wpięcie do kanalizacji burzowej. Jeśli nie można nigdzie odprowadzić wody z drenażu, to nie ma sensu go robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEK99 13.11.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Ja robiłem drenaż i nigdzie się nie wpinałem bo nawet nie miałem gdzie. Zrobiłem studnie zabetonowaną od spodu i do niej wkładam pompę pływakową i pompuję wężem do rowu przydrożnego. Z tym wpięciem to wydaje mi się że lepiej było bu się skonsultować z organem właścicielem rury bo mogą wyniknąć później jakieś problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts