przemob 15.03.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Witam, Zwracam sie z prośbą o pomoc w następującej kwestii:Moja działka graniczy z drogą powiatową, z której pozwolenia na wjazd na działke nie chce mi udzielić Zarząd Dróg Powiatowych. W planach istnieje droga dojazdowa z drugiej stony działki ale w tej chwili jest to pole (i zapewne bedzie tak przez wiele lat) - tak wiec korzystanie z tego dojazdu jest wrecz niemożliwe ( chyba ze ciągnikiem).W Urzedzie Gminy uzyskałem dla mojej działki adres od ulicy powiatowej - czy w związku z tym może być tak, że mam adres przy danej ulicy a nie mam od niej wjazdu?Czy istnieje może jakiś inny sposób uzskania pozwolenia na ten wjazd? z góry dziekuje za pomocpozdrprzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 15.03.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Sprobuj znalezc osobe ktora ma dobre uklady z drogowcami .Zrobi Ci projekt wjazdu i uzyska zgode Zarzadu Drog.W naszych realiach to najpewniejszy sposob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 16.03.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 wg. prawa, jezeli juz masz jeden zjazd, to drugiego nie musisz dostać. miałam ten sam problem. musisz napisac jakies pismo powołujac się na ustawę ministra infrastruk. o bezpieczenstwie itd. , a potem o projekt zjazdu porosic samego dyra. Wówczas nie bedzie miał wyjścia i da ci zgode. przynajmniej w naszym wypadku tak było. projekt 400 zł. powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts