Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyciski do stelaży Geberit

topr

Recommended Posts

Witajcie,

Mam zamontowane stelaże podtynkowe Geberit i planuję właśnie zakup przycisków.

Proszę o porady z Waszych doświadczeń/wiedzy jak to z tymi przyciskami właściwie jest:

- czy będą pasowały tylko firmy Geberit czy może jest to raczej standardowe i można montować przyciski innych firm?

- jeśli tylko od Geberita, to czy dowolny przycisk Geberita będzie ok czy trzeba bardzo ostrożnie dobierać do konkretnego typu stelaża?

Z góry dzięki, Tomek

Ja ostatnio kupowałem i Pan w sklepie mi powiedział, że tylko z Geberita i tylko te dedykowane do konkretnego modelu stelaża. Ale to pewnie tylko oficjalne gadanie, a przecież "polak potrafi". Kluczowy jest tutaj rozstaw i położenie śrub montażowych do przykręcenia "ramki" przycisku. Jak chcesz pokombinować to odrysuj na kartce miejsca w których są otwory na śrubki i przejdź się z tą kartką do jakiegoś marketu, może się uda coś dopasować.

Geberit ma kilka rodzai stelaży.

Jednym z najpopularniejszych jest Basic (najtańszy) - do tego pasuje tylko jeden rodzaj przycisku w 3 kolorach bodajże SAMBA.

Drugim popularnym jednakże droższym modelem jest DuoFix (nie pamiętam dokładnie ale kod 302) do którego pasuje cała seria przycisków GEBERITA.

Co do dopasowania od innych producentów to nie wiem czy się uda, a jeśli tak to jako duża rzeźba.

Mam zamontowane stelaże podtynkowe Geberit i planuję właśnie zakup przycisków.

Proszę o porady z Waszych doświadczeń/wiedzy jak to z tymi przyciskami właściwie jest

Na zaślepce przycisku jest naklejka . Pokazane sa tam przyciski dedykowane do Twojego stelaża .Inne nie będą pasowaly .